مدیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری منطقه آزادقشم از آغاز طرح ساماندهی اقامتگاههای گردشگری در این جزیره خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، حمید امینی افزود: هنگامی که در مورد اقامت مسافران در قشم صحبت می کنیم با چهار گونه مختلف از محل اقامت از قبیل هتلها، هتل آپارتمانها و مهمانپذیرها، اقامتگاه های محلی و روستایی، منازل شخصی، کمپینگ ها مواجه هستیم.
وی در تشریح این اقامتگاه ها اضافه کرد: اقامتگاه های اول دارای تعریفی مشخص بوده و براساس ضوابط و آیین نامه های مصوب هیئت دولت و مجلس شورای اسلامی که به صورت قانون درآمدها است به فراخور امکانات و خدماتشان درجه بندی می شوند. مشکل مادر این واحدها این است که اکثرا تغییر کاربری داده شده اند و از ابتدا به عنوان واحد اقامتی پذیرای گردشگران ساخته نشدند.
امینی تصریح کرد: این واحدها غالبا به عنوان مجتمع های مسکونی ساخته شده اند و به دلیل احساس نیاز و بالا بودن تقاضا در دوره های مختلف با تغییر کاربری شان موافقت شد و به صورت هتل یا هتل آپارتمان در آمده اند.
وی برخوردار نبودن این واحدها از امکاناتی نظیر پارکینگ، حیاط، فضای سبز، آسانسور و موقعیت نامناسب را از جمله مشکلات واحدهای تغییر کاربری شده دانست.
مدیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری منطقه آزاد قشم ادامه داد: بخش دوم مربوط به اقامتگاه های محلی و روستایی است. در روستاهای دور و نزدیک جزیره افراد زیادی هستند که تمایل دارند در منزل خود پذیرای گردشگران باشند. اتفاقا این نوع اقامتگاه ها برای گردشگران بسیار جذابیت دارد و طالبان آن کم نیستند.
وی ادامه داد: نکته ای که درباره این واحدها باید رعایت شود اصول اکوتوریسم پایدار است. یعنی اینکه چکار کنیم که به طبیعت و فرهنگ جامعه محلی کمترین آسیب وارد شود و گردشگر بیشترین استفاده و لذت را از تنفس و تجربه کردن یک محیط بومی و سنتی ببرد. عنصر مهم و حیاتی این واحدها روحیه بالای مهمان نوازی میزبان و اقتصادی بودن قیمت کالا و خدماتی است که به گردشگر می رسد که البته لازم است برای پایدار نمودن در آمد آنها اندیشه کرد همچنین باید یک سری کدهای خاص و استاندارد مهمان نوازی و میزبانی را به آنان آموزش داد تا در برخورد با مسافران و گردشگران فرهنگهای دیگر (بویژه گردشگران شهرهای بزرگ) دچار خودباختگی و یاس و خود کم بینی نشوند.
امینی گفت: در بخش سوم که مربوط به منازل شخصی است بیشترین مشکل وجوددارد و اصولا از آنجا که بسیاری از مسافران از حقوق قانونی خود آگاهی ندارند دچار خسران شده و گاهی نیز شاهد بروز ناهنجاری هایی در این منازل هستیم که به حمداله و باکمک دستگاه هایی همچون اداره کل حراست سازمان، اداره نظارت بر اماکن ناجا، مدیریت اجتماعی و انتظامی، جامعه هتلداران، مدیریت حمل ونقل قشم و سایر ادارات معین اجرا خواهد شد.
دبیر ستاددائمی سفرهای قشم در پایان اضافه کرد: کمپینگ ها بیشتر در ایام نوروز مورد استفاده گردشگران قرار می گیرند که البته باتوجه به روند رو به رشد سفر به قشم و دائمی بودن فعالیت های ستاد تسهیلات تلاش ما بر این است در همه سال این کمیپنگ ها ماوا و مسکن گردشگران باشند.
طرح ساماندهی اقامتگاه های گردشگری قشم با اجرای برنامه هایی از قبیل بازدیدهای دوره ای، درجه بندی واحدهای اقامتی، آموزش پرسنل و شناسنامه دار کردن اقامتگاه های روستایی تا پایان آذرماه به اتمام خواهدرسید.