بازنگری برای بهبود قراردادهای نفتی آغاز شد

لینک کوتاه: freena.ir/detail/26821
ساعت 14:25 يکشنبه 10 شهريور 1392
مدیر برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران با اشاره به تأکید وزیر نفت برای اصلاح ساختار قراردادهای نفتی، از آغاز بازنگری در این قراردادها خبرداد و گفت: هم اکنون گروه های کارشناسی در این زمینه تشکیل و بررسی ها آغاز شده است.

به گزارش پایگاه خبری مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، عبدالمحمد دلپریش تصریح کرد: وزیر نفت دستور ویژه ای برای پیگیری اصلاح ساختار قراردادهای نفتی در کشور با جلب همکاری همه صاحب نظران و دعوت از شرکت های معتبر نفتی داخلی و خارجی برای بیشینه سازی منافع ملی داده است.
مدیر برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران تصریح کرد: همسو با این دستور، گروه هایی از سازمان های زیرربط از جمله امور حقوقی و شرکت های توسعه دهنده مامور شدند تا با استفاده از نظر کارشناسان و صاحبنظران داخلی و خارجی با هدف افزایش جذابیت قراردادهای نفتی این قراردادها را بازنگری کنند تا زمینه برای ورود سرمایه گذاران خارجی به این صنعت تسهیل شود.
وی افزود: هم اکنون در حال مطالعه و بررسی نسل های مختلف قراردادهای بیع متقابل در صنعت نفت هستیم.

تأکید بر قراردادهایی که در صنعت نفت تجربه شده است
دلپریش گفت: هم اکنون قراردادهای مشارکت در تولید در صنعت نفت در اولویت نیست و تاکید بر انواع قراردادهای دیگر از جمله بیع متقابل است که در صنعت نفت تجربه شده است.
مدیر برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران با بیان این که در قراردادهای بیع متقابل ریسک تولید بر عهده پیمانکار است، افزود: در این نوع از قراردادها تامین سرمایه، رسیدن به اهداف تولید، مطالعه و توصیف دقیق مخزن در مسئولیت پیمانکار است و در نتیجه هر چه شناخت مخزن و برنامه تولید از آن دقیق تر شود و می توان برای سال های زیادی برداشت از مخزن را به صورت صیانتی انجام داد.
وی با تأکید بر این که در مرحله نخست توسعه مخزن، حفظ منافع آن در اولویت است، افزود: در قراردادهای بیع متقابل اولیه، نیز پس از تهیه طرح جامع اولیه توسعه مخزن، این طرح باید به تصویب کارشناسان شرکت ملی نفت ایران و شورای اقتصاد می رسید و قاعدتا اگر تولید صیانتی نباشد، در ماحل اولیه قرارداهد از توسعه مخزن جلوگیری می شود.
بر پایه این گزارش، وزیر نفت پیشتر درباره تغییر ساختار قراردادهای صنعت نفت گفت: با توجه به بالا رفتن سن و پیر شدن میدان های نفتی و ضرورت اجرای طرح ها برای بازیافت از این میادین، قراردادهای بیع متقابل سنتی در گذشته بسته شده، اما در شرایط حاضر برای افزایش ضریب بازیافت، این قراردادها خیلی مفید نیستند و بیشتر در میدان هایی که برای نخستین بار به تولید می رسند، کارایی دارند.
بیژن زنگنه با بیان این که قراردادها با هدف افزایش قابلیت ها تغییر پیدا می کنند، گفت: پیوستگی بین اکتشاف، توسعه و بهره برداری و ایجاد جذابیت و علاقه بیشتر برای حضور پیمانکاران در توسعه میادین از دیگر هدف های تغییر ساختاری در قراردادهای نفت است، البته یک چارچوب کلی برای بستن قراردادها خواهیم داشت، ولی با توجه به متفاوت بودن شرایط میدان های نفت و گاز در مناطق مختلف تیپ های مختلفی برای قراردادهای آنها تعریف می شود و همسو با آن نیز امتیازهای متفاوتی به آنها خواهیم داد.
وی با تاکید بر اجرای کامل نوعی از قراردادهای بیع متقابل توسعه یافته به معنای "سرویس کانترکت" در نفت گفت: قراردادها باید متناسب با شرایط و توسعه یافتگی فناوری و مدیریتی کشور باشد و نمی توان با همان شرایطی که یک شرکت بین المللی در کشور آذربایجان قرارداد بسته در ایران هم قرارداد ببندد، زیرا توانایی ما در زمینه فنی و تکنولوژیکی بالا است و این موضوع باید در نظر گرفته شود.

شناسه خبری: 26821

آخرین اخبار

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار منصوب شد
اشتغال 113 نفر با سرمایه‌گذاری 10 میلیون دلاری تولید محصولات روشنایی در منطقه آزاد انزلی
اینفوگرافی؛ گزارش صادرات و واردات منطقه آزاد اروند در 9ماه سال جاری
اعضای هیئت مدیره سازمان‌های مناطق آزاد چابهار و دوغارون انتخاب شدند
نسل‌های 7گانه مناطق آزاد در جهان نسل اول: توسعه‌ كسب و كار با محور تجارت (بخش اول)

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
مناطق آزاد پایلوت اجرای طرح‌های تولیدی و صادراتی گیاهان دارویی
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران