بزرگترین مجتمع پتروشیمی جهان فردا در ماهشهر افتتاح می‌شود

لینک کوتاه: freena.ir/detail/24394
ساعت 10:24 يکشنبه 31 ارديبهشت 1391
معاون وزیر نفت از افتتاح رسمی مجتمع پتروشیمی اروند به عنوان بزرگترین زنجیره تولید محصولات پی.وی.سی جهان و اسکله دوم مایعات پتروشیمی در بندر ماهشهر خبر داد و اعلام کرد: امسال ۹ طرح و مجتمع جدید پتروشیمی افتتاح خواهند شد.

به گزارش پایگاه خبری مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، با حضور رستم قاسمی وزیر نفت فردا دوشنبه اول خردادماه مجتمع پتروشیمی اروند به عنوان بزرگترین زنجیره پی.وی.سی جهان و اسکله دوم مایعات پتروشیمی در بندر ماهشهر به طور رسمی افتتاح خواهند شد.
عبدالحسین بیات با بیان اینکه برای سالجاری افتتاح و راه‌اندازی ۹ طرح و مجتمع جدید پتروشیمی در دستور کار شرکت ملی صنایع پتروشیمی قرار دارد، گفت: بر این اساس ۲طرح عظیم پتروشیمیایی ایران در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی (بندر ماهشهر) در آستانه بهره برداری رسمی قرار دارند.
معاون وزیر نفت با تاکید بر اینکه در غیاب شرکتهای خارجی تمامی مراحل پیش راه اندازی و راه اندازی واحدهای فرآیندی این مجتمع پتروشیمی توسط متخصصان داخلی انجام گرفته است، تصریح کرد: ظرفیت تولید سالانه این مجتمع پتروشیمی حدود ۲ میلیون و ۸۳۴ تن انواع محصولات پتروشیمیایی است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با یادآوری اینکه برای ساخت و راه اندازی پتروشیمی اروند در منطقه ماهشهر معادل یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار سرمایه گذاری شده است، اظهار داشت: با راه اندازی این مجتمع پتروشیمی حدود یکهزار و ۶۰۰ نفر اشتغال مستقیم و بیش از ۲۰ هزار نفر اشتغال غیر مستقیم به‌وجود آمده است.
این مقام مسئول با اعلام اینکه با بیان اینکه با راه اندازی این مجتمع پتروشیمی برای نخستین بار ایران از واردات محصول استراتژیک "کاستیک" به خودکفایی رسیده است، بیان کرد: حتی این محصول پتروشیمی به برخی از کشورهای جهان صادر شده است.
مجتمع پتروشیمی اروند با هدف تولید یک میلیون و ۵۰۷ هزار تن کلر آلکالی و پی.وی.سی در سال از واحدهای کلرآلکالی(CA)، وینیل کلراید سوسپانسیون (S-PVC)، پلی وینیل کلراید امولسیون (E-PVC)، وینیل کلراید (VCM) و اتیلن دی کلراید (EDC) ساخته شده است.
در شرایط فعلی پتروشیمی اروند بزرگترین زنجیره تولید PVC در جهان بوده که در صورت تولید سالانه ۲۴۰ هزار تن PVC حدود ۲۵ تا ۳۰ بازار جهانی این محصول شیمیایی در اختیار ایران قرار خواهد گرفت.
پیشتر پیمانکار مهندسی و صاحب لیسانس این مجتمع پتروشیمی شرکت "اوده" آلمان بوده که دو سال گذشته این شرکت آلمانی به بهانه تعطیلات سال ۲۰۱۰ میلادی سایت پتروشیمی اروند را ترک کرد و دیگر حاضر به بازگشت به این پروژه نشد.
افتتاح اسکله دوم مایعات پتروشیمی در بندر ماهشهر
بیات در ادامه با اشاره به اینکه از سال گذشته بهره برداری از اسکله دوم مایعات منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی آغاز شده است، تاکید کرد: از این اسکله‌ها برخی از محصولات پتروشیمی بارگیری و به بازارهای بین المللی صادر شده است.
معاون وزیر نفت ظرفیت بارگیری اسکله دوم مایعات پتروشیمی در بندر ماهشهر را سالانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن انواع میعانات پتروشیمی عنوان کرد و افزود: با تجهیزاتی که روی این اسکله نصب شده، این ظرفیت تا مرز ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن قابل افزایش است.
طول عرشه این اسکله ۹۹ متر و عرض آن ۲۸ متر و دارای پل و جاده دسترسی به طول‌های ۷۲ و ۵۵ متر است که با راه‌اندازی این طرح، محصولات اصلی منطقه ماهشهر همچون EDC و کاستیک پتروشیمی اروند، متانول پتروشیمی فن‌آوران، Heavy End پتروشیمی بوعلی‌سینا از طریق چهار بازوی بارگیری اسکله‌ها و محصولات پتروشیمی شازند نیز از طریق بازوی پنجم صادر می‌شود.
کاهش زمان پهلوگیری کشتی و به دنبال آن افزایش ظرفیت صادرات منطقه، درآمدزایی، امکان ترغیب سرمایه‌گذاران به سرمایه‌گذاری در صنایع میانی و پایین‌دستی پتروشیمی و ایجاد اشتغال با ارائه امکان صادرات و واردات مواد اولیه از مهمترین مزیتهای اقتصادی ساخت و راه اندازی این اسکله‌ها است.
 

شناسه خبری: 24394

آخرین اخبار

اعضای هیئت مدیره سازمان‌های مناطق آزاد چابهار و دوغارون انتخاب شدند
نسل‌های 7گانه مناطق آزاد در جهان نسل اول: توسعه‌ كسب و كار با محور تجارت (بخش اول)
تقدیر مسرور از تشکیل کارگروه رفع موانع در کیش
مناطق آزاد پایلوت اجرای طرح‌های تولیدی و صادراتی گیاهان دارویی
موانع و چالش‌های حوزه صنایع پیشرفته و دانش‌بنیان در مناطق آزاد بررسی شد

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
مناطق آزاد پایلوت اجرای طرح‌های تولیدی و صادراتی گیاهان دارویی
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران