لینک کوتاه: freena.ir/detail/14175
ساعت 06:53
پنجشنبه 26 خرداد 1390
اولین جلسه کمیته سوانح استان هرمزگان به میزبانی اداره بندر و دریانوردی قشم برگزار شد.
به گزارش بنا (bena)، رئیس اداره امور دریایی اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان و دبیر این کمیته گفت: در این جلسه 3 سانحه دریایی استان، بررسی شد تا با یافتن درسهای آموختنی از حوادث آتی جلوگیری شود.
سیامک صحرایی گفت: ساختار و روند بررسی سوانح دریایی مشمول دستورالعمل ملی و آئین نامه بین المللی و کنوانسیون SOLAS است.
او خاطرنشان کرد : نتایج حاصل از بررسی های به عمل آمده از سوانح، ضمن اعلام به سازمان مرکزی به صورت توصیه به تمامی افراد و مسئولان ذینفع اعلام خواهد شد.
گفتنی است، براساس کنوانسیون IMO هر کشور صاحب پرچم موظف به اجرای رسیدگی به تمامی سوانحی است که برای محیط کشتی هایش اتفاق می افتد. در صورتی که تشخیص داده شود این سوانح اثرات زیان آور فروانی بر محیط زیست ایجاد می کند لذا تنظیم آیین نامه رسیدگی به سوانح در دستور کار قرار می گیرد.
اضافه می شود این آیین نامه تصدیق می کند که اگر سانحه در آب ها و یا دریایی داخلی کشور رخ دهد یا براساس ماده 2 کنوانسیون unclos این کشور حق دارد دلایل چنین سانحه را که ممکن است زندگی افراد و محیط زیست را به خطر انداخته و بر کشور ساحلی تاثیر بگذارد، مورد بررسی قرار دهد . این رسیدگی شامل تحقیقات کشور ساحلی و گروه نجات است.
بر این اساس کمیته کارشناسی سانحه شامل اعضای اصلی گروه که از شاغلین رسمی بوده و در این کمیته از اعضای خبره کمیته های تحقیق و کارشناسی در کنار مدیران و معاونین بندر استفاده می شود و ماموریت کمیته فوق عبارت از بررسی و ارزیابی مجدد گزارش اولیه براساس آخرین یافته ها و مستندات جدید و تهیه گزارشی نهایی سانحه و ارائه دلایل وقوع سانحه و توصیه های لازم بمنظور پیشگیری از سوانح مشابه است.303