اقامت۲۵هزارنفر در کلیبر وخداآفرین

لینک کوتاه: freena.ir/detail/36057
ساعت 12:20 دوشنبه 16 فروردين 1395
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کلیبر از ثبت اقامت بیش از ۲۵ هزار گردشگر و مسافر نوروزی طی ۱۰روز تعطیلات نوروز در مراکز اقامتی شهرستان‌های کلیبر و خداآفرین خبر داد.

کیومرث کریمی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، بابیان اینکه ۳۱ واحد هتل بین‌المللی، مسافر سرای سنتی، مجتمع اسکان فرهنگیان، هتل‌آپارتمان، مسافرخانه روستایی و مهمان‌پذیر در شهرستان کلیبر میزبانی از گردشگران و مسافرین نوروزی را بر عهده داشته‌اند، بیان داشت: به‌غیراز این اماکن، ۵ مورد کمپ و منطقه نمونه گردشگری برای ارائه خدمات به مسافرین نوروزی از آمادگی خاصی برخوردارند.

شهرستان کلیبر، کانون عشایر نشین در شمال آذربایجان شرقی
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان کلیبر با اشاره به اینکه منطقه عشایر نشین آذربایجان شرقی در کلیبر واقع‌شده است، اظهار کرد: شهرستان کلیبر با دارا بودن جاذبه‌های گردشگری همچون جنگل‌های ارسباران، آبگرم معدنی، آثار تاریخی فراوان، مکان‌های زیارتی و تفریحی، محصولات باغی منحصربه‌فرد و صنایع‌دستی ازجمله ورنی، برای حضور گردشگران بهترین‌ها را به ارمغان آورده است.
کریمی با تأکید بر اینکه منطقه ارسباران اکنون به‌عنوان پایتخت ورنی ایران و جهان مطرح است، گفت: تاکنون بیش از ۲۵۰۰ نفر ورنی باف در شهرستان کلیبر شناسایی‌شده که در مجموع با استفاده از ظرفیت‌های این ورنی بافان، به‌طور میانگین می‌توان ۶۰ هزار مترمربع ورنی در سال تولید کرد.
وی ادامه داد: بخش آبش احمد و روستای نجف تراکمه، مهد تولید ورنی محسوب می‌شوند، در واقع با بررسی‌های انجام‌شده منبع گسترش هنر ورنی بافی این منطقه در ارسباران رواج یافته و در حال حاضر روستای نجف تراکمه جزو یکی از روستاهای فعال صنایع‌دستی در کشور بوده که با داشتن اصالت ورنی بافی، در آینده‌ای نه‌چندان دور ثبت ملی خواهد شد.

بیست و سومین دوره جشنواره فرهنگی ورزشی عشایری در کلیبر برگزار می‌شود
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان کلیبر از برگزاری بیست و سومین دوره جشنواره بومی فرهنگی ورزشی عشایری در این شهرستان خبر داد، گفت: این جشنواره جزو یکی از برنامه‌های فرهنگی ورزشی و بومی منطقه ارسباران بوده که تاکنون با همکاری و هماهنگی مسئولان استانی و شهرستانی، ۲۲ دوره از این جشنواره را برگزارشده و هرساله به مناسبت آغاز کوچ عشایر در اردیبهشت‌ماه، جشنواره فرهنگی ورزشی عشایری در کلیبر برگزار می‌شود.
این مقام مسئول اضافه کرد: جشنواره فرهنگی ورزشی عشایری بهانه‌ای برای معرفی قابلیت‌های منطقه بوده و بایستی که بتوانیم این قابلیت‌ها را معرفی کنیم را نتوانسته‌ایم و کنار این برنامه‌ها، بخش اعظمی از سند تدبیر و توسعه شهرستان کلیبر به توسعه بخش گردشگری پرداخت‌شده و یکی از بخش‌های سند تدبیر و توسعه ایجاد کمپینگ های عشایری و روستایی بوده که در جهت شناساندن ظرفیت‌های عشایری و روستایی و ترویج فرهنگ بومی گردی است.
کریمی با اشاره به وجود آثار تاریخی در کلیبر و با بیان اینکه بیش از صد قلعه در این منطقه شناسایی شده است، اظهار کرد: آثار تاریخی شهرستان کلیبر علاوه بر طبیعت بکر و زیبا برای حضور گردشگران در این منطقه نقش بسزایی دارد، از این آثار تاریخی می‌توان به قلعه بابک، قلعه پیغام، امام‌زاده کلیبر، امام‌زاده شاه قاسم و سایر جزو آثار تاریخی کلیبر هستند و علاوه بر این آثار، وجود ۷ مقبره که به برج‌های تاریخی شهرستان کلیبر معروف هستند.
وی بازدید گردشگران از تمامی نقاط منطقه ارسباران از دیگر برنامه‌های توسعه صنعت گردشگری عنوان کرد و گفت: یکی از برنامه‌های دیگر ما حضور گردشگران و مسافران در تمامی نقاط منطقه ارسباران بوده و به همین دلیل شهرستان خداآفرین بخش مکمل قابلیت‌های گردشگری کلیبر است، همچنین طرح تفضیلی گردشگری برای شمال استان به‌طور جداگانه مطالعه شده که در واقع از شهرستان اهر شروع بعد از کلیبر و خداآفرین به جلفا و منطقه آزاد تجاری ارس منتهی می‌شود.

مطالعه طرح تفضیلی گردشگری از اهر تا جلفا و منطقه آزاد ارس
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان کلیبر تأکید کرد: در این طرح تفضیلی گردشگری شمال استان، کمپ‌های گردشگری آینالو، حاشیه رودخانه ارس، پل‌های تاریخی و سد خداآفرین، تداوم جنگل‌های ارسباران، اماکن گردشگری شهرستان جلفا و منطقه آزاد ارس باوجود پکیج آماده از مکان‌های گردشگری، مسافرین با برنامه کاملی به این مناطق سفر می‌کنند.
کریمی با اشاره به اینکه طی دوره‌های گذشته با برخی مشکلات در بخش اقامت مسافران و گردشگران در کلیبر مواجه بودیم که خوشبختانه اکنون این مشکلات رفع شده است، اظهار داشت: اماکن اقامتی گردشگران و مسافرین نوروزی که زیر نظر میراث فرهنگی وجود دارد مدارس آموزش و پرورش نیز جزو اماکن اقامتی هستند و تاکنون با گذشت ۱۱ روز از تعطیلات هیچ‌گونه گزارشی مبنی بر عدم نارضایتی مسافرین نداریم.

روزانه پنج هزار نفر از مکان‌های تاریخی کلیبر و خداآفرین بازدید می‌کنند
وی همچنین گفت: با توجه به این‌که شرایط آب و هوایی در تعطیلات نوروزی در شهرستان کلیبر حاکم بود، علی‌رغم این‌که پیش‌بینی می‌شد شرایط آب و هوایی بر تردد و اقامت گردشگران تأثیر منفی بگذارد ولی باوجود این شرایط تا این لحظه در شهرستان‌های کلیبر و خداآفرین اقامت ۲۵ هزار مسافر نوروزی و گردشگر ثبت‌شده و اگر میانگین حساب کنیم روزانه بیشتر از ۵ هزار نفر از مکان‌های تاریخی و آثار طبیعی این شهرستان‌ها بازدید کردند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان کلیبر در پایان خاطرنشان کرد: علی‌رغم این‌که امکانات، خدمات و شرایط آب و هوایی که در شهرستان‌های کلیبر و خداآفرین وجود داشت، مسافرین و گردشگران رضایت کامل داشتند.

منبع: مهر

 

شناسه خبری: 36057

آخرین اخبار

موانع و چالش‌های حوزه صنایع پیشرفته و دانش‌بنیان در مناطق آزاد بررسی شد
گزارش صادرات و واردات 9 ماهه سازمان منطقه آزاد کیش
از تبدیل شدن منطقه آزاد کیش به جزیره نوآورانه حمایت می‌کنیم
سه بانک مطرح کشور خواستار همکاری های گسترده با سازمان منطقه آزاد کیش شدند
گزارش عملکرد صادرات و واردات منطقه آزاد انزلی در 9 ماهه سال 1403

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران
لزوم كارآمدي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در جذب سرمايه‌گذاري