طرح لایروبی و بهسازی اسکله تیس چابهار از آذرماه سال گذشته وارد فاز اجرایی شد تا بخشی از مشکلات صیادان در پهلوگیری لنجها مرتفع و شاهد افزایش صید باشیم.
مطالعات احداث زیرساختها و توسعه اسکله تیس از سوی سازمان منطقه آزاد چابهار با همکاری اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان انجامشده و نشستهای مختلفی در این زمینه برگزار شد و واگذاری مدیریت و نگهداری بندر صیادی روستای تیس از شیلات سیستان و بلوچستان به سازمان منطقه آزاد چابهار بهعنوان یکی از اولویتهای اصلی معاونت فنی و زیربنایی این منطقه در دستور کار قرار گرفت.
همچنین انتقال مالکیت و مدیریت اسکله صیادی روستای تیس با حضور مدیران شیلات استان برگزار و بر ضرورت تسریع در صدور اسناد انتقال حاکمیت و واگذاری اسکله به این سازمان بهمنظور ایجاد زیرساختها تأکید گردید.
با توجه به اینکه مالکیت این اسکله در اختیار شیلات است سازمان منطقه آزاد چابهار نمیتواند اقدامات توسعهای را انجام دهد بنابراین نخستین کار این است که مالکیت این اسکله به سازمان منطقه آزاد چابهار واگذار شود.
رونق صیادی، معیشت مردم و جذب توریسم با بهسازی و لایروبی اسکله
اسکله صیادی روستای تیس با توجه به موقعیت جغرافیایی و اقلیمی خود دارای شرایط متفاوتی نسبت به سایر بنادر سیستان و بلوچستان است و این شرایط بهنوبه خود میتواند وضعیت متفاوتی را درزمینهٔ رونق صیادی، معیشت مردم و جذب توریسم در این استان فراهم کند.
اسکله تیس با ظرفیت مناسب صید و صیادی، گردشگری با ایجاد زیرساختهای حداقلی بهطور یقین باعث بهبود کسبوکار صیادان و رونق منطقه را در پی خواهد داشت.
در همین خصوص با ابوالقاسم اسدی سرپرست معاونت فنی و زیربنایی سازمان منطقه آزاد چابهار گفتوگویی انجام دادیم که ماحصل این مصاحبه در زیر آمده است:
مقدمات عملیات لایروبی بندر تیس درحال انجام است / اولویت ما رفع مشکل دیرینه جامعه صیادی و استفاده از ظرفیت خاص بندر تیس برای مردم است
سرپرست معاونت فنی و زیربنایی سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: فرآیند مطالعات طرح توسعه بندر تاریخی تیس شامل لایروبی، احداث بازوهای موجشکن حوضچه و سایر زیرساختها از سوی مشاور در دست اقدام است.
ابوالقاسم اسدی افزود: بندر تیس از ظرفیت خوبی برای مقاصد صیادی و گردشگری برخوردار است تکمیل طرح توسعه بندر تیس و لایروبی آن ازجمله اولویتها و اقداماتی است که هماکنون در معاونت فنی و زیربنایی در حال پیگیری و انجام است.
اسدی بابیان اینکه در این راستا علاوه بر شناسایی مشاورین برجسته کشوری برای طرح مطالعه توسعه بندر تیس مناسبترین لایروبها، اقدامات تحقیقی و علمی خوبی نیز انجامشده، خاطرنشان کرد: پس از اجرای طرح توسعه و لایروبی امکان تردد شناورها با ظرفیت بالا در بندر تیس فراهمشده و دغدغه دیرینه صیادان این منطقه مرتفع خواهد شد.
وی ادامه داد: خوشبختانه در نشستهای مختلف در خصوص انتقال مالکیت و مدیریت اسکله صیادی روستای تیس با حضور مدیران شیلات استان به توافق رسیدیم و هماکنون حاکمیت و مدیریت بندر تیس در اختیار سازمان منطقه آزاد چابهار است که تسریع در ایجاد زیرساختها ازجمله لایروبی آن مورد تأکید است.
سرپرست معاونت فنی و زیربنایی سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: برای اینکه بتوانیم از ظرفیت بندر تیس بهخوبی برای ورود شناورهای صیادی و گردشگری استفاده کنیم باید عمق بندر را افزایش دهیم تا امکان پهلوگیری قایقها و شناورهای صیادی با ظرفیتهای بالا فراهم شود.
اسدی اظهار داشت: بندر صیادی روستای تیس با توجه به موقعیت جغرافیایی که در پیکره ششم منطقه آزاد واقعشده دارای شرایط متفاوتی نسبت به سایر بنادر سیستان و بلوچستان است و این شرایط بهنوبه خود میتواند وضعیت متفاوتی را درزمینهٔ رونق صیادی ـ گردشگری و معیشت مردم و جذب توریسم در این استان فراهم کند.
وی بیان کرد: در حال حاضر این بندر دارای نرخ بالایی از رسوب است که تردد دریایی حتی برای شناورهای کوچک و قایقهای صیادی نیز با مشکل مواجه شده است.
سرپرست معاونت فنی و زیربنایی سازمان منطقه آزاد چابهار با اشاره به فعالیت تعداد زیاد قایقها در این بندر تصریح کرد: زمانی که یک بندر ازنظر ناوبری استاندارهای لازم را از دست میدهد، مانند رسوبگذاری در حوضچه که باعث کاهش عمق آب و کاهش مکانهای پهلوگیری میشود، بندر برای ناوبری و صیادی مناسب نخواهد بود و شناورهای آن منطقه به بندری نزدیکتر که مشکلی نداشته باشد کوچ میکنند که بندر تیس ازجمله همین بندرهاست.
اسدی در پایان خاطرنشان ساخت: سازمان منطقه آزاد چابهار با تمام توان به دنبال حل مشکل صیادان این منطقه است و امیدواریم در مدت کوتاه بتوانیم زیرساختهای موردنیاز را برای توسعه اقتصاد مردم، رونق اشتغال و رضایت آنها فراهم آوریم.
**گزارش: محمدجواد صادقی