دبیر جشنواره ملی آب و آوا گفت: 10 گروه نمایشی آیینی که در حوزه پاسداشت آیینهای مربوط به آب در سراسر کشور و منطبق با فرهنگ و رسوم استان های مختلف هنرنمایی می کنند همزمان با برگزاری جشنواره ملی آب و آوا در جزیره جهانی قشم گرد هم آمده و با اجرای نمایشهای این حوزه، سنت های دیرینه در خصوص ارزشمندی و قدرشناسی مردم ایران نسبت به نعمت آب را به صحنه می آورند.
به گزارش فرینا، محمدرسول طالبی در تشریح جزییات این خبر اعلام داشت: در جشنواره ملی آب و آوا با اجرای برنامه های مختلف علمی، فرهنگی، هنری و اجتماعی و با مشارکت روستانشینان جزیره قشم تلاش می شود تا با احیای سنت ها و رسوم غنی جزیره و سایر نقاط ایران علاوه بر حفاظت از تاریخ کهن کشور، مسئله آب و لزوم استفاده بهینه از آن به دغدغه جدی مردم و مسئولان تبدیل شود.
طالبی ادامه داد: یکی از برنامه های این جشنواره حضور 10 گروه نمایشی از استان های مختلف کشور در جزیره می باشد تا مخاطبان بتوانند فرهنگ و رسوم مرتبط به آب که ریشه مشترک دارند اما براساس باورها و محیط پیرامون مردم هر استان اجرا می شود را به تماشا بنشینند.
وی بیان داشت: نمایش های تمنای باران به کارگردانی بهمن صادقی از لاهیجان، چمچه خاتون به کارگردانی مهدی صالح یار از تبریز، اب و نان به کارگردانی محمد زارع از بیرجند، عروسی چاه به کارگردانی علی قاضی از مسجد سلیمان و قبله دعا به کارگردانی فرامرز غلامیان از اصفهان از جمله مهترین نمایش های حضار در جشنواره هستند.
دبیر جشنواره ملی آب و آوا ادامه داد: همچنین نمایش های نذر آب کارگردانی ابوالقاسم احدیان از بندرعباس، بوکه بارانه به کارگردانی سعید ذبیحی از کرمانشاه، نمایش هوخوش به کارگردانی حسین اصیلی از میناب و نمایش سرهوی به کارگردانی ریحانه صادقی بهمنی از قشم و اجرای گروه های هنری برای کودکان از دیگر نمایش های حاضر در جشنواره به حساب می آید.
بنابراین گزارش، جشنواره ملی آب و آوا روزهای 5 و 6 اسفند همزمان با نیمه شعبان با اجرای آیین های مختلف محلی از سراسر کشور از جمله نواختن موسیقی اقوام، تقدیر از کنشگران حوزه آب، میراب ها و خیراب های جزیره و کشور، برگزاری نشست ها و پنل های علمی و تخصصی، برگزاری مسابقات جذاب محلی، پلاک کوبی برکه های جزیره و افتتاح خانه ملی آب و آوا در روستای سلخ جزیره قشم برگزار می شود.