مجتمع بندری شهید رجایی بزرگترین پایانه ترانزیتی پنبه آسیای میانه تبدیل می شود

لینک کوتاه: freena.ir/detail/26044
ساعت 13:53 سه شنبه 3 ارديبهشت 1392
حمل و نقل یکی از عوامل تجارت و رونق اقتصادی کشورها است. در زمینه تجارت کالا عمدتاً 5 رویه تبادل کالا بین فروشنده و خریدار وجود دارد که شامل صادرات، واردات، ترانزیت، تراشیپ و کاپوتاژ می باشد. ترانزیت رویه ای است که در آن کالا از کشور مبدا با عبور از کشور ثالث به دست خریدار در کشور مقصد می رسد. کشور ایران به واسطه موقعیت منحصر به فرد جغرافیایی و نیز وجود بنادر پیشرفته دارای پتانسیل بسیار زیادی برای امر ترانزیت است . در سالهای اخیر شاهد ترانزیت انواع کالاها از طریق کشور ایران به کشورهای همسایه به ویژه کشورهایCIS بوده ایم . از مهمترین کالاهای ترانزیتی پنبه بوده است.

به گزارش پایگاه خبری مناطق آزاد و ویزه اقتصادی، با تکمیل طرح احداث ایستگاه تخلیه و بارگیری ریلی توسط بخش خصوصی در مجتمع بندری شهید رجایی بندرعباس این مجتمع به بزرگترین پایانه ترانزیتی پنبه آسیای میانه تبدیل می شود.
سرپرست اداره کل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان در این رابطه گفت: برای ساخت این ایستگاه 15 هکتار محوطه سازی شده و 6 کیلو متر ریل گذاری می شود که تا کنون 3 کیلو متر آن به اتمام رسیده و 3 کیلو متر باقیمانده نیز 40 درصد پیشرفت داشته است.
سید علی استیری اعتبار این طرح را 28 میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: با بهره برداری از ایستگاه تخلیه و بارگیری ریلی مجتمع بندری شهید رجایی بندرعباس تخلیه و بارگیری واگن های پنبه سرعت گرفته و ظرفیت ترانزیت پنبه در این مجتمع به 800 هزار تن در سال افزایش می یابد.
معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی اظهار داشت: با تکمیل این ایستگاه ریلی علاوه بر افزایش 3 برابری ترانزیت پنبه ظرفیت ترانزیت مواد معدنی، کانتینری، مازوت، آلومینیوم، کود شیمیایی، فراورده های نفتی و محصولات فله خشک آسیای میانه به مقصد کشورهای آسیای جنوب شرقی و جنوب خلیج فارس افزایش می یابد.
پنبه با سابقه 7 هزار ساله و تولید 13 میلیون عدل در جهان اهمیت زیادی در تولید کالاهای مختلف دارد. مجتمع بندری شهید رجایی در مرکز راهگذر شمال – جنوب یکی از 9 راهگذر ترانزیت بین المللی در دنیاست. اکنون 4 شرکت خصوصی در این بندر در محدوده ای به وسعت 40 هکتار به ترانزیت پنبه اشتغال دارند.

شناسه خبری: 26044

آخرین اخبار

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار منصوب شد
اشتغال 113 نفر با سرمایه‌گذاری 10 میلیون دلاری تولید محصولات روشنایی در منطقه آزاد انزلی
اینفوگرافی؛ گزارش صادرات و واردات منطقه آزاد اروند در 9ماه سال جاری
اعضای هیئت مدیره سازمان‌های مناطق آزاد چابهار و دوغارون انتخاب شدند
نسل‌های 7گانه مناطق آزاد در جهان نسل اول: توسعه‌ كسب و كار با محور تجارت (بخش اول)

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
مناطق آزاد پایلوت اجرای طرح‌های تولیدی و صادراتی گیاهان دارویی
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران