ترسیم افق روشن برای منطقه آزاد ماکو در توسعه همکاری های اقتصادی با بلاروس

لینک کوتاه: freena.ir/detail/67920
ساعت 13:52 دوشنبه 24 مهر 1402
بلاروس، در نظم نوین جهانی، در تکاپوی عبور از سایه تحریم غرب و چرخش به سمت فرصت‌های نهفته در شرق است. منطقه آزاد ماکو نیز به واسطه نزدیکی به این کشور و قرار گرفتن در شاهراه ارتباطی ایران و اروپا، یک منطقه استراتژیک برای توسعه همکاری های اقتصادی برای کشور بلاروس می باشد.

به گزارش فرینا، در دیدار حسین گروسی مدیرعامل  و فعالان اقتصادی ماکو با معاون اقتصادی منطقه آزاد مینیسک و فعالان اقتصادی این منطقه در تهران ظرفیت های دو منطقه آزاد مورد بررسی قرار گرفت که منجر به عقد تفاهم نامه همکاری شد.

**چرا ظرفیت های منطقه آزاد ماکو برای مینسک اهمیت دارد؟

معاون اقتصادی منطقه آزاد مینسک در این نشست گفت:‌ بلاروس به منظور ارتباط با آب‌های آزاد جهان به بنادر و ظرفیت‌های جاده‌ای و ریلی ایران نیازمند است تا مسیر تازه‌ ترانزیتی جدید برای صادرات کالاهای تولیدی خود بیابد که نقش منطقه آزاد ماکو در این خصوص اهمیت ویژه ای دارد.
سرگی ویکتوروویچ Sergey Viktorovich گفت: ما به دعوت اتاق بازرگانی ایران به این کشور سفر کردیم و در همایش تجاری که قرار است در ایران برگزار شود شرکت ها و بخش منطقه آزاد مینسک به ارائه ظرفیت هایش خواهد پرداخت.

** تسهیل تجارت و فعالیت اقتصادی در ماکو منطقه آزاد ماکو

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو با اشاره به اینکه به دنبال ایجاد بانک آفشور برای امکان ایجاد فعالیت‌های بانکی در سطح بین‌المللی در منطقه آزاد ماکو گفت: این بانک‌ها تحت مجوز بانکداری بین‌المللی قرار دارند و عموماً در مناطق آزاد فعالیت می‌کنند.
حسین گروسی با بیان اینکه منطقه آزاد ماکو در موضوع لجستیک هوشمند برای تسریع در ترانزیت کامیون ها از مرز پیشگام بوده افزود: فرودگاه بین المللی ماکو نیز با امکان کارگو و ده ها فرصت دیگر در این منطقه، ظرفیتی است که می تواند در تبادلات اقتصادی ایران و کشورهای اوراسیا و مناطق آزاد دیگر در منطقه تاثیر داشته باشد.
وی با ارائه 110 فرصت های سرمایه گذاری در منطقه آزاد ماکو برای فعالان اقتصادی منطقه آزاد مینسک اضافه کرد: از شما عزیزان دعوت می کنیم که با حضور در منطقه آزاد ماکو از نزدیک با این ظرفیت ها آشنا شوید.
در این جلسه دو طرف با ارائه اطلاعات در خصوص ظرفیتهای منطقه آزاد کشورشان به تبادل اطلاعات پرداختند.

** سرزمینی در حال عبور از سایه تحریم

جمهوری بلاروس سرزمینی به وسعت 207/600 کیلومتر مربع است که با روسیه، اوکراین، لهستان هم‌مرز است. نزدیک به نیمی از زمین‌های این کشور زمین قابل کشت است که مزیت اقتصادی قابل توجهی برای مینسک محسوب می‌شود. بلاروس نزدیک به 10 میلیون جمعیت دارد که اکثر آن مسیحی بوده و زبان رسمی روسی است. نظام سیاسی در این کشور سوسیال دموکراسی بوده و رئیس‌جمهور از سوی مردم انتخاب می‌شود. رئیس‌جمهور بلاروس بر اساس قانون اساسی این کشور برای یک دوره پنج‌ساله انتخاب می‌شود که قابلیت انتخاب مجدد به دفعات را داراست و از این رو «الکساندر گریگورویچ لوکاشنکو» از سال 1994 تاکنون برای 6 دوره پیاپی رئیس‌جمهور بوده و از سال 2020 «رومن گلاوچنکو» نخست وزیر بلاروس است.

بلاروس طی سال‌های گذشته تلاش کرده است، مالکیت و دخالت دولت را در اقتصاد خود کاهش دهد اما با وجود تمام این تلاش‌ها در مسیر خصوصی‌سازی، همچنان 70 درصد اقتصاد در مینسک در دست دولت است. مسکو بزرگترین شریک تجاری بلاروس است و انواع ماشین آلات کشاورزی، راه‌سازی، کامیون، اتوبوس مهمترین محصولات صادراتی بلاروس که بیش از 70 درصد حجم صادرات این کشور را تشکیل می‌دهد. محصولات کشاورزی (به ویژه کود پتاس)، مواد غذایی، مدارهای ریز الکترونیکی و ادوات اپتیکی هم از دیگر فراورده‌های تولیدی در بلاروس است که به دیگر کشورها صادر می‌شود.

شناسه خبری: 67920

آخرین اخبار

گزارش صادرات و واردات 9 ماهه سازمان منطقه آزاد کیش
از تبدیل شدن منطقه آزاد کیش به جزیره نوآورانه حمایت می‌کنیم
سه بانک مطرح کشور خواستار همکاری های گسترده با سازمان منطقه آزاد کیش شدند
گزارش عملکرد صادرات و واردات منطقه آزاد انزلی در 9 ماهه سال 1403
گزارش صادرات و واردات در 9 ماهه سال 1403 سازمان منطقه آزاد اروند

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران
لزوم كارآمدي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در جذب سرمايه‌گذاري