ظرفیت تولید نفت میدان مشترک هنگام با اجرای طرح توسعه این میدان، با افزایش هفت برابری به ٣٠ هزار بشکه رسیده و نفت تولیدی این میدان با درجه ایپیآی ٤٦ از مرغوبترین نفتهای تولیدی کشور است.
به گزارش پایگاه خبری منطقه آزاد و ویژه اقتصادی، مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران تصریح کرد: با اجرای طرح توسعه میدان هنگام در تیر امسال ظرفیت تولید نفت این میدان از چهار هزار بشکه به ٣٠ هزار بشکه افزایش یافت.
وی در تشریح دستاوردهای مهم طرح توسعه هنگام در منطقه قشم گفت: عبور خط لوله ١٦ اینچی از بستر دریا برای نخستین بار با استفاده از فناوری حفاری افقی در حد فاصل بندر لافت در جزیره قشم تا بندر پهل یکی از دستاوردهای مهم طرح توسعه میدان هنگام است.
محمود زیرکچیانزاده با بیان این که بخشی از خوراک مورد نیاز پالایشگاه بندرعباس از میدان هنگام تامین میشود، افزود: با احداث ٧٥ کیلومتر خط لوله ١٦ اینچی از منطقه گورزین در جزیره قشم تا پالایشگاه بندرعباس، نفت فرآورش شده میدان هنگام به این پالایشگاه منتقل میشود.
وی یادآور شد: پیش از این خوارک مورد نیاز پالایشگاه بندرعباس از فاصله چند صد کیلومتری به این پالایشگاه منتقل و به ازای هر بشکه نفت حدود چهار تا پنج دلار هزینه میشد، اما با انتقال خوراک مورد نیاز پالایشگاه با استفاده از خط لوله، حدود ٧٠ تا ٨٠ میلیون دلار سود و صرفهجویی ایجاد می شود.
به گفته زیرکچیان زاده، نفت میدان مشترک هنگام با درجه ایپیآی ٤٦ از مرغوبترین نفتهای صادراتی کشور و بسیار سبک است. میدان هنگام در تنگه هرمز در بخش شرقی خلیج فارس که حدود ٨٠ درصد آن در آب های ایران و باقیمانده در ناحیه دریایی عمان واقع است.
وی با بیان این که با توسعه میدان هنگام، زیرساختهای مورد نیاز برای اجرا و توسعه میدان های نفت و گاز توسن، توسن شمال غربی، تفتان، هرمزها، گورزین، سلخ، و فروز A وB ایجاد شده است، افزود: افزایش تولید نفت در منطقه قشم با توسعه میدان هایی از جمله، فروزB ، توسن، آلفا و هرمزها در دستور کار قرار دارد و منطقه قشم ظرفیت لازم برای تبدیل روزانه ٢ میلیارد فوت مکعب گاز به ١٢ هزار مگاوات برق در دراز مدت را دارد.
به گفته مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران، با توسعه میدان گازی فروز B و ظرفیتسازی برای تولید ١٢ هزار مگاوات برق به قطب تولید برق از گاز، جزیره قشم به قطب تولید برق از گاز در منطقه تبدیل می شود.
مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران با بیان این که طرح جامع توسعه میدان نفتی توسن هم اکنون در حال اجرا است، گفت: براساس این طرح چهار چاه در این میدان حفر و یک سکوی دریایی نصب میشود.
بر پایه این گزارش، جزیره قشم به عنوان بزرگترین جزیره خلیج فارس دارای ویژگیهای اقتصادی، گردشگری و تجاری بی نظیری در منطقه است و آنچه میتواند این ظرفیتها را ارتقا دهد تبدیل این جزیره به قطب انرژی در خلیج فارس است.
حجم ذخایر نفت درجا در منطقه قشم بیش از چهار میلیارد بشکه و گاز ١٠ تریلیون فوت مکعب است.قطبی که با شکوفاییاش میتواند به بزرگترین تولید کننده نفت، گاز و برق تبدیل شود و توسعه صنعتی و اقتصادی کشور و استان هرمزگان را فراهم کند.
دارا بودن میدانهای هیدروکربنی مختلف، موقعیت راهبردی تنگه هرمز و قرار گرفتن قشم در راهگذر شمال جنوب و در مسیر تردد کشتیها در خلیج فارس، هم مرز بودن با کشور عمان، اتصال به شبکه سراسری برق، دسترسی به بازارهای داخل و بازارهای کشورهای آسیای میانه و جنوب خلیج فارس این امر را پرررنگتر کرده است و میتواند قشم را به مرکز ذخیرهسازی و صادرات محصولات نفت، گاز و پتروشیمی تبدیل کند.