لینک کوتاه: freena.ir/detail/2431
ساعت 16:25
چهارشنبه 11 خرداد 1390
مشاور اجرايي مرکز امور مناطق آزاد و ويژه اقتصادي مهمترين چالش پيش روي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي را خلاء تئوريک عنوان کرد.
جعفر آهنگران با بيان اين مطلب در گفتگو با خبرنگار بنا (BENA) گفت:« در طول سال هاي گذشته به دليل درگيريهاي روزمره و پرداختن به اجرائيات در مناطق آزاد و ويژه اقتصادي بزرگترين چالش پيش روي اين مناطق را که هنوز هم از آن رنج ميبرند خلاء تئوريک، کار نکردن در ارتباط با مباني نظري و در يک کلام انديشه ورزي در حوزه مناطق آزاد و ويژه، مي دانم.»
وي افزود:«اين چالش را بايد از جمله مهمترين عواملي به شمار آيند که نتوانسته است منجر به ايجاد يک تفاهم ملي و عزم جدي حداقل در مقامات و بدنه کارگزاران در مورد جايگاه اين مناطق شود.»
مشاور اجرايي مرکز امور مناطق آزاد و ويژه اقتصادي تصريح کرد:« بديهي است در صورتي اين پديده جهاني ميتواند در کشورمان موفق عمل کند که با تفکر و جدال علمي به موضوعي بومي تبديل شده و بکار گرفته شود.»
وي افزود:« بر اين اساس معتقدم صاحبنظران و کارشناسان بايد در اين مقوله هر چه بيشتر بينديشند، قلم بزنند و به نقد و نقادي بپردازند. بد نيست براي اين که اهميت موضوع را مشخص کنم به عنوان مصداق ، مطلبي را بيان کنم براي مثال: آيا شاخصها و ملاک هاي ناشي از مطالعات است که معرف مکاني براي ايجاد منطقه آزاد يا ويژه است؟ يا اين که بدون کوچکترين امکانسنجي و مکانيابي، نقطهاي را تحت عناوين آزاد و ويژه انتخاب کنيم و سعي نمائيم تا اين نقطه را با شاخصهاي مورد نظر وفق دهيم؟ آيا برداشت ما از منطقه آزاد و ويژه هماني است که در ديگر کشورهاي ميزبان اين مناطق جريان دارد؟ آيا اهداف جهاني اين گونه مناطق عمران و آباداني و محروميت زدايي است و يا تمرين پيوستن به تجارت بينالمللي و دستيابي به بازارهاي جهاني اگر ما هم منطقه آزاد يا ويژه را به مفهوم واقعي و منطقي با تعاريف بين المللي آن بکار مي گرفتيم آيا عملکرد اين مناطق موتور محرکه اقتصاد ملي نمي شد، همانطور که در کشورهايي نظير چين، کره و کشورهاي همجوار شاهديم؟»
آهنگران در خاتمه گفت:« طرح سئوالاتي از اين دست مي تواند همچنان ادامه يابد و پاسخگويي به هر يک از آن منوط به برخورداري از مباني نظري قوي است که حلقه مفقوده و يا مغفوله عرصه مناطق آزاد و ويژه است».