رعايت موازين محيط زيست و تلاش مستمر بر توليد ارزش افزوده

لینک کوتاه: freena.ir/detail/12013
ساعت 16:25 چهارشنبه 11 خرداد 1390
حضرت آيت الله خامنه اي در بازديد از منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس، بر رعايت موازين محيط زيست و تلاش مستمر بر توليد ارزش افزوده تأکيد کردند.

به گزارش بنا (bena) به نقل از پايگاه اطلاع رساني دولت ، در ابتداي سفر يک روزه رهبر معظم انقلاب اسلامي، مسئولان منطقه پارس جنوبي موقعيت کلي صنايع مختلف اين منطقه را با استفاده از ماکت و نقشه تشريح کردند. براساس توضيحات مسئولان، در اين منطقه مهم صنعتي – اقتصادي، تاکنون 10 فاز به طور کامل به توليد رسيده و 19 فاز ديگر در دست طراحي يا اجراست. واحدهاي به توليد رسيده، در مجموع روزانه 210 ميليون متر مکعب گاز شيرين، 40 هزار بشکه ميعانات با ارزش گازي ،و 200 تن گوگرد توليد مي کنند. ارزش ميدان پارس جنوبي، معادل صد و بيست سال صادرات نفت ايران است.

رهبر انقلاب اسلامي درادامه سفر به منطقه پارس جنوبي، بيش از 2 ساعت از واحدهاي مختلف صنعتي اين منطقه، بازديدکردند.درطول بازديد ، مسئولان واحدهاي مختلف توضيحات لازم را بيان مي کردند.بر اساس اين توضيحات گاز ترش مورد نياز هر واحد صنعتي در اين منطقه، از ميدان عظيم گازي پارس جنوبي تأمين و با بيش از 100 کيلومتر لوله گذاري در بستر دريا به ساحل منتقل مي شود .در اين روند تاکنون حدود هزار و پانصد کيلومتر لوله گذاري در بستر دريا انجام شده است. گاز ترش در واحدها و تأسيسات مختلف به گاز شيرين و مواد مورد نياز مجتمع هاي پتروشيمي تبديل مي شود.

بگفته مسئولان منطقه ، علاوه بر فازهاي دهگانه اي که تاکنون در پارس جنوبي به توليد رسيده، امسال نيز، فازهاي 15، 16، 17 و 18 در اين منطقه به بهره برداري مي رسد .

مسئوليت فازهاي 15 و 16 را قرارگاه سازندگي خاتم الانبيا بر عهده دارد وکليه مراحل طراحي - مهندسي و اجراي اين دوفاز به دست متخصصان ايراني انجام شده است. رعايت دقيق استانداردهاي علمي – صنعتي در اين دو فاز، موجب شده طراحي و مهندسي آنها، در ديگر فازهاي توسعه پارس جنوبي مبنا قرار گيرد.

مسئولان منطقه پارس جنوبي در بازديد رهبر انقلاب اسلامي همچنين اعلام کردند امسال با بهره برداري از فازهاي 17 و 18، پنجاه ميليون مترمکعب به ظرفيت گاز خانگي کشور افزوده مي شود که اين گام بلند، تأمين با ثبات و مطمئن گاز مورد نياز مردم در سراسر ايران و افزايش يک ميليون انشعاب گاز شهري و روستايي را امکان پذير مي کند.

علاوه بردستگاهها و وزارتخانه هاي مختلف، بيش از صد پيمانکار و شرکت خصوصي نيز در طراحي واجراي فازهاي 29 گانه توليد و توسعه پارس جنوبي فعالند و تنها در سال گذشته، حدود 11 ميليارد دلار در اين منطقه سرمايه گذاري داخلي و خارجي شده است.

ميزان استفاده از تجهيزات ساخت داخل در واحدهاي صنعتي منطقه راهبردي پارس جنوبي، در اوايل بهره برداري يعني حدود يک دهه قبل، 15 درصد بود که اين ميزان اکنون به 60 درصد رسيده است.

همچنين براساس اطلاعاتي که مسئولان منطقه در طول بازديد رهبر انقلاب اسلامي براي ايشان بيان کردند ميانگين مدت اجراي پروژه ها 70 ماه بود ه که با مطالعات عميق علمي و تدابير پيچيده تخصصي اکنون به 35 ماه رسيده است.

در منطقه پارس جنوبي همچنين، چندين مجتمع پتروشيمي احداث شده و يا در دست احداث است.پتروشيمي نوري يا برزويه که عظيم ترين واحد آروماتيک کشور به شمار مي رود از جمله اين واحدها است. پتروشيمي نوري با توليد بوتان – پروپان و متان، نقش مهمي در تأمين مواد مورد نياز صنايع مختلف کشور ايفا مي کند.

توليد بنزين با خلوص و اُکتان بسيار بالا از جمله نوآوريهايي است که در اين مجتمع پتروشيمي صورت گرفته و تهديد دشمن را براي تحريم فروش بنزين به ايران، پيشاپيش خنثي کرده است .

رهبر انقلاب اسلامي پس از بازديد از اين واحد پتروشيمي، گسترش روحيه ابتکار و نوآوري را، راهگشاي تسريع در پيشرفت کشور خواندند.

علاوه بر پتروشيمي نوري چندين واحد پتروشيمي ديگر در پارس جنوبي در دست احداث است که پتروشيمي کاويان از جمله آنهاست. اين واحد عظيم صنعتي با ظرفيت سالانه 2 ميليون تن، بزرگترين واحد پتروشيمي در نوع خود محسوب مي شود. اين مجتمع که تاکنون حدود 1 ميليارد دلار در آن سرمايه گذاري شده امسال به بهره برداري مي رسد.

ضرورت انتقال دانش «طراحي – مهندسي – مديريتي و اجرايي» به نسل جوان از ديگر نکاتي بود که رهبر انقلاب اسلامي در بازديد از فازهاي مختلف منطقه پارس جنوبي خاطرنشان کردند.

در حال حاضر حدود 53 هزار نفردر واحدهاي مختلف صنعتي – اقتصادي اين منطقه شاغلند که ميانگين سني اکثر آنها حدود 30 سال است .

مسئولان منطقه پارس جنوبي در بازديد حضرت آيت الله خامنه اي از اين منطقه همچنين اعلام کردند تا سال 94، پنجاه و پنج ميليون تن ظرفيت نصب شده پتروشيمي در اين منطقه ايجاد خواهد شد.

رهبر انقلاب اسلامي قبل از بازديد از واحدهاي منطقه پارس جنوبي، در جمع مديران ارشد و اجرايي صنعت نفت کشور و پيمانکاران طرحهاي مختلف توليد – توسعه پارس جنوبي حضور يافتند.

در اين ديدار که وزراي اقتصاد، صنايع و معادن، رئيس کل بانک مرکزي و شماري از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي حضور داشتند وزير نفت با گراميداشت ياد شهيدان جهادگر صنعت نفت، اعلام کرد: براي استفاده از ظرفيت بسيار ارزشمند ميدان گازي پارس جنوبي 29 فاز پيش بيني شده است که همه آنها در برنامه پنجم توسعه، به توليد مي رسد. صادرات گاز به خارج از جمله اهداف توسعه منطقه پارس جنوبي است که وزير نفت به ان اشاره کرد.

ميرکاظمي همچنين با اشاره به مطالعات دقيق کارشناسانه براي کوتاه کردن مدت اجراي فازهاي منطقه پارس جنوبي، درآمد سالانه صنايع منطقه پارس جنوبي را در پايان اجراي 29 فاز توليد و توسعه، بيش از 110 ميليارد دلار اعلام کرد.

وي با اشاره به ظرفيت صنايع پتروشيمي پارس جنوبي و عسلويه گفت: در پايان برنامه پنجم ظرفيت پتروشيمي کشور به 95 ميليون تن خواهد رسيد.

وزير نفت حضور موفق شرکتهاي ايراني را در طرحهاي توسعه منطقه پارس جنوبي، بسيار نويد بخش خواند و گفت: با اتمام اجراي فازهاي پيش بيني شده ايران در صنايع نفت و گاز، داراي فناوري بومي خواهد بود و از توانايي صدور اين فناوري کاملاً ايراني به ديگر کشورها برخوردار خواهد شد.

وي در جمع بندي سخنان خود، سال نو را در صنعت نفت و گاز سالي بسيار پرنشاط و موفق پيش بيني کرد./202

شناسه خبری: 12013

آخرین اخبار

تقدیر مسرور از تشکیل کارگروه رفع موانع در کیش
مناطق آزاد پایلوت اجرای طرح‌های تولیدی و صادراتی گیاهان دارویی
موانع و چالش‌های حوزه صنایع پیشرفته و دانش‌بنیان در مناطق آزاد بررسی شد
گزارش صادرات و واردات 9 ماهه سازمان منطقه آزاد کیش
از تبدیل شدن منطقه آزاد کیش به جزیره نوآورانه حمایت می‌کنیم

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
مناطق آزاد پایلوت اجرای طرح‌های تولیدی و صادراتی گیاهان دارویی
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران