لینک کوتاه: freena.ir/detail/24891
ساعت 14:49
چهارشنبه 15 شهريور 1391
طرح تدوین نقشه توسعه زنجیره های تولید محصولات بالادستی، میانی و پایین دستی در صنایع پتروشیمی، منجر به انتشار یکهزار جلد کتاب در این زمینه می شود.
به گزارش پایگاه خبری مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، طرح " تدوین نقشه توسعه زنجیره های تولید محصولات بالادستی، میانی و پایین دستی در صنایع پتروشیمی" در اواسط اردیبهشت ماه سال جاری توسط یکی از موسسات ذیصلاح و طرف قرارداد منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی کلید خورد.
کارشناس ارشد منطقه ویژه پتروشیمی با اعلام این خبر افزود: شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی، تحت نظارت واحد پژوهش سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی عهده دار اجرای این طرح پژوهشی که 7 ماه و 15 روز به طول می انجامد، شده است.
اکبر پیربدلی خاطر نشان کرد: نتیجه این طرح که با اعتبار بالغ بر 540 میلیون ریال عقد قرارداد شده است، منجر به انتشار یکهزار جلد کتاب می شود.
وی در تشریح روند عملکرد اجرای پروژه ابراز داشت: 6 ماه از این زمان به پژوهش و تحقیقات و 45 روز باقی مانده برای انتشار کتاب اختصاص یافته است.
پیربدلی هدف از اجرای این پروژه را تهیه نقشهای کامل از محصولات شیمیایی قابل تولید در مقیاس تجاری بر پایه نفت و گاز و انتشار آن در قالب کتاب دانست و گفت: در بخش اول کتاب اهمیت و جایگاه توسعه صنایع پتروشیمی بر پایه زنجیرههای ارزش افزوده بیان میشود. بخش دوم به ارائه نقشه زنجیره تولیدات محصولات پتروشیمی اختصاص دارد و در بخش سوم یک صفحه اطلاعات فنی شامل: نام شيميايي، نام اختصاری، ساختار شيميايي، واحدهای پتروشیمی توليد كننده داخلي، شرح مختصری از مکانیزم توليد و كاربردهای نهایی در مورد هر یک از محصولات شیمیایی ارائه میشود.
در حال حاضر 250 محصول شیمیایی که از سر شاخههای نفت و گاز قابل تولید هستند شناسایی شده و ضمن تهیه اطلاعات فنی مربوطه در نقشه جاگذاری شدهاند و پیش بینی میشود تا پایان پروژه این تعداد به 350 محصول افزایش یابد.
این کارشناس جوان واحد پژوهش سازمان منطقه ویژه تشریح کرد: با اتمام کار تحقیقاتی این پروژه تا پایان شهریور ماه، مطالب پس از تائید دستگاه نظارت جهت چاپ به انتشارات واگذار و کتاب فوق الذکر در 1000 جلد منتشر و جهت استفاده مخاطبان به سازمانهای مربوطه عرضه میشود.
وزارت نفت و کلیه شرکتهای تابعه، وزارت صنعت،معدن و تجارت و سازمان های مربوطه، وزارت علوم ،تحقیقات و فناوری و نیز انجمن ها و تعاونی های تولید کنندگان محصولات پلیمری و شیمیایی از جمله مخاطبان خاص این کتاب به شمار می روند.
واحد پژوهش این سازمان طی یکسال از آغاز فعالیت خود، با تصویب 44 طرح پژوهشی در سال 90، رکورد دار ثبت طرح های پژوهشی در وزارت نفت است.