مدیر کل دفتر طرح، توسعه و عمران منطقه ویژه اقتصادی پیام گفت: ترمینال مسافربری پیام تاپایان خرداد ماه جاری به بهره برداری می رسد.
به گزارش فرینا، علی بابایی ربیعی افزود: در کنار ترمینال مسافری یک پارکینگ روباز و سوله آشیانه نیز در مرحله ساخت قرار گرفته است.
ربیعی گفت: ترمینال مسافری این منطقه 93 درصد، پارکینگ روباز 20 درصد و سوله آشیانه 25 درصد تاکنون پیشرفت فیزیکی دارند.
وی با بیان اینکه یکی از مهم ترین مواردی که سازمان هواپیمایی کشوری بر آن تاکید ویژه دارد باند فرودگاهی است افزود: برای ما تمامی پروژه ها حساسیت خاص خود را دارد اما ترمیم و بهسازی باند فرودگاه و سطوح پروازی از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده، به همین منظور علاوه بر تراش آسفالت کل سطح باند وعملیات درزگیری، پروژه آسفالت ریزی باند نیز طی 2 مرحله انجام که کل کارهمزمان با تکمیل ترمینال مسافری به اتمام می رسد.
مدیر کل دفتر طرح، توسعه و عمران منطقه ویژه اقتصادی پیام گفت: در کنار این موارد، پروژه روشنایی باند و سطوح پروازی نیز در دستور کار است که خرید های آن نیز انجام شده و در مرحله برگزاری مناقصه قرار دارد.
ربیعی در بخش دیگری از سخنان خود به منطقه ویژه اقتصادی پیام و پروژه های آن اشاره کرد و افزود: یکی از پروژه های مهم ما در این منطقه، ساخت 2 سوله با کاربری انبارداری است که هر کدام 4هزار و 128 متر مساحت داشته که در تسهیل امور واحدهای مستقر در منطقه ویژه اقتصادی تاثیر بسزایی دارند.
وی ادامه داد: یکی دیگر از پروژه های ما در منطقه اقتصادی پیام، بلوار 90 متری است که ورودی اصلی این منطقه به شمار می رود، در این پروژه، خاکبرداری کل عرض 90 متر انجام شده و حدود 40 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است، همچنین از این شاهراه یک راه فرعی نیز منشعب می شود که مستقیما به ترمینال مسافری فروگاه بین المللی پیام اتصال پیدا می کند.
مدیر کل دفتر طرح، توسعه و عمران منطقه ویژه اقتصادی پیام در بخش دیگری از سخنان خود به حل بحران آب در منطقه اشاره کرد و گفت: آب که به حق یکی از جدی ترین چالش های توسعه به شمار می رود اقدامات متعددی صورت گرفته که یکی از آنها پروژه مطالعاتی طرح جامع شبکه آباست که مشاور آن انتخاب شده و قرارداد آن به زودی منعقد می شود.
ربیعی افزود: اقدام دیگری که در بحث آب انجام شده پروژه نوسازی شبکه آبرسانی است که از چاه قزلحصار تا پیام به طول 6 کیلومتر انجام شده، در این پروژه، شبکه قدیمی که جنس آن از آزبست بوده و کارایی لازم را نداشت با لوله های پلی اتیلن جایگزین شد.
مدیر کل دفتر طرح، توسعه و عمران منطقه ویژه اقتصادی پیام گفت: همچنین به موازات این شبکه یک مخزن بتنی 500 متر مکعبی و یک مخزن هوایی 100 متر مکعبی قرار داده شده، در کنار تمامی این موارد کل شبکه از طریق یک سیستم تله متری به صورت شبانه روزی کنترل می شود به نحوی که می توان با دقت بالا بر کلیه فرآیندهای شبکه آبرسانی نظارتی دقیق داشت.
شرکت خدمات هوایی پیام در سال 1369 با عنوان مرکز خدمات هوایی برای ارائه خدمات حمل و نقل و توزیع بار کالاهای پستی و ارائه خدمات بالگردی به نقاط سخت گذر در شرایط جوی متفاوت و پشتیبانی از عملیات توسعه و تایید و تجهیز و نگهداری مراکز، دستگاه ها و امکانات مخابراتی و پستی کشور فعالیت خود را آغاز کرد.
با توجه به موقعیت و جایگاه این شرکت و همجواری آن با استان تهران، بر اساس مصوبه تیرماه 1382 هیات دولت، 3 هزار و 600 هکتار از اراضی فرودگاه پیام به عنوان منطقه ویژه اقتصادی تعیین شد.
**مزیت های منطقه ویژه اقتصادی پیام
نزدیک ترین منطقه ویژه اقتصادی کشور به تهران، قرار داشتن فرودگاه در داخل اراضی منطقه ویژه و امکان بهره گیری از کلیه تاسیسات، تجهیزات و تسهیلات آن، قرارگرفتن در مجاورت مرکز اقتصادی، صنعتی و کشاورزی کشور، قرارگرفتن در مجاورت راه آهن سراسری، متروی تهران ـ کرج و شاهراه های ارتباطی کشور و دارا بودن شرایط اقلیمی مناسب، از جمله مزیت های این منطقه است.
برخورداری از امکانات زیربنایی، برخورداری از گمرک، گذرنامه اختصاصی و بانک، وجود نیروی کار ارزان در منطقه، قرار گرفتن در مسیر تلاقی استان اقتصادی کشور، نزدیک بودن به مراکز تحقیقاتی و نیروهای تحصیل کرده و متخصص منطقه از دیگر مزیت های قابل توجه منطقه ویژه اقتصادی پیام محسوب می شود.
نزدیکی به مراکز تولید میوه، سبزی و گل و گیاه بدون محدودیت سقف زمانی و نزدیکی به مراکز عمده تولید و مصرف کالاها و خدمات، وجود هاب پستی و گمرک در فرودگاه بین المللی پیام، داشتن انبارهای متعدد روباز، وجود ترمینال های کانتینری و امکانات تخلیه و بارگیری با دستگاه های پیشرفته از دیگر ظرفیت های منطقه ویژه اقتصادی پیام است.