تولید خوراك صنایع رنگ و روغن در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی

لینک کوتاه: freena.ir/detail/25255
ساعت 10:19 دوشنبه 20 آذر 1391
مدیرعامل شرکت شیمی تکس آریا، از تولید آزمایشی ماده ی کمکی و افزودنی تولید صنایع سازنده ی روغن موتور و رنگسازی خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، ابراهیم موزرمی افزود: شرکت شیمی تکسآریا با همت متخصصان داخلی موفق به تولید یک محصول بسیار استراتژیک برای صنعت کشور شد.
وی افزود: این موفقیت با تلاش و همت کارکنان این شرکت و شرکت شیمی بافت وابسته به گروه سرمایه گذاری صنایع پتروشیمی و با حمایتهای شرکت ملی صنایع پتروشیمی، سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی و وزارت صنعت و معدن و تجارت محقق شد.
موزرمی ادامه داد: شرکت شیمی تکس آریا به عنوان اولین تولید کننده ی این ماده در کشور و منطقه خاورمیانه است که امیدواریم با برقراری و تولید تجاری این شرکت شاهد قطع واردات این ماده ی استراتژیک به داخل کشور باشیم.
خوراک این واحد "رافینت-2" است که شرکت شیمی بافت به عنوان مهمترین سهامدار این شرکت نسبت به تامین آن اقدام می کند.
"رافینت-2" پیش از این به عنوان محصول جانبی شیمی بافت تولید می شد، که با راه اندازی شیمی تکس آریا ضمن ایجاد ارزش افزوده و تکمیل زنجیره ارزش برای این محصول، می توان کشور را از واردات ماده MEK بی نیاز کرد.
مدیرعامل شرکت شیمی تکس آریا ضمن بیان اینکه عمده ترین مصرف کننده ی این ماده در کشور صنایع پایین دستی همچون صنایع تولید روغن موتور و صنایع رنگ سازی می باشد، خاطر نشان کرد: تا کنون، تمامی نیاز داخلی از طریق واردات مرتفع شده است. عمده ترین تولید کنندگان این ماده در جهان کشورهایی مثل چین، ژاپن، هند و کشورهای اروپایی به شمار می روند.
وی با اشاره به کسب موفقیت در تولید آزمایشی این محصول، اظهار کرد: از این مقطع زمانی به بعد کارشناسان این شرکت تمام همت خود را به رسیدن به نقطه ی تولید تجاری معطوف خواهند داشت.
با راه اندازی این واحد می توان مدعی بود که ضمن کمک به قطع واردات این ماده به کشور باعث کاهش هزینه های تولید در صنایع پایین دست خواهیم بود.
طراحی این واحد هم اکنون جهت تولید 5000 تن در سال است که امیدواریم در مراحل بعد با انجام تغییرات مهندسی جهت افزایش ظرفیت تولید به 8000 تن در سال، در فازهای بعدی بتوانیم این ظرفیت را افزایش دهیم.
سیاست کلی ما بر این استوار است که بتوانیم پس از رفع کامل نیاز داخلی کشور به منظور توسعه ی صادرات به کشورهای منطقه و همچنین توسعه ی سایر محصولات از خوراک "رافینت-2"اقدام کنیم.
تولید آزمایشی MEK برای اولین بار در کشور بدین معنی است که از این پس دانش فنی طراحی، مهندسی، ساخت و نصب و بهره برداری از اینچنین واحدها در کشور نهادینه شده است.
مهندسی مجدد کارخانه به منظور رسیدن به ظرفیت 5000 تن و افزایش انعطاف پذیری واحد به منظور رسیدن به ظرفیت های بالا تا سقف 8000 تن در سال بوسیله کارکنان شرکت و پیمانکار ایرانی انجام شده و هیچگونه دخالتی از سوی کشورهای خارجی جهت مهندسی این طرح صورت نگرفته و این باعث افتخار این صنعت و این شرکت است.
نکته ای که در ارتباط با ویژگیهای این طرح می توان برشمرد استفاده از تیم مهندسی و اجرایی کاملا ایرانی است که با افتخار می توان گفت ما کمترین نفر ساعت مهندسی خدمات نظارت بر عملیات نصب و راه اندازی از طرف شرکت های خارجی نداشته ایم.
شرکت شیمی تکس آریا در زمینی به مساحت 5 هکتار، در سایت 2 منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی مستقر است. ظرفیت طرح 5000 تن در سال است و قابلیت افزایش تا سطح 8000 تن در سال را داراست.

آخرین اخبار

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار منصوب شد
اشتغال 113 نفر با سرمایه‌گذاری 10 میلیون دلاری تولید محصولات روشنایی در منطقه آزاد انزلی
اینفوگرافی؛ گزارش صادرات و واردات منطقه آزاد اروند در 9ماه سال جاری
اعضای هیئت مدیره سازمان‌های مناطق آزاد چابهار و دوغارون انتخاب شدند
نسل‌های 7گانه مناطق آزاد در جهان نسل اول: توسعه‌ كسب و كار با محور تجارت (بخش اول)

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
مناطق آزاد پایلوت اجرای طرح‌های تولیدی و صادراتی گیاهان دارویی
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران