رییس کل گمرک ایران خبر داد: 

بهبود ۴۵ رتبه‌ای شاخص‌های تجارت فرامرزی

لینک کوتاه: freena.ir/detail/52073
ساعت 16:01 شنبه 25 خرداد 1398
رییس کل گمرک ایران از بهبود ۴۵ رتبه‌ای شاخص‌های تجارت فرامرزی خبر داد.

به گزارش فرینا به نقل از ایبِنا، تفاهم‌نامه همکاری گمرک و سازمان ملی استاندارد ایران برای تسهیل و تسریع ترخیص کالا پس از انجام تغییراتی نسبت به تفاهم‌نامه قبلی، امروز طی نشستی با حضور مهدی میراشرفی؛ رییس کل گمرک ایران و نیره پیروزبخت؛ رییس سازمان ملی استاندارد ایران تمدید شد.
بر اساس این تفاهم‌نامه که نسخه اولیه آن اردیبهشت ماه ۱۳۹۵ بین گمرک و سازمان ملی استاندارد ایران امضا شده بود طرفین متعهد به انجام اقدامات لازم برای روان‌سازی تشریفات گمرکی کالاهای وارداتی و صادراتی و همچنین اعمال کنترل‌ها و بازرسی‌های لازم جهت رعایت استانداردهای اجباری شده‌اند که این اقدامات با انجام تغییراتی متناسب با شرایط فعلی ادامه خواهد یافت.
بر پایه این گزارش، رییس کل گمرک ایران در مراسم تجدید امضای تفاهم‌نامه یادشده گفت: در راستای تسهیل تجارت فرامرزی، قوانین و تکالیفی برای گمرک و سایر سازمان‌های حاکمیتی در نظر گرفته شده است که با مدیریت هماهنگ مرزی و مدیریت واحد تجارت فرامرزی سبب تسهیل و تسریع در فرآیند ترخیص کالا شده می شود و ما باید سعی کنیم با انجام هماهنگی‌های بیشتر در فرآیند ترخیص کالا زمان صدور مجوزها را کوتاه‌تر نماییم.
مهدی میراشرفی افزود: برای تسهیل و تسریع در ترخیص کالا، کنترل‌های ملموس، فیزیکی و مزاحم باید به کنترل‌های غیرملموس، غیرفیزیکی و غیرمزاحم تبدیل شود و گمرک نیز با بهره‌گیری بیشتر از دستگاه‌های پیشرفته الکترونیکی نظیر ایکس‌ری و گاماری باید به این سمت حرکت می‌کند.
میراشرفی تصریح کرد: در خصوص تسریع در صدور مجوزها و ترخیص سریع کالا باید شرایطی فراهم شود تا پیش‌اظهاری قبل از واردات کالا انجام و کنترل‌های قبل از ورود کالا صورت گیرد تا در زمان ترخیص کالا توقف کالا زیاد نباشد.
رییس کل گمرک ایران تاکید کرد: عمده این کنترل‌ها را باید قبل از ورود کالا با هماهنگی بین سازمان‌های دخیل در امر تجارت انجام داد. وی گفت: با تجدید امضای تفاهم‌نامه همکاری بین گمرک و سازمان ملی استاندارد، مشکلات آن قسمتی که مربوط به قوانین داخلی است با هماهنگی صورت گرفته تا حدودی رفع خواهد شد، اما یک سری عوامل خارجی وجود دارد که متأثر از تحریم‌های ظالمانه است.
میراشرفی با اشاره به معطلی ترخیص کالا  افزود: بخشی از این معطلی ناشی از تامین ارز، انتقال ارز، انتقال اسناد مالکیت از فروشنده به خریدار و اسعار نرخ ارز است. وی اظهارداشت: در حال حاضر با هماهنگی‌ها و اقدامات صورت گرفته، تشریفات صادرات کالا در فرآیند گمرک ظرف چند ساعت و تشریفات واردات پس از اظهار و در صورت تکمیل بودن اسناد یک روزه انجام می‌شود.
این گزارش حاکی است، رییس سازمان ملی استاندارد ایران نیز طی سخنانی گفت: با توجه به شرایط اقتصادی کشور، تفاهم‌نامه گمرک و استاندارد با تغییراتی تجدید امضا شده است تا شاهد همکاری بیشتر این دو سازمان و تسریع در صدور مجوزهای مرتبط با ترخیص کالا باشیم.
نیره پیروزبخت افزود: این تفاهم‌نامه که با سازمان‌های مختلف نیز منعقد شده است می‌تواند در سرعت بخشیدن به فرآیند ترخیص کالا کمک کند. رییس سازمان ملی استاندارد ایران تأکید کرد: با هماهنگی‌ها و همکاری‌های صورت گرفته، شاخص‌های تجارت فرامرزی که از مولفه‌های مهم کسب و کار است ۴۵ رتبه بهبود یافته و  به رتبه ۱۱۶ رسید. رییس کل گمرک ایران گفت: در شاخص تجارت فرامرزی زمان، هزینه و تعداد اسناد مورد بررسی قرار می‌گیرد و با هماهنگی دستگاه‌های مرتبط با تجارت، چه نظارتی و چه عملیاتی توانسته‌ایم این رتبه را ارتقا دهیم.
شایان ذکر است که پیش از امضای این تفاهم‌نامه، مسئولان و نمایندگان سازمان‌های ذی‌ربط با تجارت فرامرزی از جمله روسا و مدیران کل سازمان‌های شرکت‌کننده در این جلسه درباره اقدامات و تلاش‌های انجام شده به منظور ایجاد هماهنگی درخصوص صدور مجوزهای لازم برای ترخیص کالا گزارش‌هایی ارائه کردند.

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.

آخرین اخبار

موانع و چالش‌های حوزه صنایع پیشرفته و دانش‌بنیان در مناطق آزاد بررسی شد
گزارش صادرات و واردات 9 ماهه سازمان منطقه آزاد کیش
از تبدیل شدن منطقه آزاد کیش به جزیره نوآورانه حمایت می‌کنیم
سه بانک مطرح کشور خواستار همکاری های گسترده با سازمان منطقه آزاد کیش شدند
گزارش عملکرد صادرات و واردات منطقه آزاد انزلی در 9 ماهه سال 1403

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران
لزوم كارآمدي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در جذب سرمايه‌گذاري