مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: ظرفیتهای تجاری موجود در چابهار تنها محدود به منطقهای خاص نیست و میتواند موجب توسعه اقتصاد ملی شود.
به گزارش فرینا، عبدالرحیم کردی، در برنامه چشمانداز شبکه ایران کالا گفت: ظرفیتهای اقتصادی چابهار تنها محدود به سیستان و بلوچستان یا شهرهای جنوب شرق کشور نیست بلکه این بندر با ارتباطات بینالمللی آن مورد ارزیابی قرار میگیرد. چابهار نقطه اتصاد و پیوند کریدورهای اقتصادی شمال به جنوب و شرق به غرب کشور است.
کردی افزود: کشورهای همسایه ایران به دلیل امکان ارتباط بندر چابهار با آبهای بینالمللی توجه ویژگی به ظرفیتهای این منطقه دارند. خوشبختانه در سالهای اخیر توجه خوبی به توسعه زیرساختهای این بندر بینالمللی شده است. حجم سرمایهگذاری در این بندر در دو سال گذشته در مقایسه با یک دهه پیش از آن، هم به لحاظ مبلغ و هم از منظر تعداد سرمایهگذاران رشد قابل توجهی کرده است.
سرپرست شرکت عمران شهر جدید رامشار گفت: اکنون فعالیتهای عمرانی برای ساخت و راهاندازی منطقه ویژه اقتصادی سیستان در حال انجام است. پیشبینی میشود این منطقه ویژه اقتصادی تا سال آینده افتتاح و آماده بهرهبرداری شود. این منطقه به دلیل نزدیکی به بندر بینالمللی چابهار اهمیت ویژهای برای بازرگانان دارد.
مهدی قربانی، افزود: باتوجه به اینکه مردم سیستان سالها است از خشکسالی رنج میبرند و صدمههای زیادی به کشاورزان وارد شده است راهاندازی منطقه ویژه اقتصادی میتواند عامل رونق اقتصاد مردم منطقه سیستان باشد.
نماینده مردم چابهار در مجلس شورای اسلامی گفت: چابهار خط مقدم جبهه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی کشور است. برای توسعه اقتصاد ملی باید زیرساختهای تجارت بینالمللی در منطقه چابهار توسعه یابد. در سواحل مکران ظرفیتهایی وجود دارد که میتواند وضعیت اقتصادی محور شرق کشور را تغییر دهد.
معین الدین سعیدی، افزود: ظرفیتهای گردشگردی منطقه چابهار و سواحل مکران به حدی است که اندک توجهی به این مناطق میتواند مشکل اشتغال بخش عظیمی از جوانان سیستان و بلوچستان را حل کند. شرکتهای دانشبنیان و استارتآپها در توسعه اقتصادی سیستان و بلوچستان نقش بسیار مهمی دارند.
عضو هیئت علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان گفت: استان سیستان و بلوچستان به عنوان پهناورترین استان کشور و به دلیل وجود بندر بینالمللی چابهار میتواند پیشران توسعه اقتصادی برای کل کشور باشد. اگر نتایج سرمایهگذاریهایی انجام شده در سیستان و بلوچستان به زودی محقق شود قطعاً این استان الگوی پیشرفت اقتصادی خواهد شد.
غلامرضا زمانیان، افزود: اکنون در جهان قدرت اقتصادی به منزله قدرت سیاسی و حتی نظامی است. ظرفیتهای تجاری در سیستان و بلوچستان بسیار وسیع است. این استان راه ارتباطی مناسبی با بلوکه تجاری شرق آسیا و به خصوص کشور چین است.