مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی گفت: سرمایه گذاران ایرانی و خارجی خواهان صدور مجوز در حوزه صادرات سنگ در مرز ماهیرود هستند.
به گزارش فرینا، حسین زارعی در دیدار با رایزن ایران در امور افغانستان اظهارداشت: منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی از محدود استانهایی است که دارای منطقه ویژه قطعه منفصله در مرز ماهیرود است که جزو مزیتهای نسبی منطقه به حساب میآید.
زارعی از درخواست گروههای متعددی برای سرمایه گذاری در سایت مرزی منطقه ویژه اقتصادی خبر داد و افزود: یکی از مشکلات نبود ایکس ری بود که خوشبختانه این امر هم در حال تحقق است و امیدواریم با جریان ایکس ری روال کاری بیشتر و بهتر شود چرا که ترانزیت عام با راهاندازی ایکس ری محقق خواهد شد.
وی با بیان اینکه درصد زیادی از مبادلات تجاری در منطقه ویژه اقتصادی انجام میشود که کامیونها با سرعت خوبی تخلیه میشوند افزود: هرچند در این سالها تاکنون کار و اقدامات زیادی در منطقه ویژه و سایت مرزی رقم خورده اما هنوز جای کار زیاد است.
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی با بیان اینکه در یکی دو هفته اخیر از سوی تجار افغان درخواستهای زیادی مبنی بر فراهم شدن زمینه صادرات مواد معدنی هستیم گفت: چند وقتی است که درخواستهای زیادی از سوی سرمایه گذاران ایرانی و خارجی برای صدور مجوز صادرات مواد معدنی داریم که اگر این مجوز صادر شود گام بزرگی در امر فعالیت دوسویه مرز خواهد بود.
زارعی با بیان اینکه در حال حاضر مواد معدنی کشور افغانستان به سمت پاکستان میرود افزود: اگر مجوز صادرات مواد معدنی فراهم شود از نظر حجم صادراتی برای کشور افغانستان هم خوب میشود.
وی با اشاره به اینکه در کشورمان در بحث مواد غذایی و خشکبار گاهی مشکلاتی وجود دارد در حالی که کشور افغانستان از نظر خشکبار، مواد غذایی و میوه و ترهبار شرایط بسیار خوبی دارد که اگر زمینه واردات فراهم شود در این حوزه برخی از مشکلات کم میشود افزود: درحال حاضر معبر مرزی ماهیرود یکی از بهترین نقاط مرزی در کشور است که در خراسان جنوبی در اختیار داریم اما حواسمان باید باشد که فرصتها را از دست ندهیم.
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی ادامه داد: از ابتدای راهاندازی سازمان منطقه ویژه اقتصادی در استان تاکنون شعارمان این بوده که معبر مرزی ماهیرود بعد از بندر شهید رجایی معبری برای صادرات و واردات باشد.
زارعی با بیان اینکه از درخواستهایی که داریم این است که خراسان جنوبی پایگاهی در هرات داشته باشد حال چه از طریق اتاق بازرگانی و یا منطقه ویژه اقتصادی یک اتاقی را تحویل بگیرد تا از آن طریق تجار بهتر بتوانند مراودات داشته باشند.
وی گفت: جهش معدنی در افغانستان شکل گرفته و باید از فرصت همسایگی کشور افغانستان به خوبی استفاده کرد چرا که بازار افغانستان بازاری است که اگر تلاش نکنیم به سرعت کشورهای مختلف جایگزین ما میشوند.
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی با بیان اینکه یکی از درخواستهایی که کشور افغانستان دارد اینکه واردات کالا هم داشته باشند این مزیت و فرصت را داریم که کالاها به مرز وارد شده و بعد از فرآوری و تبدیل مجدد به افغانستان صادر شود افزود: خراسان جنوبی استانی با ظرفیتها و پتانسیلهای فراوان است که میتواند بیشتر و بهتر از این در سطح کشور معرفی شود.