بهره‌برداری از ۶ دستگاه مکنده ۶۰۰ تن در بندر چابهار

لینک کوتاه: freena.ir/detail/46423
ساعت 09:20 سه شنبه 8 خرداد 1397
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان گفت: تا پایان خرداد ماه سال جاری دو دستگاه مکنده ۶۰۰ تن بر ساعت در بندر چابهار آماده بهره‌برداری خواهد بود.

به گزارش فرینا، بهروز آقایی مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان گفت: از عوامل رونق تجاری و اقتصادی و رقابت پذیری بنادر علاوه بر برخورداری از ظرفیت‌های زیرساختی، رسیدن به سطح مطلوب و استاندارد عملیات تخلیه و بارگیری و فرآیند‌های عملیاتی و تأمین تجهیزات استراتژیک متناسب با عملیات بندری است که با تأمین تجهیزات متناسب با اندازه و نوع کشتی و کالا، انبار‌ها و محوطه‌های بندری، دسترسی و ارتباط با اراضی پسکرانه و اتصال به راه‌های مواصلاتی و ترانزیتی امکان پذیر است.
آقایی افزود: مجموعه این فاکتور‌ها در کنار سایر مباحث تخصصی، ارتقاء ایمنی، سرعت در عملیات و کاهش هزینه‌ها را به دنبال خواهد داشت که موجبات رضایتمندی صاحبان بار و جذب سرمایه گذاران را فراهم نموده و رقابت پذیری در بازار‌های جهانی را باعث خواهد شد.
وی ادامه داد: از این رو همزمان با احداث و تکمیل طرح توسعه بندر شهید بهشتی، تأمین و ساخت تجهیزات استراتژیکی بندری با هدف افزایش سهم تجارت در حوزه‌های ترانشیپی و ترانزیتی؛ متناسب با افزایش ظرفیت عملیاتی بندر چابهار از ۲ و نیم میلیون تن به ۸ و نیم میلیون تن در سال در فاز اول طرح توسعه در دستور کار سازمان بنادر و دریانوردی قرار گرفت.
وی تصریح کرد: از جمله انعقاد قرارداد تأمین تعداد هشت دستگاه مکنده غلات هر یک با ظرفیت تخلیه ۶۰۰ تن بر ساعت با کشور آلمان و متخصصان ایرانی در کارخانه ماشین سازی اراک صورت پذیرفت.
آقایی اضافه کرد: براین اساس با ساخت سازه اصلی دو دستگاه مکنده در سال گذشته در کارخانجات ماشین سازی اراک و با توانمندی صنعتگران داخلی و با انتقال قطعات به بندر چابهار، عملیات مونتاژ آن از اسفند ماه ۹۶ آغاز شد که تاکنون ۶۵ درصد پیشرفت داشته است.
 مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان افزود: بر اساس مفاد این توافق، ساخت قطعات دودستگاه مکنده غلات توسط صنعتگران داخلی و با تکنولوژی روزدنیا باب جدیدی در همکاری‌های صنعتی دو کشور ایران و آلمان در ساخت تجهیزات استراتژیک کشور را رقم زده است.
وی اضافه کرد: از ویژگی‌ها و مزایای این تجهیزات قابلیت راه اندازی با موتور دیزل ژنراتور داخلی و برق اسکله است این دستگاه از قدرت مانور بالایی برخوردار بوده به طوری که با چرخش ۱۸۰ درجه‌ای چرخ‌ها حرکت سریع در جهات مختلف را ممکن و عملیات تخلیه و بارگیری کالای فله را تسریع خواهد کرد.
وی گفت: ارتفاع این تجهیزات ۳۵ متر و طول بوم آن‌ها نیز تا ۳۵ متر می‌باشد. این مکنده‌ها قابلیت تخلیه کشتی‌های ۱۵۰ هزار تنی را داراست، این تجهیزات پیشرفته مجهز به جرثقیل ۱۶ تنی برای انتقال تجهیزات جانبی به خن کشتی‌ها می‌باشند و سیستم بوم تلسکوپی عمودی و افقی، عملیاتی بهینه و دسترسی به تمامی زوایای انبار کشتی‌ها را امکان پذیر کرده است.
آقایی اظهار کرد: با توجه به پیشرفت مطلوب عملیات مونتاژ، پایان خرداد ماه سال جاری دو دستگاه مکنده ۶۰۰ تن بر ساعت آماده بهره‌برداری خواهد بود که با تداوم این روند، پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال جاری ۶ دستگاه دیگر نیز، تکمیل و آماده بهره‌برداری گردند.

شناسه خبری: 46423

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.

آخرین اخبار

گزارش صادرات و واردات 9 ماهه سازمان منطقه آزاد کیش
از تبدیل شدن منطقه آزاد کیش به جزیره نوآورانه حمایت می‌کنیم
سه بانک مطرح کشور خواستار همکاری های گسترده با سازمان منطقه آزاد کیش شدند
گزارش عملکرد صادرات و واردات منطقه آزاد انزلی در 9 ماهه سال 1403
گزارش صادرات و واردات در 9 ماهه سال 1403 سازمان منطقه آزاد اروند

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران
لزوم كارآمدي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در جذب سرمايه‌گذاري