اجراي طرح نخبه‎پروری و آموزش نیروی انسانی در پارس جنوبي

لینک کوتاه: freena.ir/detail/37979
ساعت 14:25 شنبه 24 مهر 1395
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس گفت: طرح نخبه پروری سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس را شاید بتوان از مهمترین اقدامات زیر بنایی صنعت نفت برای تربیت نیروی انسانی متخصص در منطقه دانست که سال گذشته دومین سال برگزاری خود را در چهار شهرستان عسلویه، کنگان، جم و دیر تجربه کرد.

به گزارش فرينا، مهدی یوسفی با بیان اینکه هدف از اجرای طرح نخبه پروی ارتقای سطح آمادگی دانش آموزان در کنکور سراسری و راهیابی آنان به دانشگاه های برتر کشور از طریق برگزاری کلاس های تقویتی کنکور است، افزود: برنامه ریزی مدون آموزشی نقشی بسزا در تربیت نیروی انسانی و متخصص ایفا می کند و برنامه راهبردی صنعت نفت نیز «نگاه به آینده» است تا از این رهگذر سهم نیروهای بومی در مشاغل صنعت نفت افزایش یابد.

​یوسفی بازخورد دانش آموزان و خانواده های آنان از اجرای طرح نخبه پروری سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس را مثبت ارزیابی کرد و گفت: کیفیت ارایه مطالب، ایجاد محیط مناسب علمی و پویا و تدریس مواد درسی توسط اساتید مجرب کنکور را می توان از مهمترین عوامل موثر بر میزان رضایت دانش آموزان از اجرای طرح نخبه پروی بر شمرد که با توکل به خداوند متعال این طرح در سال جدید نیز دنبال خواهد شد.

 اقدامات زیربنایی سازمان منطقه ویژه پارس اشتغال پایدار نیروی کار بومی را تضمین می‎کند​

​وی با تاکید بر لزوم ترویج فرهنگ مهارت افزایی در میان کارجویان افزود: سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس به صورت زیر بنایی دو برنامه را به طور همزمان در دستور کار قرار داده است؛ نخست اجرای طرح نخبه پروری برای تقویت بنیه علمی دانش آموزان برای راهیابی به رشته - دانشگاه های برتر کشور  و در گام بعد توانمند سازی فارغ التحصیلان دانشگاه ها از طریق آموزش های فنی و مهارتی که این برنامه ها به صورت پیوسته درحال انجام است.

​مديرعامل سازمان منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس در تشریح اقدامات زیر بنایی سازمان در دو مرحله یاد شده گفت: آموزش های رسمی و غیر رسمی مسلما تاثیراتی در اشتغال و بازار کار دارند. آموزش های تخصصی یا رسمی، زیر بنا و شرط لازم برای ورود به بازار کار محسوب می شود ولی شرط کافی آن نیستند؛ بنابراین ما با آموزش های فنی و مهارتی به فارغ التحصیلان دانشگاه ها، توانمندیهای لازم را در میان نیروهای بومی ایجاد می کنیم تا از این طریق مثلث دانایی، توانمندی و مهارت شکل گیرد.

​يوسفي ادامه داد: هدف ما از اجرای این برنامه ها «سرمایه گذاری برای تامین نیروی انسانی متخصص و شایسته صنعت نفت ازمیان متخصصان بومی است ضمن آنکه به موازات آن از تمام ظرفیت های موجود برای جذب نیروهای بومی در آزمون های استخدامی شرکت های پتروشیمی استفاده کرده ایم که جذب 56درصد نیروهای بومی در آزمون اخیراستخدامی پتروشیمی مرجان و بکارگیری بیش از 24 نفر از جوانان شهرستان عسلویه در این آزمون موید این اقدام است.

​وی افزود: واقعیت انکارناپذیری وجود دارد که بدلیل عدم توجه کافی به انجام اقدامات زیربنایی درمبحث اشتغال نیروهای بومی طی سالیان گذشته ،تا رسیدن به نقطه آرمانی در سهم اشتغال نیروهای بومی در پروژه های منطقه فاصله داریم اما اعتقاد ما این است اشتغال پایدار را باید در بستر و زمینه مفهومی خود مورد بررسی و مداقه قرار داد بنابراین ما ضمن شناسایی موانع و چالش های اشتغال نیروهای بومی و اجرای برنامه های زیربنایی نظیر طرح نخبه پروری و توانمند سازی فارغ التحصیلان دانشگاه ها، با تمام توان شرکت ها را موظف به رعایت سهم نیروهای بومی بر اساس مصوبه هیات محترم دولت در آزمون های استخدامی کرده ایم.

 بیش از یک‎هزار نیروی کار بومی در فراخوان اخیر فاز ١٢ پارس جنوبی جذب شدند​

​ مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس همچنین سهم نیروهای بومی در فاز 12 به عنوان یکی از بزرگترین پروژه های صنعت نفت در منطقه را 63 درصد عنوان کرد و گفت: تحقق سهمی عادلانه برای نیروهای بومی در فاز 12 که معادل سه فاز استاندارد گازی محسوب می شود یک افتخار بزرگ برای سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس است . به عنوان نمونه در فراخوان اخیر جذب یک هزار و 600 نفر نیرو برای اشتغال در این فاز که با همکاری کارگروه اشتغال متشکل از سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، مسئولان دستگاه های سیاسی و امنیتی استان بوشهر صورت گرفت بیش از یک هزار نفر از میان کارجویان استان در این پروژه جذب و بکار گیری شدند.

​يوسفي در پايان به انعقاد دو تفاهمنامه با سازمان فنی و حرفه ای کشور جمعا به ارزش١٤٠ میلیارد ریال اشاره كرد و افزود: بر اساس تفاهمنامه نخست تاکنون بیش از 250 میلیون نفر ساعت برای  11 هزار نفر از جامعه هدف آموزش های فنی و مهارتی ارایه شده است که کلیه این دوره ها در مراکز فنی و حرفه ای استان بوشهر برگزار شده است.





شناسه خبری: 37979

آخرین اخبار

موانع و چالش‌های حوزه صنایع پیشرفته و دانش‌بنیان در مناطق آزاد بررسی شد
گزارش صادرات و واردات 9 ماهه سازمان منطقه آزاد کیش
از تبدیل شدن منطقه آزاد کیش به جزیره نوآورانه حمایت می‌کنیم
سه بانک مطرح کشور خواستار همکاری های گسترده با سازمان منطقه آزاد کیش شدند
گزارش عملکرد صادرات و واردات منطقه آزاد انزلی در 9 ماهه سال 1403

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران
لزوم كارآمدي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در جذب سرمايه‌گذاري