لینک کوتاه: freena.ir/detail/26681
ساعت 12:52
چهارشنبه 16 مرداد 1392
فعال حوزه گردشگري به وجود ظرفيت هاي بالقوه مناطق آزاد كشور در حوزه گردشگري اشاره كرد و گفت كه به دليل ضعف تبليغات در سطح بين المللي نتوانستيم از اين ظرفيت ها استفاده لازم را براي جذب گردشگر خارجي داشته باشيم.
به گزارش پایگاه خبری مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به نقل از ایرنا، اكبر غمخوار افزود: معتقدم اگر تبليغ مناسب و خوبي براي مناطق آزاد در گستره بين المللي داشته باشيم، امكان جذب سرمايه گردشگراني كه به راحتي مي توانند در اين مناطق پول خرج كنند، وجود دارد.
وي با بيان اينكه تورهاي متنوعي مي توان براي اين مناطق تعريف كرد افزود: مشكلي كه وجود دارد اين است كه در مناطق آزاد، محصولات متنوع گردشگري وجود ندارد كه اين موارد را بايد شركت ها و دفاتر مسافرتي در منطقه و تهران طراحي كنند.
به گفته فعال حوزه گردشگري، ايران داراي جزاير و بندرگاه هاي زيبايي از جمله كيش، قشم و چابهار با جاذبه هاي متنوع طبيعي است، به عنوان مثال از ويژگي هاي كيش، برخورداري از هواي آفتابي در ۳۵۰ روز سال، داشتن آب زلال و طبيعت بسيار زيباست كه اين ويژگي ها سبب شده در تمامي فصول سال مورد توجه و استقبال گردشگران قرار گيرد.
وي ادامه داد: منطقه آزاد ارس نيز مي تواند به قطب توريسم درماني تبديل شود اما بايد زيرساخت هايي در اين منطقه فراهم و با بازاريابي مطلوب، ارس را به گردشگرن معرفي كرد تا اين منطقه به مقصد گردشگري مطمئني براي گردشگران كشورهاي آسياي ميانه تبديل شود.
غمخوار تاكيد كرد: اكنون بايد ديد كه ما در سطح بين المللي براي جذب گردشگر به منطقه آزاد كيش، قشم و چابهار چقدر كار كرده ايم؛ به طور مثال اروپاهايي كه در كشورهاي اسكانديناوي زندگي مي كنند، براي گذراندن روزهاي سرد زمستاني خود به اسپانيا و نقاط گرم مي روند و از آنجا استفاده مي كنند كه به مراتب جزاير كيش و قشم ايران از لحاظ آب و هوايي بهتر از آنجاست.
وي، براي استقبال بيشتر گردشگران از مناطق آزاد ايران پيشنهاد كرد كه راه هاي دسترسي به جزاير زيباي ايران مورد توجه قرار گيرد و بايد ديد جزاير كيش و قشم ايران به چند پايتخت اروپايي پرواز دارند- قطعا اگر پرواز داشته باشند، گردشگران با خاطر آسوده به ايران مي آيند.
غمخوار، موضوع رواديد را دومين عامل تاثير گذار در جذب گردشگر عنوان كرد و افزود: در زمينه رواديد براي گردشگران خارجي ها محدوديت وجود ندارد اما دسترسي به اين موضوع مشكل است؛ به طور مثال گردشگر بايد به تهران بيايد و در تهران ويزا بگيرد و از تهران به كيش و قشم و مناطق ديگر آزاد ايران سفر كند كه اين مواردي است كه گردشگران خارجي به آن علاقه ندارند در نتيجه براي جذب گردشگر شايسته بوده اينگونه موارد برطرف شود.
وي بحث دسترسي را مهمترين موضوع مدنظر خارجي ها در جاذبه هاي گردشگري دانست و افزود: البته در جزاير كيش، قشم و چابهار اين موارد به وفور يافت مي شود چرا كه در اين مناطق جاذبه دريا، سواحل مرجاني، جنگل هاي حرا و نيز تاريخ تمدن و امكانات قابل توجهي وجود دارد.
به گفته فعال حوزه گردشگري، امكان اقامت گردشگر نيز بايد مهيا باشد و از اين لحاظ در جزيره كيش وضعيت خيلي خوب بوده اما در قشم و چابهار رو به رشد است.
غمخوار بر معرفي و مطرح كردن جاذبه هاي گردشگري ايران در دنيا تاكيد كرد و افزود: بايد بررسي كرد تاكنون چقدر توانسته ايم اين مقاصد را در دنيا مطرح كنيم؟
وي با بيان اينكه در يك دوره اي شاهد حضور مناطق آزاد در نمايشگاه هاي گردشگري بوديم، افزود: اين موضوع حدود يك سال است كه متوقف شده كه اگر اين مقوله از سر گرفته شود معتقدم براي گردشگران خارجي جاذبه هاي بي بديلي داريم.
فعال حوزه گردشگري با تاكيد بر توجه به بخش گردشگري داخلي نيز گفت: مردم كشور به دنبال يك رفاه بهترند كه خوشبختانه در مناطق آزاد فراهم شده اما از گردشگران داخلي به طور فصلي استفاده مي شود كه بايد اين موضوع را به همه سال تعميم داد و زمينه را طوري فراهم كرد كه مردم كشور بتوانند از اين امكانات در تمام ايام سال استفاده كنند.
وي به ارايه راهكار در زمينه اقتصاد گردشگري، خدمات به گردشگر، بحث خصوصي سازي كردن آن و نقش سازمان ميراث فرهنگي در اين زمينه پرداخت و افزود: تسهيل در امر سرمايه گذاري نخستين راهكار است، دولت در اين زمينه نقش پل را دارد تا بخش خصوصي بتواند از اين پل استفاده كند تا سرمايه گذاري سهل و آسان فراهم شود.
غمخوار ادامه داد: سازمان ميراث فرهنگي وظيفه اش اين است كه ايران را به عنوان يك مقصد توريستي مثل ساير كشورها در دنيا معرفي كند و ايده هاي نو با همكاري بخش خصوصي اجرايي شود.
فعال حوزه گردشگري افزود: معتقدم جاذبه هاي طبيعي و امنيت ايران به حدي است كه تمام مردم دنيا شيفته اين هستند كه به ايران و اين مناطق سفر كنند كه با فعاليت هاي تبليغي و ترويجي زمينه حضور گردشگر فراهم مي شود.