وزیر راه و شهرسازی:

فرودگاه امام خمینی (ره) اولین فرودگاه بین‌المللی ایران با قابلیت ترانزیت خواهد بود

لینک کوتاه: freena.ir/detail/61581
ساعت 16:09 يکشنبه 9 خرداد 1400
وزیر راه و شهرسازی گفت: با احداث ترمینال 2 فرودگاه امام خمینی (ره)، این مجموعه به اولین فرودگاه بین‌المللی ایران با قابلیت ترانزیت تبدیل خواهد شد.

به گزارش فرینا و به نقل از وزارت راه و شهرسازی، محمد اسلامی، در مراسم امضای تفاهم‌نامه پروژه تأمین مالی، طراحی، ساخت، راه‌اندازی، بهره‌برداری و انتقال فاز اول پایانه مسافری شماره 2 فرودگاه امام خمینی (ره) با بیان اینکه توسعه یک فرودگاه بین‌المللی مناسب در ایران باید 20 سال پیش آغاز می‌شد، گفت: با احداث ترمینال جدید، فرودگاه امام خمینی (ره) اولین فرودگاه بین المللی ایران با قابلیت ترانزیت خواهد شد.
اسلامی با اشاره به ظرفیت 500 میلیون مسافری غرب آسیا در حوزه هوانوردی، ادامه داد: ظرفیت 100 میلیون مسافر در سال که برای فرودگاه امام خمینی (ره) پیش‌بینی شده است، یک ظرفیت حداقلی و معقول است که بتوانیم در این نقطه ای که در دنیا واقع شدیم، تقاضاهایی که فعال و بالقوه یا بالفعل است را با ایجاد جذابیت به سمت خود جذب کنیم و با جذب این تقاضاها رونق هوانوردی را در کشور به وجود بیاوریم.
وی افزود: کشورهای همسایه ما با وجود اینکه مزیت نداشتند، در افزایش ظرفیت فرودگاهی سرمایه گذاری کردند و امروز سهم قابل ملاحظه‌ای را به خود تخصیص دادند. ما نیز باید به این غفلت خاتمه دهیم.
این عضو کابینه تدبیر و امید با بیان اینکه پیوسته در طول یک سال و نیم گذشته برای جذب سرمایه در فرودگاه امام خمینی (ره) تلاش کردیم،گفت: وقت ما را کسانی که تامین مالی خارجی را پیگیری می‌کردند، گرفتند. وعده‌های زیادی داده شد که در نهایت محقق نشد.  در نهایت باور قلبی خود را دنبال کردیم که به ظرفیت داخلی توجه کنیم. امروز ما تفاهم نامه را امضا کردیم تا سایر موارد نیز به سرعت انجام شود و ما شاهد شکل گیری این پروژه در یک بازه زمانی 48 ماهه باشیم.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: مدت زمانی نیز طی شد برای اینکه طرح پختگی داشته باشد و استانداردهای روز دنیا در آن دیده شود. از طریق مسابقه بین المللی نیز طرح های معماری برتر توسط هیات داوران انتخاب شده که امروز آن‌ها را ملاک عمل قرار می‌دهیم.
اسلامی گفت: هوانوردی تاثیرات گسترده‌ای را برای پیشرفت هر کشور و ملتی ایجاد کند. هوانوردی و به صورت کلی هوافضا امروز یکی از کشنده‌های علم و فناوری و نماد پیشرفت ملت ها است. ما در جمهوری اسلامی ایران در ابعاد گوناگون ظرفیت‌های انسانی، دانشی، فناوری و صنعتی متنوع و قابل ملاحظه‌ای داریم.
وی افزود: ما باید بتوانیم ظرفیت‌ها را فعال کنیم و ایجاد تقاضا کنیم که چرخه تولید علم و فناوری و تولیدات دانش بنیان و صنعتی در این حوزه پایداری داشته باشد و مستقل بتواند ارزش آفرینی کند. این بخش باید به قدری جذابیت و فرصت ایجاد کند و که ما نیروهای دانشی و ارزشی خود را در درون کشور نگاه داریم و با کاری که آن‌ها انجام می‌دهند، سهم خود از بازارهای جهانی بگیریم. نه اینکه غلفت کنیم، ظرفیت سازی نکنیم و شغل دانش بنیان و های تک برای فرزندان این مرز و بوم بوجود نیاوریم و آن ها مجبور شوند به خاطر ظرفیت دانشی که دارند در سایر کشورها اشتغال داشته باشند.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به وجود مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در جوار فرودگاه امام خمینی (ره) گفت: روز چهارشنبه هیات دولت وضعیت سهمیه تجاری منطقه آزاد را تصویب کرد و از امروز این منطقه می‌تواند به عنوان منطقه آزاد فعالیت کند. به این ترتیب امیدواریم یک هاب قدرتمند اقتصادی حول محور فعالیت هوانوردی در شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) شکل بگیرد.

گفتنی است؛ مراسم امضاء تفاهم‌نامه اجرای پروژه تامین‌ مالی احداث فاز اول پایانه مسافری جدید فرودگاه‌امام‌خمینی (ره) با حضور محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی، مجید قاسمی مدیرعامل بانک پاسارگاد، تورج دهقانی زنگنه معاون وزیر و رئیس سازمان هواپیمایی کشوری، سیاوش امیرمکری مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران و جمعی از مسئولان سازمان‌های مربوطه در محل سالن همایش هتل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) برگزار شد.
در این مراسم، تفاهم‌نامه پروژه تأمین مالی، طراحی، ساخت، راه‌اندازی، بهره‌برداری و انتقال فاز اول پایانه مسافری شماره2 فرودگاه، بین شهر فرودگاهی امام خمینی (ره)، شرکت فرودگاه‌ها و گروه ارزش‌آفرینان پاسارگاد به امضاء رسید.

آخرین اخبار

گزارش صادرات و واردات 9 ماهه سازمان منطقه آزاد کیش
از تبدیل شدن منطقه آزاد کیش به جزیره نوآورانه حمایت می‌کنیم
سه بانک مطرح کشور خواستار همکاری های گسترده با سازمان منطقه آزاد کیش شدند
گزارش عملکرد صادرات و واردات منطقه آزاد انزلی در 9 ماهه سال 1403
گزارش صادرات و واردات در 9 ماهه سال 1403 سازمان منطقه آزاد اروند

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران
لزوم كارآمدي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در جذب سرمايه‌گذاري