نخستين تابلوي روزشمار كه نشانگر تعداد روزهاي باقيمانده تا افتتاح يك طرح عمراني است در ساحل جزيره كيش نصب شد.
شمارش معكوس اين تابلو روزشمار پس از آن آغاز شد كه نخستين پايه (شمع) از هزار پايه نخستين هتل دريايي خليج فارس در ساحل غربي جزيره كيش به ساحل اين جزيره كوبيده شد.
اين روزشمار در مسير حركت گردشگران و ساكنان جزيره كيش از منطقه سفين (بازار عرب ها) به سوي كلبه هور و كشتي يوناني جلب توجه مي كند.
يكي از نخستين پيام هايي كه اين روزشمار به ذهن متبادر مي كند اين است كه اين طرح با وجود گستردگي و در برگرفتن دو هتل پنج ستاره در خشكي و دريا بايد در مدت زمان مشخص ساخته شود.
اين تابلو روزشمار پس از آن نصب شد كه علي اصغر مونسان مديرعامل جديد سازمان آزاد كيش در آيين معارفه خود بر اين امر تاكيد كرد.
سكاندار جديد سازمان منطقه آزاد كيش در آن آيين ضمن تشريح سياست هاي كلي اين سازمان در دوره جديد فعاليت گفت:از اين پس،طرح هاي در حال اجرا در جزيره كيش روزشمار خواهند داشت تا از اين طريق، همگان روند و سير پيشرفت طرح ها را كنترل كنند تا سر موعد مقرر به اتمام برسد.
مونسان كه پيش از حضور در جزيره كيش، سوابقي در فعاليت هاي عمراني و مديريتي نظير مديرعاملي سازمان عمران و مهندسي شهرداري تهران را دارد، به عنوان يكي از مبدعان اصلي ايده نصب تابلوهاي روزشمار در پايتخت شناخته شده است.
اين تابلوها تعداد روزهاي مانده به افتتاح طرح ها را در معرض ديد و قضاوت عموم مي گذارند.
اين رويكرد در سوي ديگر مسووليت مجريان طرح ها را در به پايان رساندن بموقع طرح يادآوري و به عبارتي ديگر، سنگين تر مي كند.
اين فارغ التحصيل دانشگاه هاي صنعتي شريف و اميركبير اين بار تجربه خود را از پايتخت به ساحل مرجاني خليج فارس آورده است تا چرخ توسعه و عمران كيش با سرعت به سوي اهداف از پيش تعيين شده حركت كند.
آنگونه كه اكبر تركان مشاور رييس جمهوري و دبيرشوراي هماهنگي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي كشور تاكيد دارد، اين مناطق در نگاه و افق دولت يازدهم در زمره نقاط كليدي هستند كه بايد پيش از ديگر مناطق كشور صحنه تجلي و تحقق ايران متعالي ترسيم شده در سند چشم انداز توسعه كشور باشند.
در همين حال مديرعامل سازمان منطقه آزاد كيش بر اين باور است كه در توسعه زيرساخت هاي جزيره، طرح ها بايد از نظر سرعت و كيفيت به شكل مطلوبي به بهره برداري برسند.
مونسان كه سابقه كار در فاز نخست توسعه ميدان پارس جنوبي را در كارنامه دارد، در آيين معارفه خود گفت: در مقطع كنوني، اجراي طرح هاي نيمه تمام و متوقف در جزيره كيش را با سرعت دنبال خواهيم كرد و به اين نكته توجه خواهيم داشت كه اين طرح ها با كيفيت خوبي به سرانجام برسد.
رييس هيات مديره سازمان منطقه آزاد كيش گفت: اين طرح ها بايد از نظر مواد و مصالح در كشور الگو باشد تا به ياري اين الگو بتوان شيوه هاي سنتي ساخت و ساز در كشور را با بهره گيري از طرح هاي علمي و فناوري ها و مواد نوين و مديريت پروژه هاي عمراني تغيير داد.
كليدواژه سخنان اين مقام مسوول در بازديدهاي سرزده اخير از طرح هاي عمراني جزيره كيش نيز تاكيد بر شتاب گرفتن اجراي طرح هايي است كه با هدف توسعه گردشگري در اين جزيره در حال اجرا است.
اين نكته در بازديد مونسان از بزرگترين مجموعه تجاري تفريحي در حال ساخت در جزيره كيش و تاكيد وي بر شتاب گرفتن اين طرح هويدا شد كه در عصر امروزي، زمان مقوله اي مهم در جذب گردشگران، تسخير بازارهاي گردشگري و به دنبال آن اعتلاي اقتصاد منطقه اي و ملي است.
پاي صحبت قديمي هاي جزيره كه بنشينيم اين نكته آشنا است: اين كيش بود كه نخستين بار جشنواره تابستاني در منطقه خليج فارس برگزار كرد و يك سال بعد از آن بود كه مهرجان هاي مشابه جشنواره كيش در كشورهاي عربي منطقه شكل گرفتند و البته سرعت حركت در جذب گردشگر در دو سوي خليج فارس بسيار متفاوت بوده است.
سياست درهاي باز جزيره كيش به روي سرمايه گذاران و حمايت همه جانبه از آنها با شكل گيري دفتر امور سرمايه گذاران در دوره جديد فعاليت سازمان منطقه آزاد كيش نويد آن مي دهد كه اين جزيره با شتاب قابل توجهي در مسير اعتلاي اقتصاد ملي و دستيابي به الگوي ايران ۱۴۰۴ حركت كند.
گزارش: سيد احمد نجفي ـ خبرگزاری ایرنا ـ دفتر کیش