رضا مسرور در آئین تکریم و معارفه مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش مطرح کرد
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در آئین تکریم و معارفه مدیران عامل قدیم و جدید سازمان منطقه آزاد کیش، جذب سرمایههای خارجی و داخلی و توسعه اقتصاد دیجیتال را دو دستورکار و مسئولیت ویژه منطقه آزاد کیش در دوره جدید فعالیت عنوان کرد.
به گزارش فرینا، رضا مسرور در این آئین که صبح امروز پنجشنبه (یکم آذرماه) با حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی، مقامهای محلی و کشوری، فعالان بخش خصوصی و کیشوندان برگزار شد، نخست از تلاشها و اقدامات موثر رحیم سرهنگی مدیرعامل سابق سازمان منطقه آزاد کیش قدردانی کرد.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی همچنین محمدجعفر کبیری مدیرعامل جدید این سازمان را جوانی با استعداد و خوشفکر توصیف و در عین حال تاکید کرد: همه هموغم همه ما باید این باشد که دکتر کبیری در کیش موفق شود و در این راستا از هر کمکی که برای این موفقیت که به منزله توسعه کیش، بهرهمندی ایرانیان بیشتری از این جزیره و رفاه کیشوندان است، دریغ نخواهد شد.
مسرور در ادامه با بیان این اینکه در جهان مناطق آزاد با مزیتهای آن شناخته و تعریف میشوند و این مزیتها است که مناطق آزاد را برای جذب سرمایه جذاب میکند، افزود: در دیگر کشورها، تعریف و ایجاد این مزیتها برای این است تا مناطق آزاد را به مکانی برای جذب سرمایهگذاری و سرمایهگذاریهای داخلی و خارجی تبدیل کنند، در این صورت اگر این مزیتهای قانونی از بین برود، نمیتوان انتظار وقوع تغییرات توسعهای ویژهای در این مناطق داشت.
وی با اشاره به کاهش مزیتهای قانونی مناطق آزاد در سالهای اخیر در قوانینی چون مالیات بر ارزش افزوده، خواستار بازگشت قانونی این مزیتها به مناطق آزاد و تجاری کشور شد و گفت: باتوجه به نگاه حمایتی شخص رئیس جمهور به مناطق آزاد، و نیز نگاه ویژهای که شخص دکتر همتی وزیر محترم امور اقتصادی و دارایی به مناطق آزاد دارند، امیدواریم این مزیتهای قانونی احیا شده و ما شاهد گشایشهایی در مناطق آزاد باشیم.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در این باره، با اشاره به مقررات و قوانینی که درباره واردات خودرو و مواردی از این دست وضع شده، ابراز امیدواری کرد در چند هفته آینده این اشکالات رفع و مزیتهای مناطق آزاد و تجاری کشور بار دیگر احیا شود تا فرایند جذب سرمایه و سرمایهگذاری در این مناطق با سهولت بیشتری دنبال شود.
به گفته مسرور، بهرغم وجود 85 منطقه آزاد و ویژه اقتصادی در کشور که به معنی وجود اهتمام ملی برای توسعه این مناطق است، حذف معافیتهای مالیاتی مناطق آزاد در قوانین یا مساله مالیات بر ارزش افزوده باعث موجب فرار سرمایه از مناطق آزاده است.
وی اضافه کرد: ممکن است سخنان من درباره فرار سرمایه از مناطق آزاد، کلی به نظر برسد، اما میتوانم به صورت موردی اشاره کنم و نام ببرم که در چه مناطقی این اتفاقات روی داده و ما کجاها شاهد فرار سرمایه از مناطق آزاد بودیم.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، در ادامه این بخش از سخنان خود خطاب به مدیرعامل جدید سازمان منطقه آزاد کیش گفت: دست شما برای تعریف مشوقهای سرمایهگذاری در منطقه آزاد کیش کاملا باز است. همچنان که در تبصرههای بودجه منطقه کیش و سایر مناطق آزاد نیز بر ایجاد مشوقهای سرمایهگذاری تاکید شده و این یک مطالبه مهم از مدیران مناطق آزاد کشور است.
مسرور خطاب به کبیری، با بیان اینکه ایجاد هر میزان مشوق سرمایهگذاری که موجب جذب سرمایه خارجی شود مورد حمایت و تاکید دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد خواهد بود، ابراز امیدواری کرد با پیگیری سیاست جذب سرمایه اتفاقات خوبی در جزیره کیش روی دهد.
وی علاوه بر ایجاد مشوقهای جذب سرمایه، جلب رضایت سرمایهگذاران حاضر در منطقه آزاد کیش را دیگر ضرورت و عاملی مهم برای جذب سرمایههای داخلی و خارجی برشمرد و گفت: در کیش سرمایهگذاران و فعالان اقتصادی بسیاری فعال هستند که اگر آنان از روندهای اداری و مدیریتی و اساسا از سرمایهگذاری خود رضایت نداشته باشند، برای جذب سرمایه جدید دچار مشکل خواهید بود.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش خواست که بخشی از وقت و انرژی خود را صرف حل مشکلات سرمایهگذاران در کیش کند.
مسرور تاکید کرد: اصل اول مدیریت تصمیمگیری است و اگر در تصمیمگیری تعلل داشته باشیم، موجب خواب سرمایه خواهد شد و خواب سرمایه به نوبه خود نقدینگی بیشتری برای کشور ایجاد خواهد کرد.
وی، وجود پروژههای نیمهکاره و ناتمام و با عمر بیش از دو دهه را یکی از مشکلات کیش برشمرد و از مدیرعامل جدید این سازمان خواست تا در این بخش کار ویژهای انجام داده و اتمام آنها را در اولویت دیگر کاری خود قرار دهد.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در تشریح دیگر مساله منطقه آزاد و جزیره کیش، با اشاره به اینکه تصمیم مدیریتی مبنی بر واگذاری «کیش ایر» آسیبهایی برای این جزیره داشتهاست، افزود: بخشی از مشکلات امروز کیش ناشی از واگذاری نامناسبی بود که اتفاق افتاد. درخواست و مطالبه مردم کیش و فعالان اقتصادی کیش از ما حل این مساله است.
وی در این بخش از وزیر امور اقتصادی و دارایی خواست تا همانطور که خود تاکید کرده است، برای بازگرداندن «کیش ایر» به کیش اهتمام ویژه اعمال شود.
افزایش پروازهای «کیش ایر» به کیش با هدف حضور بیشتر گردشگر، دیگر مساله مورد تاکید دکتر مسرور در این آئین بود.
مسرور، دلیل ضرورت افزایش پروازهای «کیش ایر» را افزایش حضور گردشگر برشمرد و گفت: گردشگری جزیره کیش فقط گردشگری تفریحی نیست، گردشگری تجاری و نمایشگاهی، گردشگری سلامت و گردشگری ورزش نیز از دیگر مزیتهای مهم کیش است که امیدواریم دکتر کبیری برنامههای مناسبی برای توسعه این بخش نیز طراحی و اجرا کنند.
وی در ادامه سخنان خود، با اشاره به این نسل هفتم مناطق آزاد و ویژه تجاری در جهان، مناطق آزاد مبتنی بر قتصاد دیجیتال هستند، خطاب به مدیرعامل جدید سازمان مناطق آزاد کیش تاکید کرد: جای اقتصاد دیجیتال در کیش است. امروز افزایش تولید ناخالص ملی برخی از کشورها ناشی از فعالیت در اقتصاد دیجیتال است، زیرا به جای تبدیل مواد اولیه به کالا، داده را به کالا و خدمات تبدیل میکنند و ارزش افزوده قابل توجهی نیز در این فرایند ایجاد میکنند. ما نیز باید در مناطق آزاد، بهویژه منطقه آزاد کیش کار ویژهای در حوزه اقتصاد دیجیتال طراحی و برنامهریزی ویژهای داشته باشیم.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، به ترکیب اعضای هیات مدیره سازمان منطقه آزاد کیش اشاره کرد و با بیان اینکه این اعضا با اشراف و دقت کامل انتخاب شدهاند، گفت: با نظر دکتر همتی وزیر محترم اقتصاد، دو عضو نهاد مالی در هیات مدیره حضور دارند که این دو عضو موظف هستند در بروزکردن داراییها و دیجیتالکردن آنها و نیز فعالیت در راستای ایجاد هاب مالی دیجیتال در کیش توجه ویژه داشته باشند.
مسرور با تاکید بر اینکه هیات مدیره جای اختلاف نیست و اختلاف نظرها باید در داخل حل بشود و نباید به بیرون کشیده شود، تاکید کرد: نکته پایانی این است که در کیش نباید اتلاف سرمایه داشته باشیم. اکنون بخشهایی از کیش از نظر سرمایهگذاری تجاری اشباع شده، سرمایهگذاری های زیادی در بخش تجاری شده و نباید سرمایهگذاری جدیدی را به سمت ساخت واجدهای تجاری هدایت کنیم.
وی با تاکید بر توقف در فعالیتها و سرمایهگذاریهای تجاری و نیز اشاره به این مساله اساسا مزیت ها ثابت نیستند، گفت: در چند سال گذشته مزیت اصلی در کیش، کالای همراه مسافر بود، اما امروز مزیت مهم ما اقتصاد دیجیتال است. بنابراین باید در برنامهریزیهای اقتصادی و هدایت سرمایهگذاریها به گونهای عمل کنیم که سرمایهها به سمت مزیتهای جدید و زمینههای نوپدید فعالیت اقتصادی بهویژه اقتصاد دیجیتال هدایت شوند.