آمادگی منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی برای تقویت روابط اقتصادی و تجاری با افغانستان

لینک کوتاه: freena.ir/detail/70483
ساعت 14:00 سه شنبه 2 بهمن 1403
استاندار خراسان‌جنوبی گفت: این استان آماده تقویت ارتباطات به خصوص در حوزه مسائل اقتصادی و تجاری با کشور افغانستان است تا از این طریق زمینه تحول، توسعه و بالندگی در این استان و ولایت فراه بیشتر فراهم شود.

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی، سید محمدرضا هاشمی در دیدار روسای اتاق‌های بازرگانی فراه و جمعی از تجار و سرمایه‌گذاران افغانستانی افزود: استان خراسان جنوبی با ولایت فراه اشتراکات بسیار زیادی در بُعد زبانی، دینی، فرهنگی، آداب و رسوم و سنن قدیمی دارد.

هاشمی ادامه داد: فراه افغانستان یکی از ولایت‌هایی بوده که از گذشته تاکنون ارتباط خوب و تنگاتنگی با خراسان جنوبی در حوزه‌های اقتصادی، تجاری و فرهنگی داشته است.

وی از خراسان جنوبی به عنوان استانی دانشگاهی یاد کرد و افزود: امروز افتخار داریم که دانشگاه‌های این استان میزبان بیش از 800 دانشجو از کشور افغانستان در رشته‌های مختلف از جمله پزشکی است.

استاندار خراسان‌جنوبی بیان کرد: همزمان با 16 آذر روز دانشجو نشستی با دانشجویان کشور افغانستان در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند برگزار شد دغدغه‌ها و پیشنهادات این دانشجویان را شنیدیم و مشکلاتی از جمله در حوزه گذرنامه، روادید و تردد این دانشجویان پیگیری و تاکنون رفع شده است.

هاشمی با بیان اینکه خراسان جنوبی در زمینه تربیت نیروی انسانی استانی سرآمد است عنوان کرد: این استان با دارا بودن بیش از 331 کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان، بر اساس اعلام دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی جزو امن‌ترین استان‌های مرزی کشور است.

وی ادامه داد: یکی از افتخارات کشور جمهوری اسلامی ایران امنیت است، در خراسان جنوبی نیز دارای امنیت پایدار هستیم و این مهم را مدیون مردم مرزنشین چهار شهرستانی مرزی استان می‌‍‌دانیم.

استاندار خراسان جنوبی یادآور شد: بدون شک سرمایه‌گذار در محلی اقدام به سرمایه‌گذاری می‌کند که مولفه و پایه اصلی آن امنیت باشد لذا خراسان جنوبی در این زمینه ظرفیت بسیار خوبی محسوب می‌شود.

وی با تاکید بر لزوم تقویت ارتباطات بین خراسان جنوبی و کشور افغانستان گفت: امروز همه در راستای جهان اسلام و به عنوان مسلمان در حوزه تقویت اقتصادی باید نگاه خاص و ویژه‌ای داشته باشیم.

هاشمی با اشاره به فرصت‌های سرمایه‌گذاری موجود در خراسان جنوبی افزود: این استان در بحث گمرکات مرزی، بازارچه یزدان، دوکوهانه و ماهیرود فرصت‌های سرمایه‌گذاری زیادی دارد و بیش از 70 درصد صادرات از مرز ماهیرود انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه خود را مکلف به حمایت از سرمایه‌گذاران می‌دانیم اظهار کرد: تاکنون سرمایه‌گذاران زیادی از کشور افغانستان در منطقه ویژه اقتصادی سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

استاندار خراسان جنوبی به ظرفیت معادن به عنوان یکی دیگر از فرصت‌های سرمایه‌گذاری استان اشاره کرد و افزود: این استان در مسیر جاده ترانزیتی بندرعباس به کشور افغانستان قرار دارد و می‌توان از این فرصت برای سرمایه‌گذاری در کشور بهره‌مند شد.

وی عنوان کرد: خراسان جنوبی در حوزه کشاورزی نیز حرف برای گفتن دارد، دارا بودن 98 درصد زرشک دنیا و با کیفیت‌ترین محصول زعفران دنیا از جمله این ظرفیت‌ها است که در زمینه صنایع تبدیلی و فراروی محصولات کشاورزی در حوزه صادرات و واردات می‌توان از این فرصت بهره‌مند شد.

هاشمی با اشاره به ظرفیت‌های گردشگری خراسان جنوبی، یادآور شد: کشور افغانستان به ویژه ولایت فراه می‌تواند از فرصت گردشگری سلامت در این استان بهره‌مند شود، آمادگی داریم در سایت منطقه ویژه اقتصادی مرز ماهیرود یا مرکز استان این ظرفیت فراهم شود.

وی با بیان اینکه آماده برگزاری تورهای گردشگری در استان هستیم عنوان کرد: برای گسترش این ارتباطات تیم تجاری به ولایت فراه سفر خواهد کرد همچنین در نشستی با معاون اقتصادی وزارت امور خارجه از وی دعوت کردیم به همراه سفیر جمهوری اسلامی ایران در افغانستان و سفیر افغانستان در ایران سفری به استان داشته باشد و از بازارچه‌های مرزی بازدید کند.

استاندار خراسان جنوبی گفت: آمادگی داریم نمایشگاهی از محصولات تولیدی ولایت فراه افغانستان و خراسان جنوبی به صورت مشترک در خراسان جنوبی یا فراه برگزار کنیم تا مردم با محصولات تولیدی و توانمندی‌های این دو استان آشنا شوند.

وی از آمادگی دانشگاه‌های استان برای فرصت‌های مطالعاتی خبر داد و افزود: معادن بسیار زیادی در افغانستان وجود دارد که می‌توان از ظرفیت مطالعاتی دانشگاه‌های استان برخوردار شوید.

هاشمی بیان کرد: در بازدیدی که از سایت منطقه ویژه اقتصادی در مرز ماهیرود داشتیم تاکید کردیم شرایط تردد برای سرمایه‌گذاران و تجار افغانستانی تسهیل شود، معتقدیم با تسهیل امور، زمینه حضور بیشتر سرمایه‌گذاران و تجار را فراهم می‌شود و این مهم موجب رونق اقتصادی در این استان و فراه افغانستان خواهد شد.

وی با بیان اینکه آماده انعقاد تفاهم‌نامه خواهرخواندگی با ولایت فراه افغانستان هستیم تصریح کرد: از تمامی ظرفیت‌ها برای توسعه و تقویت ارتباطات با این کشور استفاده خواهد شد.

استاندار خراسان جنوبی عنوان کرد: جایگاه سوخت بازارچه مرزی یزدان تایید شده و آماده سوخت‌گیری است بعد از اعلام رسمی ناوگان کشور افغانستان می‌توانند سوخت‌گیری کنند.

هاشمی با اشاره به درخواست تجار افغانستان برای ساماندهی جاده فراه یادآور شد: تکمیل آسفالت جاده فراه افغانستان در اسرع وقت پیگیری و به اتمام خواهد رسید.

وی گفت: یکی دیگر از درخواست‌های تجار و سرمایه‌گذاران افغانستانی افزایش مدت فعالیت مرزهای استان بود که این موضوع نیز در حال رایزنی است.

هاشمی افزود: در خصوص درخواست تردد بدون محدودیت برای تجار، سرمایه‌گذاران و کارگردان در مرزهای استان و امکان شب مانی در سایت ماهیرود باید لیست در اختیار ما قرار بگیرد تا در شورای تامین و کارگروه ساماندهی امور مرز پیگیری شود.

وی بیان کرد: آمادگی داریم برای توسعه سرمایه‌گذاری در مرزهای استان 100 هکتار زمین در مرز ماهیرود و به سایت منطقه ویژه اقتصادی افزوده شود.

استاندار خراسان جنوبی از آمادگی استان برای تشکیل میز مشترک اقتصادی این استان با ولایت فراه افغانستان خبر داد و گفت: برپایی نمایشگاه محصولات تولیدی می‌تواند زمینه ارتباط بیشتر بین دو کشور و استان را فراهم کند و فرصت طلایی برای معرفی ظرفیت‌ها و پتانسیل‌ها محسوب می‌شود.

آخرین اخبار

کارگروه‌های تخصصی «صادرات»، «فناوری و نوآوری» ، «مالیات» و «سرمایه‌گذاری و بهبود محیط کسب و کار» دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد برگزار شد
کسب عنوان «کارشناس برتر روابط عمومی‌ ایران» 
مصاحبه اختصاصی فرینا با دکتر ایرج حاتمی مدرس دانشگاه و کارشناس مشاور در امور توسعه
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد دوغارون منصوب شد
ابلاغ دستورالعمل اجرایی بند «ب» تبصره 4 بودجه 1403 سازمان‌های مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
مناطق آزاد پایلوت اجرای طرح‌های تولیدی و صادراتی گیاهان دارویی
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران