مدیر جذب سرمایه و توسعه اقتصادی سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس از امضاء قرارداد با بخش خصوصی برای بازیافت پسماندهای صنعتی تولیدی در منطقه عسلویه خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به نقل از ایسنا، حجتاله فریدونی از ایجاد مدیریت یکپارچه و متمرکز پسماندهای صنعتی در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس خبر داد و گفت: با توجه به حجم پسماندهای صنعتی حاصل از فعالیت صنایع مختلف در پایتخت انرژی کشور - عسلویه- وجود یک مدیریت متمرکز برای دفع این پسماندها احساس میشد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر پسماندهای منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس به صورت غیرمتمرکز و توسط صنایع مختلف مدیریت میشود گفت: قرارداد مدیریت متمرکز پسماندهای صنعتی و دفع انواع زبالههای بیمارستانی و شهری با یک سرمایهگذار داخلی امضا شد.
فریدونی با اشاره به اینکه روزانه در منطقه ویژه اقتصادی پارس ٢٠٠ تن زباله صنعتی تولید میشود، گفت: به همین منظور با یک شرکت داخلی در حال امضا قرارداد برای ایجاد تاسیسات مورد نیاز تبدیل پسماندهای صنعتی به مواد قابل مصرف هستیم.
به گفته مدیر جذب سرمایه و توسعه اقتصادی سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس هزینهی مورد نیاز برای ساخت تاسیسات مورد نیاز ١٥ تا ٢٠ میلیون تومان است که این سرمایهگذاری توسط بخش خصوصی صورت خواهد گرفت.
فریدونی با اشاره به اینکه برای ساخت تاسیسات بازیافت پسماند صنعتی، ١٠ هزار هکتار زمین در اختیار شرکت درینه سیاه - مجری اجرای طرح بازیافت پسماند صنعتی- قرار گرفته است، گفت: ساخت تاسیسات مورد نیاز تا پایان سال به طول خواهد انجامید.
به گزارش ایسنا، در منطقه ویژه اقتصادی پارس مجتمعهای پتروشیمی مانند واحدهای الفین، آروماتیک، متانول، آمونیاک، اسیداستیک، پلی استایرن ، پالایشگاههای گاز، صنایع پایین دست پتروشیمی مانند پلیمر، پلاستیک، الیاف مصنوعی، چسب، رنگ، شوینده های بهداشتی و طیف وسیعی از صنایع مختلف (غذایی، دارویی، فلزی)، صنایع نیمه سنگین و اسکلههایی جهت صادرات محصولات پتروشیمی، فرآوردههای نفت و گاز و واردات ماشین آلات و لوازم یدکی قرار گرفته است که این امر موجب تولید مواد زائد زیادی در این منطقه شده است.
مواد زائد صنعتی تولیدی از واحدهای صنعتی منطقه ویژه اقتصادی پارس به ٩ گروه ، جاذبها و غربالهای مولکولی ، کاتالیستها، مواد روغنی و نفتی، کک و آنتراسیت، ضایعات پلیمری، خاک رس، لجن، رزینها و مواد دیگری مانند قوطیهای فلزی، پلاستیکی، کیسه های پلی اتیلن، فیلترها، ظروف مستعمل، ظروف خالی مواد شیمیایی تقسیم میشود.
سازمان منطقه ویژه انرژی اقتصادی پارس متولی مدیریت پسماند های تولید شده در این منطقه است.