تفاهم نامه مشاركت 2 شركت خارجی در صنایع تكمیلی پتروشیمی امضا شد

لینک کوتاه: freena.ir/detail/26517
ساعت 16:06 پنج‌شنبه 13 تير 1392
دو تفاهمنامه میان بخش های خصوصی ایران و سرمایه گذاران کشورهای ترکیه و کره جنوبی به منظور تولید دو محصول پرکاربرد در صنایع تکمیلی پتروشیمی به امضا رسید.

به گزارش پایگاه خبری مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی در حاشیه دومین همایش بین المللی معرفی فرصت های سرمایه گذاری و توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی در استان خوزستان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: سرمایه گذاران کشورهای ترکیه و کره جنوبی با امضای 2 تفاهمنامه در توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی ایران مشارکت خواهند داشت.
عبدالحسین بیات افزود: این سرمایه گذاران با بخش خصوصی ایران همکاری می کنند و پس از بهره برداری از طرح های توسعه ای مشارکتی میان بخش های خصوصی ایران و شرکای خارجی ارزش افزوده مطلوبی برای کشور ایجاد خواهد شد.
وی افزود: یکی از این تفاهمنامه ها میان یک شرکت ترکیه ای و شریک ایرانی آن برای احداث و اجرای واحد تولید کامپاند پی وی سی به ظرفیت 350 هزار تن در سال و دومین تفاهمنامه میان یک شرکت از کره جنوبی و یک شرکت بخش خصوصی برای تولید آمیزهای پلیمری به ظرفیت 30 هزار تن در سال در صنایع تکمیلی پتروشیمی به امضا رسیده است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: شرایط کنونی در صنعت پتروشیمی ایران روند رو به رشد و افق روشنی را نشان می دهد و افزون بر توسعه صنایع بالادستی نیازمند گسترش و توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی در سراسر کشور هستیم و در این مسیر برگزاری همایش های تخصصی می تواند نقشی پررنگ در افزایش سرمایه گذاری ها در این بخش داشته باشد.
وی اظهار کرد: خوشبختانه سرمایه گذاران خارجی به حضور در توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی ایران تمایل دارند و می توانند با شرکت های بخش خصوصی همکاری های داخلی همکاری های گسترده ای داشته باشند.
به گزارش شانا معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی روز گذشته ر دومین همایش بین المللی معرفی فرصت های سرمایه گذاری و توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی در استان خوزستان اظهار کرد: باید با برنامه ریزی و توسعه صنعت پتروشیمی از خام فروشی فاصله گرفت و در تاثیر تحقق حماسه اقتصادی باید با توسعه صنایع تکمیلی از خام فروشی محصولات پتروشیمی جلوگیری کنیم.
عبدالحسین بیات افزود: صنایع تکمیلی در تمام بخش ها نیازمند رویکرد و نگاهی ملی است و به عبارتی دیگر باید رویکرد نهضت ملی جلوگیری از خام فروشی را شروع کنیم.
وی افزود: صنایع تکمیلی در صنعت نفت و به ویژه در پتروشیمی بهترین جایگزین صادرات نفت است و ارزآوری این صنایع بسیار بالاتر از نفت خام است.
وی ادامه داد: باید در مسیر زنجیره ارزش حرکت کنیم و این صنعت با ارزش افزوده بالایی که به همراه دارد می تواند زمینه ساز اشتغال زایی بالایی در کشور شود.
بیات تصریح کرد: اشتغال زایی در صنایع تکمیلی پتروشیمی ١٠ تا ٥٠ برابر صنایع بالادستی است و اگر به این هدف دست یابیم لذتی در اشتغال زایی نیز ایجاد کرده ایم.
وی گفت: نرخ بازگشت سرمایه در صنایع بالادستی پتروشیمی ١٢ تا ١٥ درصد است در حالی که صنایع تکمیلی بازگشت سرمایه ای تا ٣٥ درصد را به همراه دارد و بدین ترتیب در صورت گسترش صنایع تکمیلی پتروشیمی تحولی بزرگ در صنعت پتروشیمی ایران رخ خواهد داد.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با بیان این که امروز ماهشهر و عسلویه از شرایط بسیار مطلوبی برای توسعه صنایع تکمیلی برخوردار هستند گفت: مجتمع های پتروشیمی زیادی در مسیر خط لوله اتیلن غرب قرار دارند و در مجموع زمینه برای توسعه صنایع تکمیلی در کنار مجتمع های بالادستی وجود دارد.
بیات افزود: برنامه راهبردی توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی شروع شده و پیش بینی می کنیم تا پایان برنامه پنجم به بسیاری از اهداف خود در توسعه صنایع بالادستی و تکمیلی پتروشیمی دست یابیم. 

شناسه خبری: 26517

آخرین اخبار

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار منصوب شد
اشتغال 113 نفر با سرمایه‌گذاری 10 میلیون دلاری تولید محصولات روشنایی در منطقه آزاد انزلی
اینفوگرافی؛ گزارش صادرات و واردات منطقه آزاد اروند در 9ماه سال جاری
اعضای هیئت مدیره سازمان‌های مناطق آزاد چابهار و دوغارون انتخاب شدند
نسل‌های 7گانه مناطق آزاد در جهان نسل اول: توسعه‌ كسب و كار با محور تجارت (بخش اول)

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
مناطق آزاد پایلوت اجرای طرح‌های تولیدی و صادراتی گیاهان دارویی
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران