معاون امور اقتصادی وزیر اقتصاد گفت: در حالی که در همسایگی ۱۵ کشور قرار داریم اما تنها ۲ درصد نیاز آنها از کشور ما تامین میشود حال اینکه این اتحادیه ۱۸۰ میلیون نفر جمعیت دارد که میتواند بازار خوبی برای کالاهای ایرانی باشد.
به گزارش فرینا به نقل از خبرنگار اقتصادی ایلنا، محمدعلی دهقان دهنوی در همایش مناطق آزاد، ویژه اقتصادی و توسعه همکاریهای اقتصادی با کشورهای همسایه و اوراسیا درباره ضرورت توسعه اقتصاد هوشمند در دنیا گفت: پیمانهای چندجانبه از سالهای گذشته در میان کشور ایجاد شده و بعد در ایران از انقلاب موافقتنامه اوراسیا بزرگترین تحول در این زمینه محسوب میشود.
دهقان دهنوی با تاکید بر اینکه زنجیرههای عرضه بین مناطق اقتصادی شکل گرفته و از طریق این موافقتنامهها و عضویتها در اتحادیههای بینالمللی به بازارهای مصرف میرسند، گفت: موافقتنامه اتحادیه اوراسیا در قالب تجارت آزاد و ترجیحی عمل میکند.
وی با بیان اینکه کاهش برخی از تعرفههای گمرکی و ایجاد بازار مشترک انتقال کار و سرمایه از مهمترین مزیت پیوستن به این اتحادیه و موافقتنامه محسوب میشود، گفت: در قالب اتحادیه گمرکی، تعرفه برخی کالاها حذف خواهد شد و در کنار آن تعرفههای مشترکی که دارای مزیت هستند، وضع میشوند.
معاون وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه اتحادیه اوراسیا 3 درصد تولید ناخالص داخلی جهانی را شامل میشود، اظهار داشت: یکی از مزیتهای تجارت با اتحادیه اوراسیا کاهش هزینههای حمل و نقل کالا است.
دهقان دهنوی با بیان اینکه 70 درصد تجارت دنیا در حال حاضر در قالب اتحادیهها در حال انجام است، گفت: در حالی که در همسایگی 15 کشور قرار داریم اما تنها 2 درصد نیاز آنها از کشور ما تامین میشود حال اینکه این اتحادیه 180 میلیون نفر جمعیت دارد که میتواند بازار خوبی برای کالاهای ایرانی باشد.
وی با اشاره به ابلاغ بسته توسعه صادرات غیرنفتی سال 98 گفت: این بسته توسط ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی مصوب شده و یکی از ابزارهای آن سپردهگذاری 1000 میلیارد ریالی است.
معاون وزیر اقتصاد افزود: نرخ سود این سپردهگذاری بین 11 تا 18 درصد است و در اختیار صادرات قرار میگیرد.
دهقان دهنوی افزود: یک میلیارد یورو سپردهگذاری ارزی هم پیشبینی شده که در قالب تسهیلات ارزی خواهد بود و در بودجه هم 70 تا 80 میلیارد تومان هم در نظر گرفته شده است.