صرفه جویی 80 درصدی در هزینه های تولید نهال درمنطقه ویژه پتروشیمی

لینک کوتاه: freena.ir/detail/25188
ساعت 10:15 دوشنبه 6 آذر 1391
مدیر بهره برداری سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی گفت: با بومی سازی گونه های گیاهی و خارج سازی انحصار تکثیر نهال های مورد نیاز این منطقه، هزینه های تولید نهال نیز بیش از 80 درصد کاهش یافته است.

به گزارش پایگاه خبری مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، علیرضا شیر علی افزود: با توجه به محاسبات انجام شده در طول یک دوره شش ماهه تولید نهال در این نهالستان، علاوه بر بومی سازی گونه های گیاهی و خارج سازی انحصار تکثیر نهال های مورد نیاز، هزینه های تولید را نیز بیش از 80 درصد کاهش داده ایم.
به گفته وی شهرداری سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی که تحت مدیریت واحد بهره برداری فعالیت می کند، در این نهالستان 7500 متر مربعی، توان تولید 15 هزار نهال در سال را دارد.
این نهالستان، در سال 1389 به عنوان خزانه ای به منظور نگهداری نهال های خریداری شده ایجاد شد و در زمستان 1390 ایده تولید نهال در آن شکل گرفت.
کارشناس فضای سبز این سازمان نیز با اشاره به مزایای این نهالستان، گفت: صرفه جویی در هزینه های خرید و حمل و نقل نهال، مقاومت و سازگاری بیشتر گونه های تولید شده در منطقه نسبت به نهال های خریداری شده و دسترسی کافی به تعداد نهال مورد نیاز برای کاشت در منطقه از عمده ترین مزایای این مرکز است.
طیبه صائب ، اظهار امیدواری کرد بتوانیم کار تولید نهال را در وهله اول برای تکمیل طرح جامع فضای سبز منطقه و در مرحله بعد برای تولید نهال مورد نیاز شرکت های پتروشیمی مستقر در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ادامه دهیم.
مطابق طرح فضای سبز منطقه، می بایست 260 هکتار از اراضی تحت حاکمیت سازمان این منطقه به فضای سبز اختصاص یابد که تاکنون 140 هکتار آن کشت شده است.
تاکنون بسیاری از دست اندرکاران شهرداری ها و فضای سبز سازمان ها و شرکتهای مختلف عمدتا با هدف درخواست نهال و مشاوره گیاه پزشکی از نهالستان سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی بازدید کرده اند.
همچنین جذابیت های خاص تولید نهال در شرایط جوی نامناسب شهرستان ماهشهر و ایجاد فضای سبز مطبوع از دیگر جاذبه های این نهالستان برای بازدید کنندگان است.
این نهالستان در 7500 متر مربع واقع در حد شرقی منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی قرار دارد.
صائب، همچنین خاطر نشان کرد: در صورتی که مسوولان با تجهیز نهالستان به امکانات تحقیقاتی، افزایش نیروی انسانی، توجه به آموزش و ارتقای علمی بدنه کارشناسی این بخش موافقت کنند این مرکز می تواند به عنوان یکی از قطب های علمی پژوهشی، بومی سازی و تولید و توزیع انواع گونه های گیاهی منطقه تبدیل شود.
شهردار سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر، با اعلام موافقت برای توسعه و تجهیز این نهالستان به منظور فعالیت های تحقیقاتی، افزود: پس از موفقیت در تولید گونه های موجود، تولید گونه های وارداتی در دستور کار این مرکز قرار گرفت چرا که با توجه به عقیم بودن بذر این گونه ها، روش تکثیر آنها انحصاری می باشد. لذا تلاش برای یافتن راهی برای تکثیر آنها در برنامه تحقیقاتی نهالستان قرار گرفت تا از واردات مکرر آنها جلوگیری شود.
سیدعلی موسوی خاطر نشان کرد: تاکنون گونه های 'لگنوم' و 'پلیمریا' از مرحله تحقیقات گذر و به مرحله تولید آزمایشی رسیده است.
استفاده از شاهدهای مختلف در دما، شرایط رطوبتی و دوزهای مختلف هورمونی از جمله روشهای تحقیقاتی محققان و کارشناسان این مرکز است.

شناسه خبری: 25188

آخرین اخبار

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار منصوب شد
اشتغال 113 نفر با سرمایه‌گذاری 10 میلیون دلاری تولید محصولات روشنایی در منطقه آزاد انزلی
اینفوگرافی؛ گزارش صادرات و واردات منطقه آزاد اروند در 9ماه سال جاری
اعضای هیئت مدیره سازمان‌های مناطق آزاد چابهار و دوغارون انتخاب شدند
نسل‌های 7گانه مناطق آزاد در جهان نسل اول: توسعه‌ كسب و كار با محور تجارت (بخش اول)

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
مناطق آزاد پایلوت اجرای طرح‌های تولیدی و صادراتی گیاهان دارویی
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران