همزمان با فرا رسیدن چهلمین بهار انقلاب اسلامی آیین اختتامیه نخستین جشنواره موسیقی کیش همراه با مراسم نکوداشت مقام هنری گنجینه فاخر موسیقی فولکلوریک کشور استاد هوشنگ کامکار برگزار شد.
به گزارش فرینا، این مراسم به همت سازمان منطقه آزاد کیش و خانه موسیقی ایران با حضور معاونین سازمان منطقه آزاد کیش، اعضای شورای عالی موسیقی و خانواده موسیقیایی کشور؛ شامگاه جمعه 12بهمن در سالن خلیج فارس مرکز همایش های بین المللی کیش با معرفی و تقدیر از منتخبان این جشنواره به کار خود پایان داد.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش ضمن گرامیداشت فرا رسیدن دهه فجر انقلاب اسلامی و اشاره به برکات بی بدیل برگزاری جشنواره موسیقی کیش افزود: برگزاری این جشنواره پایان و دستاوردی گران سنگ برای هنر موسیقیایی کیش و در عین حال نقطه آغازی برای پاسداری و حفاظت از موسیقی این میراث گران بهای مادری ما و نشانه صلح است.
سعید پور علی در ادامه با بیان اینکه موسیقی در دل سلسله رویدادهای فرهنگی قرار دارد گفت: ساختن جذابیت های گردشگری، موتور متحرک آفرینش های هنری است و کیش نیازمند زایش های هنری و فرهنگی با مشارکت سرمایه های فرهنگی کشور اعم از سرمایه های موسیقیایی است.
پور علی با اشاره به اینکه کیش در گستره جغرافیایی دارای مساحتی کم است اما در نگاه تاریخی؛ فرهنگی و هنری ملی و بین المللی و ایرانی کوچک در دل ایران فرهنگی است افزود: در فرهنگی که موسیقی نسل به نسل با روح مردم آن در شرجی عجین است؛ نواختن سنج، دمام، تنبک، عود و حکایت رفتن به دریا و بازگشت یا غریق شدن دارد.
مدیرعامل خانه موسیقی کشور ضمن پاسداشت از عوامل و کارکنان سازمان منطقه آزاد کیش که به تعبیرش کار را به کاردان سپرد اظهار کرد: یقینا تمام تلاش خانه موسیقی ایران به عنوان تنها نهاد صنفی و تخصصی موسیقی کشور در عدم موازی کاری این جشنواره با جشنواره های نظیر جشنواره موسیقی فجر؛ موسیقی مناطق و موسیقی جوان بود.
حمید نوربخش با اشاره به اینکه در بخش رقابتی جشنواره ها هرگز شاهد نواختن سازهای تخصصی؛ آهنگ سازی و گروه نوازی نبوده ایم افزود: این جشنواره با مشارکت و پشتیبانی گروه های توانمند و کهنه کار موسیقی کشور سنگ بنای محکمی برای ارائه آثار فاخر در این حوزه ها شد و در تقویم جشنواره ملی این سرزمین ماندگار خواهد بود.
استاد هوشنگ کامکار نیز ضمن تقدیر از برگزار کنندگان جشنواره افزود: در حال حاضر و در شرایطی که سطح موسیقی در کشور ما حقیقتا فاجعه آمیز و روز به روز به قهقرا می رود و به موازات آن از پیشکسوتان عرصه موسیقی توسط هیچ متولی؛ سازمان و نهادی تقدیر به عمل نمی آید؛ شاهد آن هستیم خانه موسیقی با همه امکانات اندک نقش پشتیبان را ایفا می کند.
عضو شورای عالی خانه موسیقی با ابراز خرسندی از اجرا و محتوای موسیقیایی این فستیوال تداوم همه ساله این روند را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: آینده موسیقی ایران و موسیقی فولکلور ما در این جشنواره به زیبایی هر چه تمام تر به نمایش گذاشته شد ولی نبایستی به برگزاری جشنواره بسنده کرد و از آنجا که موسیقی عادت است و با توجه به اینکه ۹۵ درصد مردم با گوش دادن به موسیقی عادت می کنند لازم است این آثار معرفی شده و گوش داده شوند.
دبیر جشنواره موسیقی کیش با تقدیر از درایت سازمان منطقه آزادکیش؛ هیات انتخاب داوران؛ خانه موسیقی ایران، اصحاب رسانه و گروه کامکارها افزود: ارتباط دانش معنوی تاریخ اجتماعی ایران با اعتنا به همه جنبه ها با دوری از تکرار و پرهیز از فراموشی در بعد اجتماعی؛ فرهنگی و هنری محقق می شود.
حمید هادی با اعلام اینکه ۲۷۰ اثر از سراسر کشور در بخش رقابتی این جشنواره مورد داوری قرار گرفت افزود: این بخش ها شامل گروه نوازی موسیقی ایرانی؛ موسیقی صلح؛ آهنگ سازی در توصیف خلیج فارس؛ آهنگ سازی با موضوع کیش؛ و بخش موسیقیایی لالایی های ایران زمین است.
هادی هدف از برگزاری این جشنواره را پاسداشت میراث فرهنگی در زمینه موسیقی اصیل ایرانی، ارتقاء سطح کیفی و رشد ارزشهای معنوی در موسیقی کشور، کشف و شناسایی استعدادهای درخشان موسیقی، ابلاغ پیام صلح و مهروزی ایرانیان از مجرای موسیقی اصیل ایرانی، بهکارگیری هنر در عرصه فرهنگ و زندگی اجتماعی، معرفی جزیره زیبای کیش با کلام و موسیقی ماندگار عنوان کرد.
گفتنی است؛ اجرای گروه موسیقی کیش مهر؛ موسیقی مقامی تربت جام؛ موسیقی ارنواز تهران؛ نمایش زیبای کودکان از تلفیق لالایی های سراسر ایران؛ قرائت بیانیه هیات داوران و تقدیر از برگزیدگان هر بخش نیز حسن ختام آیین اختتامیه نخستین جشنواره موسیقی کیش بود.