رييس سازمان حفاظت محيط زيست گفت: منطقه ويژه اقتصادي سرخس به لحاظ نعمت خدادادي هيچ كسري در حوزه ي تجارت، توليد، زيرساخت و آب و خاك حاصل خيز ندارد.
به گزارش بنا (bena) محمد جواد محمديزاده در بازديد از منطقه ويژه اقتصادي سرخس خاطرنشان كرد: زماني سرخس، آخر ايران بود اما امروز تابلوي عزت و سربلندي ايران به حساب مي آيد و علت آن ظرفيت هاي خدادادي است كه در كمتر نقطه اي مشاهده مي شود.
وي ادامه داد: آنچه كه اهميت دارد تقويت ارتباطات در سطح دنيا است و بايد از آن حداكثر استفاده را كرد به طور مثال جمعيت كثيري در چين در بحث انرژي و انتقال كالا علاقهمند هستند كه از اين مسير ريلي در سرخس استفاده كنند.
محمديزاده تصريح كرد: كانون تبادل و ايجاد ارتباط با ساير كشورها سرخس است پس يكي از راههاي اساسي منطقه موضوع ارتباطات ريلي است و بنا به ارزش بالاي منطقه بايد مديريت ريلي كل منطقه را در دست بگيريم.
وي افزود : بايد بزرگترين ناوگان حمل و نقل ريلي دنيا را چه در خريد، اجاره واگن و حتي شبكه مديريتي آسياي ميانه را نيز به دست بگيريم.
معاون رييس جمهوري با اشاره به ظرفيت بالاي منطقه سرخس بيان كرد:توليد خام اين منطقه فراوان است بايد پايگاهي در منطقه بوجود بيايد كه مواد خام را جمع آوري كند زيرا بحث جذب مواد خام و صنعتگر خارجي در اولويت است.
وي تصريح كرد: با اينكه ايران روي كمربند خشك و نيمه خشك دنيا قرار دارد ولي آب فراوان زيرزميني، خاك و آفتاب مناسبي نيز دارد كه آرزوي اكثر مناطق اطراف است.
محمديزاده به ورود بخش خصوصي به منطقه اشاره كرد و گفت: در اين باره خود مردم سرخس در اولويت هستند در كنار مردم سرخس افراد خاص ديگري كه توانايي دارند نيز موثر خواهند بود.
رييس سازمان حفاظت محيط زيست كشور اظهارداشت: اينجا مي تواند بارانداز قوي از مواد خام كل منطقه شده و به علاوه نقطه اتصال و ارتباطات ريلي و هوايي در شرق، غرب، شمال و جنوب كشور باشد. 202