با حضور معاون اقتصادی وزارتخارجه بررسی شد؛

مناطق آزاد و ویژه اقتصادی شاهراه اتصال به سازمان‌های بین‌المللی

لینک کوتاه: freena.ir/detail/68796
ساعت 15:01 دوشنبه 16 بهمن 1402
در نشست شورای معاونین و مدیران عامل سازمان‌های مناطق آزاد که با حضور «مهدی صفری»، معاون دیپلماسی اقتصادی وزارتخارجه برگزار شد، راهکارهای تعامل موثر با سازمان‌های همکاری‌های اقتصادی بین المللی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، مشاور رئیس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در این نشست گفت: دو سوم ماموریت ما در مناطق آزاد، بین‌المللی هستند، در دولت جدید به دنبال جهانی کردن مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ایران هستیم به همین دلیل این مناطق را تیم ملی اقتصاد بین‌الملل جمهوری اسلامی می‌دانیم.

حجت الله عبدالملکی با تاکید بر اینکه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ایران، بسترهای اساسی کشورها برای تعامل با اقتصاد جهانی با دیگر کشورها هستند، افزود: براساس اسناد بالادستی و سیاست‌های کلی نظام و قوانین و مقرارت مربوط به مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در ایران، برای این مناطق 6 ماموریت در نظر گرفته شده است که 4 ماموریت آن خارجی هستند که عبارتند از جهش در صادرات، انتقال فناوری، جذب سرمایه خارجی و تامین نیازهای اساسی کشور از خارج.

عبدالملکی ادامه داد: دو سوم ماموریت ما در مناطق آزاد، بین المللی هستند، در دولت جدید به دنبال جهانی کردن مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ایران هستیم به همین دلیل این مناطق را تیم ملی اقتصاد بین الملل جمهوری اسلامی می دانیم.

مشاور رئیس جمهور با بیان اینکه در حال حاضر بخش قابل توجهی از اقتصاد بین‌الملل جمهوری اسلامی ایران در حوزه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی شکل می گیرد، افزود: با توجه به موفقیت های دولت سیزدهم در همکاری و عضویت در سازمان های بین المللی و جهانی مثل بریکس و شانگهای، ما در مناطق آزاد به عنوان یکی از بسترهای مهم کشور برای توسعه و همکاری های اقتصادی ویژه با این سازمان ها هستیم. به همین منظور تقسیم کاری انجام شد که مناطق به نمایندگی از مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با این سازمان ها ارتباط برقرار کنند.

دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: منطقه آزاد کیش تعامل با بریکس، قشم تعامل با شانگهای، انزلی تعامل با کشورهای حوزه دریای خزر، چابهار تعامل با کشورهای حاشیه اقیانوس هند (آیورا)، اروند تعامل با کشورهای شورای همکاری‌های حوزه خلیج فارس، ارس تعامل با کشورهای اوراسیا و منطقه آزاد ماکو تعامل با کشورهای عضو اکو را برعهده دارند.

وی همچنین افزود: به این ترتیب تقسیم کاری انجام شد و مناطق موظف شدند فعالیت هایی که در این سازمان‌ها اتفاق می‌افتد را بررسی و رصد کنند و نقطه اتصال مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ایران در فاز اول و در گام دوم، کل اقتصاد ایران با سازمان‌های همکاری‌ها شکل گیرد. 

 معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه نیز در این نشست به نقش مناطق آزاد در دیپلماسی اقتصادی ایران اشاره کرد و گفت: توسعه صادرات، انتقال فناوری، متنوع کردن کالاهای وارداتی کشور از جمله مباحثی که وزارت امور خارجه به آن توجه ویژه دارد.

مهدی صفری، همچنین با اشار به اتفاقات مثبت در حوزه بین‌الملل در مناطق آزاد، در ارتباط با سازمان‌های بین المللی مخصوصا شانگهای و بریکس نیز توضیحاتی ارائه داد.

صفری در پایان تاکید کرد: مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور می توانند نقاط اتصال خوبی با سازمان‌های بین‌المللی باشند و باید از این ظرفیت بهره گرفت.

آخرین اخبار

گزارش صادرات و واردات 9 ماهه سازمان منطقه آزاد کیش
از تبدیل شدن منطقه آزاد کیش به جزیره نوآورانه حمایت می‌کنیم
سه بانک مطرح کشور خواستار همکاری های گسترده با سازمان منطقه آزاد کیش شدند
گزارش عملکرد صادرات و واردات منطقه آزاد انزلی در 9 ماهه سال 1403
گزارش صادرات و واردات در 9 ماهه سال 1403 سازمان منطقه آزاد اروند

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران
لزوم كارآمدي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در جذب سرمايه‌گذاري