بهره برداری از یادمان آرامگاه حکیم نباتی در روستای تاریخی اوشتبین

لینک کوتاه: freena.ir/detail/25331
ساعت 09:40 شنبه 2 دی 1391
معاون فرهنگی اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد ارس از اتمام احداث یادمان آرامگاه حکیم ابوالقاسم نباتی شاعر نامی خطه آذربایجان در روستای توریستی اشتبین خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، عادل نجف زاده گفت: مقبره جدید آرامگاه این شاعر نامی آذربایجان با هزینه ای بالغ بر چهار میلیارد ریال توسط منطقه آزاد ارس طراحی و اجرا شده است.
نجف زاده با اشاره به اینکه مسیر دسترسی به مقبره حکیم نباتی صعب العبور بوده و در دره قرار دارد افزود: در حال حاضر پروژه احداث مقبره به اتمام رسیده و مسیر دسترسی به مقبره بصورت پله های بتنی در حال احداث می باشد.
وی گفت: این یادمان نقش مهمی در ارج نهادن به مقام شاعر بزرگ آذربایجان داشته و گردشگران را بیش از پیش با آن شاعر آشنا خواهد کرد.
حکیم سید ابوالقاسم نباتی(1192-1262ه.ق)در روستای خرم وسرسبز "اوشتبین"در ولایت قراداغ از آذربایجان به دنیا آمده ودر همان جا دفن شده است.وی در علوم دینی وعرفانی تحصیلات عمیقی داشته وبه سه زبان تورکی وعربی وفارسی آثاری از خود بر جای گذاشته است.
اوشتبین در 100 کیلومتری شهر جلفا بوده و يكي از قديميترين و زيبا ترين روستاهاي حاشيه رود خانه ارس می باشد و خانه هاي مزين به سر درها و كتيبه هاي مرمرين دوره صفويه و طبيعت جذاب با جنگلي از ميوه هاي متنوع ،اين روستا را دهكده سلامت نام نهاده و در زمره آثار ملي ثبت شده قرار داده است.
دیوان های تورکی و فارسی/رساله"عین العشق" و پاره ای از اشعار عربی وی دو قرن است که در میان دوستداران عرفان اسلامی دست به دست می گردد.اشعارش بسیار شورانگیز و عاری از هرگونه تعقیدات لفظی و سرشار از صنایع زیبای ادبی است.

آخرین اخبار

اشتیاق سودانی‌ها برای سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد ایران
پیام تبریک عبدالملکی بمناسبت هفته دفاع مقدس
گزارش عملکرد معاونت حقوقی منتشر شد
از تبدیل وضعیت ایثارگران تا رشد 300 درصدی پروژه‌های زیرساختی «اروند»
راه‌اندازی اینترنت رایگان نسل 6 در کیش

یادداشت

اهمیت راهبردی بندر چابهار در توسعه‌ منطقه‌ای
مناطق آزاد و ویژه اقتصادی؛ هویت بخش شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»
«جهش تولید» نیاز به «مشارکت مردمی» دارد
اهداف اقتصادی در حکومت مردم‌سالار باید توسط توده مردم تعیین شود
ماکو، سرزمین چهارسو