لزوم احداث سردخانه در سایت مرزی ماهیرود در منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی

لینک کوتاه: freena.ir/detail/64890
ساعت 18:02 دوشنبه 31 مرداد 1401
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی گفت: سایت مرزی منطقه ویژه اقتصادی در ماهیرود به عنوان بندر خشک و تخلیه بارگیری است که باید زیرساخت‌های لازم برای احداث سردخانه در این مرز به منظور توسعه صادرات فراهم شود.

به گزارش فرینا، حسین زارعی در بازدید دبیر مجمع جهانی بازرگانان مسلمان و معاون کارگروه‌ها و دبیر بین‌الملل قرارگاه اقتصادی معین از منطقه ویژه اقتصادی بیرجند اظهار داشت: خراسان جنوبی از معدود استان‌هایی است که دارای منطقه ویژه قطعه منفصله در مرز ماهیرود بوده و این جزو مزیت‌های نسبی منطقه است.

زارعی با بیان اینکه گروه‌های متعددی برای سرمایه‌گذاری در سایت مرزی منطقه ویژه درخواست می‌دهند افزود: یکی از مشکلات مرز، نبود دستگاه ایکس‌ری بوده که در حال تحقق است.

وی گفت: امیدواریم با راه‌اندازی ایکس‌ری روال کاری بیشتر و بهتر شود چرا که ترانزیت عام با راه‌اندازی این دستگاه محقق خواهد شد.

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی تصریح کرد: تنها منطقه ویژه اقتصادی هستیم که دارای سایت اصلی در مجاورت مرز مشترک خراسان جنوبی با افغانستان و قطعه منفصله در نقطه صفر مرزی است که این امکانات می‌تواند ترغیبی برای سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی باشد.

زارعی با بیان اینکه درصد زیادی از مبادلات تجاری در منطقه ویژه اقتصادی انجام می‌شود گفت: هرچند در سال‌های گذشته تاکنون اقدامات زیادی در منطقه ویژه و سایت مرزی رقم خورده اما هنوز جای کار زیاد است.

وی عنوان کرد: در یکی دو هفته اخیر از سوی تجار افغان درخواست‌های زیادی مبنی بر فراهم شدن زمینه صادرات مواد معدنی داشته‌ایم.

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی افزود: همچنین درخواست‌های زیادی از سوی سرمایه‌گذاران ایرانی و خارجی برای صدور مجوز صادرات مواد معدنی داریم که اگر این مجوز صادر شود گام بزرگی در فعالیت دوسویه مرز خواهد بود.

زارعی با بیان اینکه در حال حاضر مواد معدنی کشور افغانستان به سمت پاکستان می‌رود گفت: اگر مجوز صادرات مواد معدنی فراهم شود از نظر حجم صادراتی برای کشور افغانستان هم خوب می‌شود.

وی افزود: درخصوص مواد غذایی و خشکبار گاهی مشکلاتی در کشور وجود دارد در حالی که افغانستان از نظر خشکبار، مواد غذایی و میوه و تره‌بار شرایط بسیار خوبی دارد و اگر زمینه واردات فراهم شود در این حوزه برخی مشکلات رفع خواهد شد.

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی گفت: در حال حاضر معبر مرزی ماهیرود یکی از بهترین نقاط مرزی در کشور است که در خراسان جنوبی در اختیار داریم اما حواسمان باید باشد که فرصت‌ها را از دست ندهیم.

زارعی ادامه داد: از ابتدای راه‌اندازی سازمان منطقه ویژه اقتصادی در استان تاکنون شعارمان این بوده که معبر مرزی ماهیرود بعد از بندر شهید رجایی معبری برای صادرات و واردات باشد.

وی بیان کرد: درخواست داریم که خراسان جنوبی پایگاهی در هرات از طریق اتاق بازرگانی یا منطقه ویژه اقتصادی داشته باشد تا از آن طریق تجار بهتر بتوانند مراودات داشته باشند.

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی اظهار داشت: یکی از درخواست‌های کشور افغانستان توسعه واردات به خراسان جنوبی است لذا این مزیت و فرصت را داریم که کالاها به مرز وارد شده و بعد از فرآوری و تبدیل مجدد به افغانستان صادر شود.

** پست قرنطینه گیاهی در مرز ماهیرود تقویت و فعال می‌شود

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی هم گفت: پست قرنطینه گیاهی در مرز ماهیرود به دلیل تسهیل در روند صادرات و واردات محصولات کشاورزی و امورات دامپروری تقویت و فعال می‌شود.

مهدی جعفری افزود: پست قرنطینه گیاهی برای صدور گواهی بهداشت عاری بودن مبدا تولید از آفات و بیماری‌ها به منظور صادرات در مرز ضروری است.

جعفری با بیان اینکه در سفر یک روزه جانشین قرارگاه جنت به استان قرار است مشکلات حوزه صادرات واردات استان احصا شود اظهار داشت: تلاش داریم برای توسعه استان و مشکلات پیش رو اقداماتی در دستور کار قرار گیرد.

وی با اشاره به درخواست مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی درخصوص ایجاد سردخانه در مرز گفت: برای احداث سردخانه باید زیرساخت‌های مناسب ایجاد شود که برای پرداخت تسهیلات از محل تبصره 18 می‌توان این زیرساخت را در منطقه ایجاد کرد.

آخرین اخبار

گزارش صادرات و واردات 9 ماهه سازمان منطقه آزاد کیش
از تبدیل شدن منطقه آزاد کیش به جزیره نوآورانه حمایت می‌کنیم
سه بانک مطرح کشور خواستار همکاری های گسترده با سازمان منطقه آزاد کیش شدند
گزارش عملکرد صادرات و واردات منطقه آزاد انزلی در 9 ماهه سال 1403
گزارش صادرات و واردات در 9 ماهه سال 1403 سازمان منطقه آزاد اروند

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران
لزوم كارآمدي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در جذب سرمايه‌گذاري