منطقه ویژه اقتصادی بیرجند فرصت خوب سرمایه گذاری را برای تجار افغانستانی فراهم کرده است

لینک کوتاه: freena.ir/detail/70481
ساعت 13:17 سه شنبه 2 بهمن 1403
رئیس اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری ولایت فراه افغانستان گفت: منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی با ایجاد زیرساخت‌ها به ویژه در مرز ماهیرود زمینه سرمایه‌گذاری تجار به ویژه تجار افغانستانی را فراهم کرده است و این رابطه‌ها باید تقویت شود.

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان منطقه ویژه اقتصادی خراسان‌جنوبی، دین محمد نعمتی در دیدار روسای اتاق‌های بازرگانی فراه و جمعی از تجار و سرمایه‌گذاران افغانستان با استاندار خراسان جنوبی افزود: این پروژه بیش از 15 سال طول کشیده و این موضوع مردم و تجار افغانستان را نگران کرده است.

وی ضمن قدردانی از مسئولان خراسان جنوبی برای دعوت هیات تجاری کشور افغانستان اظهار کرد: از سال‌های گذشته با استان خراسان جنوبی ارتباطات تنگاتنگی داریم اما مسئولان زیاد به فکر جذب سرمایه‌گذار از افغانستان نبوده‌اند.

رئیس اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری ولایت فراه افغانستان ادامه داد: از اینکه استاندار جدید خراسان جنوبی برای تقویت ارتباطات اقتصادی، تجاری، فرهنگی و اجتماعی و همینطور جذب سرمایه‌گذار پیش قدم شد قدردانی می‌کنیم و امیدواریم این ارتباط با همکاری دو استان رونق بگیرد.

وی تاکید کرد: انتظار داریم برگزاری اینگونه جلسات و نشست‌های مشترک به صورت مستمر و پیاپی بین دو استان برگزار شود، آماده حضور استاندار و تجار خراسان‌جنوبی در فراه افغانستان هستیم.

نعمتی یادآور شد: بدون شک با نشست‌ها و ارتباطاتی که خواهیم داشت زمینه اشتغال بیشتر برای جوانان خراسان جنوبی و فراه افغانستان فراهم خواهد شد.

وی افغانستان را بازار صادراتی بسیار مهمی برای کشور جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت: روزانه از کشورهای زیادی صادرات و واردات به افغانستان انجام می‌شود که باید سهم خراسان جنوبی در این حوزه افزایش یابد.

رئیس اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری ولایت فراه افغانستان افزود: تا زمانی‌که مشکلات موجود در مرزهای فراه افغانستان و خراسان جنوبی رفع نشود برگزاری نشست‌ها و جلسات فایده‌ای ندارد.

وی ادامه داد: عمده‌ترین این مشکلات تکمیل آسفالت جاده فراه افغانستان است که از 15 سال قبل به طول 114 کیلومتر در دستور کار قرار گرفته و هنوز هم به پایان نرسیده است.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان‌ جنوبی هم در خصوص جاده فراه گفت: از زمان آغاز به کار این جاده با وجود همه مشکلات و محدودیت‌ها در کشور افغانستان تاکنون یک روز هم پروژه تعطیل نشده است.

میرمحمد مودی افزود: از سال‌ها بل اعتبار این پروژه در آریان بانک افغانستان بلوکه شده است هرچند جلساتی در این خصوص برگزار و نسبت به آزادسازی آن قول مساعد داده شد اما تاکنون اقدامی صورت نگرفته است.

**پیشرفت 90 درصدی آسفالت جاده فراه

وی بیان کرد: یکی دیگر از دلایل کُندی این پروژه مشکل ورود پیمانکاران و مهندسان به خاک افغانستان است، نیروهای ناظر و کارشناسان گاهی 20 روز تا یکماه با وجود داشتن ویزا معطل می‌مانند.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان‌‌جنوبی عنوان کرد: در یک سال گذشته 18 کیلومتر از جاده فراه آسفالت شده و تنها 35 کیلومتر یعنی 10 درصد پروژه باقی مانده است.

وی تصریح کرد: اکنون ادوات، ماشین‌آلات، تجهیزات حتی پیمانکاران در منطقه حضور دارند و در جمهوری اسلامی ایران مشکلی برای تکمیل پروژه نداریم.

آخرین اخبار

مصاحبه اختصاصی فرینا با دکتر ایرج حاتمی مدرس دانشگاه و کارشناس مشاور در امور توسعه
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد دوغارون منصوب شد
ابلاغ دستورالعمل اجرایی بند «ب» تبصره 4 بودجه 1403 سازمان‌های مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی
آمادگی منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی برای تقویت روابط اقتصادی و تجاری با افغانستان
عزم ملی برای ارتقا جایگاه ورزش در مناطق آزاد

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
مناطق آزاد پایلوت اجرای طرح‌های تولیدی و صادراتی گیاهان دارویی
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران