توسعه زیرساخت و تجهیز اماکن دینی و مذهبی بیشترین سهم را از اعتبارات عمرانی فرهنگی دارد

لینک کوتاه: freena.ir/detail/40278
ساعت 12:36 سه شنبه 29 فروردين 1396
معاون فرهنگی اجتماعی گردشگری سازمان منطقه آزاد ارس گفت: طی سه سال گذشته برای توسعه، مرمت و تجهیز زیرساختهای دینی و مذهبی بالغ بر 27میلیارد ریال هزینه شده است.

به گزارش فرینا، یوسف داداش زاده افزود: توسعه زیرساخت ها و تجهیز و مرمت اماکن دینی و مذهبی اعم از مساجد، حسینیه‌ها، امام‌زادگان و نمازخانه‌ها در اولویت اعتبارات عمرانی فرهنگی در منطقه آزاد ارس است و در سه سال گذشته این بخش بیشترین سهم را به خود اختصاص داده است.

 داداش‌زاده گفت: طی سه سال گذشته برای توسعه، مرمت و تجهیز زیرساختهای دینی و مذهبی بالغ بر 27میلیارد ریال هزینه شده است.

وی افزود: این نگاه فقط شامل داخل محدوده نبوده و از محل بودجه نواحی همجوار در محدوده شهرستان جلفا و خدآفرین نیز اقداماتی صورت گرفته است که از جمله به مساعدت در تکمیل یا مرمت مزار شهدای ایری، آغ‌بولاق، مساجد مختلف در هادیشهر و امامزادگان در سیه‌رود و هادیشهر اشاره کرد.

معاون فرهنگی اجتماعی گردشگری سازمان منطقه آزاد ارس گفت: همچنین به منظور مساعدت در احداث بنای جدید امامزاده بابایعقوب سیه‌رود مبلغی بالغ بر 130میلیون تومان، توسعه و تجهیز امامزاده سیدمحمد و حسینیه نوجه‌مهر مبلغی بالغ بر 180میلیون تومان و احداث و توسعه بنای امامزاده شعیب دوزال 110میلیون تومان هزینه شده است که نسبت به سالهای پیش از این قابل مقایسه نیست.

داداش‌زاده افزود: تجدید بنای مسجد جلفا یکی از پروژه‌های مردمی برجای مانده بود که با تامین منابع اولیه در سال گذشته توسط سازمان به مبلغ 600میلیون تومان آغاز و علاوه بر آن در سال 1396 نیز این کمک به مبلغ 600میلیون تومان (مجموعا یک میلیارد و 200 میلیون تومان) ادامه دارد.

وی ادامه داد: همچنین در ادامه تجهیز مساجد داخل محدوده با مساعدت در بنای جدید امامزاده شاهمار با مبلغی بالغ بر 250میلیون تومان و مساعدت در بنای تکمیل حسینیه اباعبداله جلفا با مبلغ40میلیون تومان اقدامات لازم صورت گرفته است.

معاون فرهنگی اجتماعی گردشگری سازمان منطقه آزاد ارس گفت: از دیگر موارد اقدامی در نواحی همجوار می تواند به مساعدت در تجهیز مساجد شهری و روستایی مانند: میسن، شمال هادیشهر، جنوب هادیشهر، قدمگاه، مایباران، قره بلاغ، قرخ آیاخ، جعفر صادق (ع) جنوب هادیشهر، جانانلو اشاره کرد.

داداش زاده افزود: علاوه بر بخش زیربنایی و عمرانی در بخش عملیات فرهنگی نیز کلیه اقدامات فرهنگی با سیاستگذاری و تصویب در شورای فرهنگی منطقه انجام شده و در این حوزه نیز رویکرد کاملا مبتنی بر تعمیق و ترویج ارزش های دینی، انقلابی و اسلامی در منطقه بوده و می باشد.

وی گفت: در همین راستا در دوسال اخیر تفاهم نامه های متعددی با مساجد جهت ارتقا کمی و کیفی برنامه های مذهبی در مساجد منعقد و هزینه های قابل توجهی انجام یافته است. از طرفی با مصوبه شورای فرهنگی مساعدت های قابل توجهی به برگزاری یادواره های شهدا، همایش ها و برنامه های مذهبی و فرهنگی، تامین و توزیع اقلام فرهنگی و کتب دینی و علمی انجام یافته است.

معاون فرهنگی اجتماعی گردشگری سازمان منطقه آزاد ارس افزود: یکی از بزرگترین رویدادهای قرآنی مناطق آزاد در سه سال گذشته بصورت متوالی در منطقه ارس اجرا شده و توجه به موضوع قرآن و مفاهیم آن در قالب مساعدت به موسسات قرآنی از اولویت های کاری حوزه فرهنگی است و برای تجهیز و تامین اقلام تنها فرهنگسرای قرآن منطقه نیز تاکنون 50میلیون تومان هزینه شده است.

وی گفت: در منطقه آزاد ارس آثار تاریخی منحصر به فرد و ویژه ای متعلق به ادیان دیگر نیز وجود دارد که که در تبعیت از فرامین مقام معظم رهبری مبنی بر آنکه ما ازاسلام آموخته ایم که باید با پیروان ادیان دیگر با انصاف وعدالت برخورد کرد، به این آثار هم توجه شده است.
وی ادامه داد: نهمین اثر ثبت جهانی ایران در فهرست میراث فرهنگی یونسکو در سال 2008 شامل مجموعه کلیساهای تاریخی ایران است و بهره‌برداری از این اثر جهانی به عنوان یک مزیت در جذب و جلب گردشگر خارجی و داخلی می تواند نقش بسزایی در رشد و اقتصاد یک منطقه و استان داشته باشد.

داداش زاده افزود: منطقه آزاد ارس تنها منطقه آزاد ایران است که دارای اثر ثبت جهانی در فهرست یونسکو بوده و این اثر به عنوان یک مرکز پربازدید نقش بسزایی در جذب و ورود گردشگران خارجی و داخلی دارد.

وی با اشاره به این نکته که در سه سال گذشته 570 میلیون تومان توسط سازمان منطقه آزاد ارس برای مرمت، بهسازی و نگهداری این مجموعه های تاریخی و فرهنگی واقع شده در مسیر گردشگری غرب جلفا هزینه شده است گفت: این هزینه ها در جهت انجام تعهدات لازم برای تداوم و حفظ عضویت این مجموعه در لیست آثار جهانی ثبت جهانی یونسکو است.

معاون فرهنگی اجتماعی گردشگری سازمان منطقه آزاد ارس افزود: علاوه بر جنبه تاریخی این اثر جهانی به علت قرارگیری در مسیر گردشگری جاده ابریشم از لحاظ گردشگری نیز تاثیرات فراوانی در توسعه گردشگر منطقه ایفا نموده است و در راستای نشان دادن توجه و احترام مسلمانان به دیگر ادیان توحیدی و آسمانی گامی جدی و ارزشمند محسوب می شود و پاسخی مناسب به کسانی است که درمجامع بین المللی سعی در تخریب چهره کشورمان داشته و ما را متهم به عدم قدرشناسی اقلیت مسیحی، ارامنه و آشوری می‌کنند .





گالری تصاویر

شناسه خبری: 40278

آخرین اخبار

بررسی زیرساخت‌ها برای ایجاد منطقه آزاد مشترک ایران و ترکیه
مناطق آزاد آينده: فناوری موج چهارم و هوشمندسازی صنایع 
گشایش مشکلات صنعت با حضور نماینده عالی دولت در منطقه ویژه اقتصادی شیراز/ معافیت‌های مالیاتی و گمرکی شرایط سرمایه‌گذاری را تسهیل کرده است
منتفع شدن مردم از مزیت های منطقه آزاد ماکو باید هدف همه برنامه ها باشد
اولویت توسعه زیرساخت‌ها و تقویت تجارت با همسایگان در مناطق آزاد

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
مناطق آزاد آينده: فناوری موج چهارم و هوشمندسازی صنایع 
مناطق آزاد پایلوت اجرای طرح‌های تولیدی و صادراتی گیاهان دارویی
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك