برگزاری دومین همایش ملی دریای خزر در بندر امیر آباد

لینک کوتاه: freena.ir/detail/25463
ساعت 16:02 شنبه 30 دی 1391
دومین اجلاس ملی دریای خزر با حضور مقامات عالیرتبه کشوری و لشگری به منظور ایجاد هماهنگی بین دستگاه‌های مسئول در امر دریای خزر 27 الی29 دی ماه و به میزبانی بنادر و دریانوردی و منطقه ویژه اقتصادی امیر آباد برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، این اجلاس با حضور دکتر علی اکبر صالحی وزیر امور خارجه، علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس و اعضاء کمیسیون، طاهایی استاندار مازندران ، استاندار گلستان ، استاندار گیلان ، سید عطاءاله صدر معاون وزیر راه وشهرسازی و مدیر عامل سازمان بنادر و دریانوردی ، مسوولین آب و آبفای وزارت نیرو ، امیر دکتر محمد حسن نامی رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح ، فرماندهان دریابانی مرزبانی ناجا در استانهای مازندران ، گلستان و گیلان ، علی اصولی مدیر عامل شرکت نفت خزر ، مسوولین وزارت نفت و فرماندهان ارتش جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
طاهایی استاندار مازندران با بیان ویژگیهای خاص جغرافیایی و اقلیمی استان مازندران به وجود 500 هزار هکتار اراضی کشاورزی در استان مازندران اشاره و خاطر نشان کرد : 230 هکتار از این اراضی زیر کشت برنج است و استان مازندران به لحاظ کمیت نخستین تولید کننده برنج و در زمینه تولید مرکبات ، گوشت مرغ ، ماهی های گرمابی و سردابی نیز مقام نخست را در کشور داراست.
طاهایی به تحولات ویژه در استان مازندران در دولت نهم و دهم و تشکیل بندر امیر آباد در این دولت به سبب مساعی مسوولین سازمان بنادر و دریانوردی اشاره کرد و از بندر امیر آباد به عنوان یادمان جمهوری اسلامی ایران در استان مازندران نام برد. 
سید عطاءاله صدر معاون وزیر راه وشهرسازی و مدیر عامل سازمان بنادرودریانوردی با ایراد سخنانی به موقعیت خاص ایران در تجار دریایی اشاره کرد و خاطر نشان کرد : سهم دریا در حمل و نقل بین‌المللی 90 درصدی است و کشور ما نیز به این چشم‌انداز رسیده است.
وی با بیان اینکه سهم ایران در بنادر ویژه است، خاطر نشان کرد: ایران جزو 15 کشور اول دنیا در سازمان‌های بین‌المللی دریانوردی است و همچنین به رتبه 44 در بین 2 هزار بندر دنیا رسیده است.
صدر با اشاره به اینکه ایران یکی از مهم‌ترین کشورهای دریایی منطقه است، تصریح کرد: ایران با داشتن 5 هزار و 800 کیلومتر مربع مرز دریایی در خلیج فارس، دریای عمان و خزر است. معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان بنادر و دریانوردی کشور گفت: بنادر شهید رجایی، لنگه، شهید باهنر، امام خمینی، خرمشهر، آبادان، بوشهر، چابهار، انزلی، امیرآباد و نوشهر جزو بنادر اصلی کشور است . وی با اشاره به اینکه در کشور 120 بندر داریم، متذکر شد: سهم بنادر شمالی شامل انزلی، امیرآباد و نوشهر سالانه تخلیه و بارگیری 19 میلیون و 700 هزار تن کالا است.
صدر با اعلام اینکه جمع ترانزیت بنادر حاشیه دریای خزر در 9 ماهه امسال به حدود 280 هزار تن رسیده است، گفت: سهم ایران در حمل و نقل دریای خزر در حال حاضر 20 درصد است که باید بر اساس برنامه به 50 درصد افزایش برسد.
وی از سرمایه‌گذاری 100 میلیارد تومانی در بندر انزلی و 120 میلیون یورویی در بندر امیرآباد خبر داد و افزود: ظرفیت بارگیری و جابه‌جایی کالا در بندر امیرآباد در حال حاضر 5 میلیون تن است که باید سالانه بر اساس برنامه به 10 میلیون تن افزایش پیدا کند. وی خاطر نشان کرد: بندر امیرآباد تنها بندر ایران است که به خطوط ریلی راه‌آهن متصل است .

آخرین اخبار

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار منصوب شد
اشتغال 113 نفر با سرمایه‌گذاری 10 میلیون دلاری تولید محصولات روشنایی در منطقه آزاد انزلی
اینفوگرافی؛ گزارش صادرات و واردات منطقه آزاد اروند در 9ماه سال جاری
اعضای هیئت مدیره سازمان‌های مناطق آزاد چابهار و دوغارون انتخاب شدند
نسل‌های 7گانه مناطق آزاد در جهان نسل اول: توسعه‌ كسب و كار با محور تجارت (بخش اول)

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
مناطق آزاد پایلوت اجرای طرح‌های تولیدی و صادراتی گیاهان دارویی
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران