در اولین کارگروه تخصصی صادرات مناطق آزاد مطرح شد؛

تعیین اهداف صادرات برای سال آینده سازمان‌های مناطق آزاد کشور

لینک کوتاه: freena.ir/detail/69983
ساعت 20:06 شنبه 12 آبان 1403
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در اولین جلسه کارگروه تخصصی صادرات مناطق آزاد کشور، یکی از مهمترین شاخص‌های ارزیابی عملکرد مناطق آزاد را موضوع صادرات عنوان کرد و گفت: این موضوع وزن بیشتری در ارزیابی مناطق آزاد نسبت به سایر شاخص‌ها دارد.

به گزارش فرینا، رضا مسرور دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در اولین جلسه کارگروه تخصصی صادرات مناطق آزاد که با حضور مدیران عامل سازمان‌های مناطق آزاد، نمایندگان سازمان توسعه تجارت ایران، معاونت‌های اقتصادی و حقوقی و مدیران دبیرخانه شورایعالی و همچنین دبیر شورای همکاری و هماهنگی فعالین اقتصادی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی برگزار شد، به مزیت‌های نسبی هر منطقه اشاره کرد و افزود: مناطق آزاد کشور می‌توانند در ارتباط با همسایگان و کشورهای هدف صادراتی خود با توجه به ظرفیت‌ها و شرایطی که در منطقه دارند، به صورت متمایز عمل کنند. 
وی، توجه به موضوع صادرات را از اولویت‌های برگزاری کارگروه‌ها دانست و گفت: در این جلسات لازم است حسب ارتباط موضوع، نمایندگان تام الاختیار از وزارتخانه‌های ذی ربط حضور داشته باشند.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در ادامه به ظرفیت شرکت‌های مدیریت صادرات (EMC) نیز اشاره کرد و گفت: هر یک از مناطق آزاد ملزم هستند شرکت‌های داوطلب و متقاضیانی که تمایل به دریافت مجوز مدیریت صادرات (EMC) از سازمان‌های مناطق آزاد را دارند، ظرف یکماه به دبیرخانه شورایعالی یا سازمان توسعه تجارت معرفی کنند.
وی به ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور در حوزه صادرات محصولات دانش بنیان اشاره کرد و گفت: آمار صادرات می‌بایست در یک بازه زمانی 5 تا 10 ساله مورد ارزیابی و تحلیل قرارگیرد.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به اقدامات صورت گرفته در حوزه صادرات در برخی مناطق اشاره کرد و افزود: الگوهایی که بعضی از مناطق آزاد در حوزه صادرات خدمات انجام دادند قابل تعمیم و تسری به سایر مناطق است که می‌توان از این الگوهای موفق برای تشریک مساعی در سایر مناطق استفاده شود.
مسرور به همسان‌سازی آمار صادرات در مناطق آزاد و گمرک کل کشور تاکید کرد و گفت: لازم است آمار صادراتی مناطق آزاد با آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران همسان‌سازی شود و در جلساتی که با رئیس کل گمرک و نمایندگان آن برگزار می‌شود موانع موجود مورد ارزیابی قرار گیرد.
دبیر شورای همکاری و هماهنگی فعالین اقتصادی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نیز در این جلسه ضمن ارائه نقطه نظرات بخش خصوصی، بر ایجاد فرماندهی واحد در مناطق آزاد به منظور رشد تولید و صادرات در این مناطق اشاره کرد.
این جلسه که با حضور معاون خدمات تجاری سازمان توسعه تجارت برگزار شد، به ظرفیت‌های سازمان توسعه تجارت در بحث مشوق‌های صادراتی، برگزاری نمایشگاه‌ها، کمک به رفع تعهدات ارزی، همکاری در ایجاد مناطق آزاد مشترک، استفاده از ظرفیت‌های‌ رایزن‌های بازرگانی، برگزاری نمایشگاه‌های مشترک بین ایران و کشورهای همسایه و تسهیل‌گری در موضوعات صادرات اشاره شد و پیشنهاد شد مجموعه خدمات متقابل سازمان توسعه تجارت و دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در غالب تفاهم‌نامه‌ای پیش‌بینی و اجرایی شود.
همچنین در این جلسه هریک از مدیران عامل سازمان‌های مناطق آزاد در خصوص موانع و رفع تعهدات ارزی از جمله تامین ارز برای صادرکنندگان، موضوعات ثبت سفارش و ثبت آماری و بازارهای هدف صادراتی مناطق خود اشاره کردند.

شناسه خبری: 69983

آخرین اخبار

گزارش صادرات و واردات 9 ماهه سازمان منطقه آزاد کیش
از تبدیل شدن منطقه آزاد کیش به جزیره نوآورانه حمایت می‌کنیم
سه بانک مطرح کشور خواستار همکاری های گسترده با سازمان منطقه آزاد کیش شدند
گزارش عملکرد صادرات و واردات منطقه آزاد انزلی در 9 ماهه سال 1403
گزارش صادرات و واردات در 9 ماهه سال 1403 سازمان منطقه آزاد اروند

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران
لزوم كارآمدي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در جذب سرمايه‌گذاري