مدیرعامل بورس تهران؛

بزرگترین مشکل جذب سرمایه خارجی انتقال پول است

لینک کوتاه: freena.ir/detail/54211
ساعت 12:58 سه شنبه 28 آبان 1398
مدیرعامل بورس تهران اعلام کرد: محدودیت‌های انتقال پول در ایران بزرگترین مشکل جذب سرمایه‌گذاری خارجی در بازار سهام است.

به گزارش فرینا به نقل از خبرنگار ایبِنا، علی صحرایی در یک‌ نشست خبری در جزیره کیش اظهار داشت: شاخص کل بورس به نسبت به ابتدای سال 176000 واحد رشد را تجربه کرده است.

صحرایی گفت: از ابتدای سال جاری تا به امروز شاخص بازار اول با 66 درصد رشد، شاخص بازار دوم با 81 درصد افزایش و شاخص هم وزن با 168 درصد رشد همراه بوده که بیشتر از شاخص کل افزایش را به ثبت رسانده که این اتفاق نشان می دهد که شرکت های کوچک تر مورد توجه سهامداران قرار گرفته و در عین حال شاخص صنعت نیز 41 درصد صعود را در تابلوهای آماری به ثبت رسانده است.

دلیل عدم‌جذب سرمایه‌های خارجی

مدیرعامل بورس تهران در این ‌نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگار ایبِنا مبنی بر اینکه چرا بورس تهران در حالی که از نظر رشد بازدهی در میان اعضای فدارسیون بورس ها در رتبه نخست وجود دارد، اما در جذب سرمایه های خارجی ناتوان است اعلام کرد: محدودیت های انتقال پول در ایران بزرگترین مشکل جذب سرمایه گذاری خارجی در بازار سهام است.

نقش ویژه سهامداران حقیقی

صحرایی گفت: در 6 ماه ابتدایی سال جاری، سهامداران حقیقی به عنوان بازیگران اصلی بورس به میزان 79 درصد در خرید بازار نقش داشته اند و در مقابل سهامداران حقوقی ها نیز از سهم 39 درصدی برخوردار بوده اند.
وی تصریح کرد: در بخش آمار فروش نیز سهامداران حقیقی با 68 درصد و سهامداران حقوق با 32 درصد در فروش سهام مشارکت داشته اند و در بخش مازاد خرید هم سهامداران حقیقی با 6600 میلیارد تومان در 97 به 2500 میلیارد تومان رسیده است.

میزان تامین ‌مالی

مدیرعامل بورس تهران گفت: آمارها نشان می دهد در بخش تامین مالی 14869 میلیارد تومان صورت گرفته که به میزان 11300 میلیارد تومان افزایش سرمایه صورت گرفته است.

صحرایی افزود: در سال 98 تا به امروز 6 عرضه اولیه به میزان 2155 میلیارد تومان در تالار شیشه ای انجام شده است. تا به امروز معامله760 میلیارد تومان اوراق بدهی و 591 میلیارد تومان اوراق اختیار فروش تبعی در بورس صورت گرفته است.

تقسیم‌ 67000 میلیارد تومان سود

وی گفت: در حال حاضر آمار تعداد شرکت های پذیرفته شده در بورس نشان‌می دهد که 67000 میلیارد تومان سود بین سهامداران خود تقسیم کرده اند که به طور میانگین 61 تومان سود نقدی بوده است.

مدیرعامل بورس تهران افزود: ارزش بازار بورس به 1120‌ تریلیون تومان رسیده است که 64 درصد رشد را شامل می شود و نسبت قیمت به درآمد هم 6.5 مرتبه است.
صحرایی در ادامه گفت: در بین چهار بازار بورس 633 میلیون سهم به ارزش 218000 میلیارد تومان در 5570000 مرتبه شکل گرفته و در میان کل ارزش بازار سرمایه که 455000 میلیارد تومان است، بورس تهران 48 درصد سهم از کل بورس ها را در اختیار دارد.

میزان ارزش معاملات

وی با بیان اینکه ارزش معاملات 118 درصد رشد را به ثبت رسانده است گفت: ابزار معاملاتی آتی سبد سهام که در اواخر سال 97 با 4 نماد اجرایی شد در حال حاضر با 7 نماد به فعالیت ها ادامه می دهد.

وضعیت نمادها

مدیرعامل بورس تهران درباره نمادهای بازارهای بورس تهران گفت: در بازار اول 135 نماد و در بازار دوم 196 نماد حصور دارد که بر اساس آخرین فهرست موجود فقط دو نماد معاملاتی متوقف است.

نقش بازارگردانی

صحرایی با بیان اینکه شرکت هایی که وارد بورس می شوند باید بازارگردان داشته باشند، اظهار داشت: سهامداران حقیقی در مازاد خرید به فروش بیشترین حضور را در صنایع سرمایه گذاری، آشامیدنی، انبوه سازی و استخراج کانه های فلزی و در بخش مازاد فروش به خرید نیز بیشترین سهم به صنایع فنی و مهندسی فعالیت های واسطه ای، فلزات اساسی و مخابرات اختصاص یافته است.

تعامل با سایر کشورها

وی با بیان اینکه در بخش معاملات خُرد سهامداران آنلاین 50 درصد مشارکت داشته اند، اعلام کرد: با سفرای خارجی در ایران مذاکرات متعددی صورت گرفته که بازدید هیات هایی از کشورهای عراق ـ سوریه ـ سوییس و اتریش از بورس تهران را شامل شده و تفاهم نامه با بورس شانگهای چین که چهارمین بورس بزرگ دنیا است هم یکی از تعاملات مهم بورس تهران بوده است.
مدیرعامل بورس تهران افزود: بر اساس آمار فدراسیون بورس ها از نظر بازدهی بورس تهران، نخستین بورس کشورهای عضو است و در عین حال عضو هیات مدیره فیاس نیز شده ایم.

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.

آخرین اخبار

موانع و چالش‌های حوزه صنایع پیشرفته و دانش‌بنیان در مناطق آزاد بررسی شد
گزارش صادرات و واردات 9 ماهه سازمان منطقه آزاد کیش
از تبدیل شدن منطقه آزاد کیش به جزیره نوآورانه حمایت می‌کنیم
سه بانک مطرح کشور خواستار همکاری های گسترده با سازمان منطقه آزاد کیش شدند
گزارش عملکرد صادرات و واردات منطقه آزاد انزلی در 9 ماهه سال 1403

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران
لزوم كارآمدي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در جذب سرمايه‌گذاري