شهریار مشیری، دانش آموخته معماری از دانشکده پلی تکنیک تورنتو ایتالیا است که سابقه نمایندگی مردم بندرعباس در دوره هفتم مجلس شورای اسلامی و عضویت در کمیسیون آموزش و تحقیقات را در کارنامه خود دارد و در حال حاضر یک ماه است سکاندار سازمان منطقه آزاد قشم شده است.
بخش هایی از گفت و گوی شهریار مشیری با خبرگزاری فارس را با هم می خوانیم.
مشیری درباره اولویتهای کاری خود در جزیره قشم اظهار داشت: در دولت تدبیر و امید براساس برنامهریزیهایی که دبیر شورای هماهنگی مناطق آزاد کشور صورت داده است اقدام میکنیم که در این برنامه جزیره قشم باید به منطقهای تجاری، صنعتی و توریستی تبدیل شود.
وی ادامه داد: این منطقه باید صنعتی، توریستی و گردشگری باشد تا بتواند برای کشور درآمدزایی مناسبی داشته باشد.
** قشم منطقهای صنعتی است
مشیری با اشاره به اینکه منطقه آزاد کیش منطقهای توریستی، تفریحی و جهانگردی تعریف شده است، بیان داشت: تعریفی که برای منطقه آزاد قشم صورت گرفته کمی متفاوتتر از کیش است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم ادامه داد: قشم را منطقهای صنعتی مطرح کردهاند چرا که قرار است یک پالایشگاه نفت، گاز و صنایع پتروشیمی و یک کارخانه ذوب فلزات با ظرفیت 10 میلیون تن در این جزیره احداث شود؛ بنابراین برای آوردن چنین صنایع سنگینی در جزیره قشم باید زیرساختهای لازم مانند آوردن چند نیروگاه برق، آب شیرینکن و دسترسیهای مورد نیاز تأمین شود.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم افزود: از طرفی دیگر چون این پروژهها ملی هستند در دراز مدت سود بازدهی آن به مردم جزیره می رسد و باید در کوتاه مدت نیز فکری به حال سیر کردن مردم جزیره باشیم.
وی افزود: در کنار این اقدامات نیز باید مبادلات بازرگانی را در قشم رونق دهیم و برای همین منظور نیز بندر بهمن و سایر بنادری که بارانداز هستند در شهرستان قشم 24 ساعته شدهاند ولی در گذشته فقط در ساعت اداری فعالیت میکردند.
مشیری خاطرنشان کرد: قرار است اسکله بندر بهمن توسعه یابد تا لنج های بیشتری در آنجا پهلو بگیرند و لنجی که همان روز به جزیره میرسد باید همان روز نیز بار آن تخلیه شود؛ در گذشته لنجها به طور متوسط دو هفته در نوبت میماندند.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم گفت: زمانی که رونق اقتصادی در جزیره قشم به وجود بیاید و شهر نیز سیمای زیبایی پیدا کند قطعاً توریست میآید و کمک به اقتصاد مردم جزیره میکند.
مشیری خاطرنشان کرد: ایجاد پالایشگاههای صنایع سنگین نیز بیش از 20 هزار نفر را در شهرستان قشم شاغل میکند.
وی افزود: در صورتی که دولت بتواند سیاستهای تحریم را دور بزند قطعاً سرمایهگذاران خارجی و ایرانی تشویق میشوند در مناطق آزاد ایران سرمایهگذاری کنند.
مشیری یادآور شد: منطقه آزاد قشم 5 مایل به دهنه خلیجفارس فاصله دارد اما امارات متحده عربی 80 مایل فاصله دارد بنابراین میتوان تردد بهتری را برای کسب درآمد بیشتر در این مسیر داشت و برای انجام این کارها باید یک سری زیرساختها برای تجارت و صنعت مهیا شود.
مشیری در پاسخ پرسشی مبنی بر اینکه چه برنامهای برای ایجاد دسترسیهای مناسب برای مناطق گردشگری و توریستی دارید؟ گفت: در ایجاد زیرساختهای گردشگری و توریستی ضعف داریم، ما حتی یک هتل 4 ستاره نیز در جزیره نداریم و سیستم هتلینگ در این 20 سال اخیر پیشرفت چشمگیری نداشته است.
** کالاهای چینی بی کیفیت دیگر وارد جزیره نمیشود
مشیری درباره ورود کالاهای بی کیفیت چینی به جزیره قشم اظهار داشت: قرار شده است کارشناسان گمرک دقت بیشتری کنند تا کالاهای بیکیفیت به جزیره قشم وارد نشود و فقط برندهایی که از نظر بینالمللی اعتبار دارند و مارک شناخته میشوند به فروش برسد.
وی درباره اتومبیلهای خارجی که در سطح جزیره تردد میکنند، گفت: تعداد زیادی اتومبیل خارجی در جزیره است اما یک لوازم یدکی فروش قطعات آنها و حتی یک تعمیرگاه مختص ماشینهای خارجی در جزیره وجود ندارد؛ چطور مجوز ورود این ماشینهای خارجی داده میشود ولی کسی خدمات پس از فروش به این ماشینها ارائه نمیکند.
** بیمارستان قشم به زودی به بهره برداری می رسد
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم درباره وضعیت بهداشتی و درمانی جزیره قشم افزود: از بدو تأسیس منطقه آزاد قشم قرار بوده است در منطقه جیجیان بیمارستانی احداث شود که هنوز این اتفاق نیفتاده است علاوه بر این موضوع در منطقه دیگری نیز و در داخل شهر قشم 20 سال گذشته کلنگ بیمارستان دیگری زده میشود ولی مردم همچنان در آرزوی یک بیمارستان ماندهاند.
وی با اشاره به اینکه احداث بیمارستان یکی از نیازهای ضروری مردم قشم است، گفت: مصمم هستیم این بیمارستان در اولویت اول قرار بگیرد و هر چه سریعتر به بهرهبرداری برسد.