آموزش، مشارکت مردمی و ارتقا ایمنی، عوامل موثر در مدیریت بحران

لینک کوتاه: freena.ir/detail/67347
ساعت 07:41 شنبه 21 مرداد 1402
معاون وزیر کشور و رئیس ستاد بحران کشور در نشستی با مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش، مهمترین بخش مدیریت بحران را پیشگیری و مشارکت مردمی و عاملی موثر در ساماندهی بحران عنوان کرد.

به گزارش فرینا، محمد حسن نامی در این نشست ضمن قدردانی از تلاش و همکاری تمامی دست اندرکاران این منطقه برای مدیریت بحران در زمان وقوع زلزله‌های پی‌در‌پی کیش بیان داشت: این منطقه آزاد، سهم ناچیزی از مساحت 1میلیون و 873 هزار و 959 کیلومتری کشورمان را دارد اما اهمیت این جزیره به وسعت کل ایران است، چرا که در موقعیت استراتژیک آب های نیلگون خلیج فارس واقع شده است.

نامی افزود: خلیج فارس به عنوان یکی از مهمترین مناطق ژئوپلتیک جهان که هر اقدام مثبت و منفی در آن می تواند کل جهان را تحت تاثیر قرار دهد، مورد توجه منطقه می باشد و به همین دلیل جزیره کیش نیز برای کشور از اهمیت بسزایی برخوردار است.

وی در ادامه به نگاه ویژه و خردمندانه دکتر عبدالملکی دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نسبت به مسائل و توسعه این مناطق آزاد اشاره کرد.

رئیس ستاد بحران کشور در تشریح موضوعات مرتبط با خلیج فارس گفت: 58.3 درصد از این پهنه آبی ارزشمند متعلق به جمهوری اسلامی ایران است و جزایری چون تنب بزرگ و کوچک همچنین ابوموسی و جزیره هرمز مهمترین جزایر استراتژیک خلیج فارس هستند.

نامی خاطرنشان کرد: در خلیج فارس به عنوان یک آکواریوم جهانی، 128 جزیره وجود دارد که 22 جزیره متعلق به جمهوری اسلامی ایران است، بنابراین ما باید در جلوگیری و ممانعت از اقداماتی مانند ورود شناورها «با رانش اتمی» و دیگر موارد اینچنینی که می تواند این آکواریوم جهانی و به نوعی اکوسیستم آبزیان را از بین ببرد تلاش کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به مدیریت بحران و قوانین تصویب شده در این خصوص اشاره داشت و افزود: بر اساس قانونی که سال 1398 توسط مجلس شورای اسلامی تصویب شد، بحران از چندین بخش پیشگیری، آمادگی و بازسازی و بازتوانی تشکیل می شود.

رئیس ستاد بحران کشور تصریح کرد: این قانون بر اساس بیانات رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی)، با تاکید بر پیشگیری به عنوان مهمترین بخش بحران ابلاغ شد تا تدابیر لازم صورت پذیرد.

 نامی عنوان کرد: از 64 مورد مخاطرات طبیعی که در جهان رخ داده 44 مورد در ایران به وقوع پیوسته است که سیلاب، زلزله، آتش سوزی، فرونشست زمین ، موج سرما و گرما، زمین لرزه، خشکسالی و غیره را شامل می شود که مهمترین آنها برای ما سیلاب و زلزله است.

وی بیان داشت: 66 تا 68 درصد سطح کشور از لحاظ جغرافیایی روی خط گسل یا در نزدیکی آن است بنابراین ما باید توان و قدرت خود را در مدیریت بحران ارزیابی کنیم و تدابیر لازم برای ایجاد ایمنی را در نظر بگیریم.

رئیس ستاد بحران کشور گفت: طبق مطالعه 220 سال گذشته، در مجموع 12 زلزله بالای 7 ریشتر در کشور رخ داده است و در همین راستا باید برای ارتقا کیفیت و تقویت سازه ها، مصالح ساختمانی را به گونه ای انتخاب و تقویت کنیم که برای زمین لرزه هایی تا 8 ریشتر مقاومت داشته باشد.

نامی، انرژی آزاد شده از یک زلزله 4 ریشتری به لحاظ قدرتی را برابر با یک بمب هیروشیما و یا هزار تن «تی ان تی» برشمرد و اظهار داشت: با مقاوم سازی ساختمان ها و سازه ها در برابر زمین لرزه، انرژی قدرتمند آزاد شده از این پدیده طبیعی می تواند برای موارد مثبت در اختیار بشر قرار گیرد و به صورت بهینه استفاده شود.

وی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب، مشارکت مردم در امور را عاملی موثر بر مدیریت بحران عنوان کرد و گفت: آموزش در این زمینه تاثیر بسزایی برای سازماندهی و مدیریت بحران دارد.

رئیس ستاد بحران کشور، از تشکیل سازمان مدیریت بحران هوشمند در کشور خبر داد و افزود: هوشمند سازی و تکمیل تجهیزات مورد نیاز می تواند کمک شایانی در پیشگیری از مخاطرات بلایای طبیعی داشته باشد.

نامی در پایان از مسئولان خواست تا برای هماهنگی، آمادگی و مقابله با بحران بر اساس قوانین، بیش از پیش تلاش و در کنار ایجاد ایمنی بیشتر آموزش های لازم برای تاب آوری را نیز منظور کنند. 

آخرین اخبار

پروانه بهره‌برداری شش منطقه ویژه اقتصادی صادر شد + تصاویر
میزبانی از 36 هزار زائر افغانستانی توسط منطقه آزاد دوغارون
سرمایه‌گذاری 6000 میلیاردی انزلی در چهارماهه امسال/ رشد 350درصدی نسبت بمدت مشابه 1402
بهره‌برداری و آغاز عملیات اجرایی 11 پروژه با سرمایه‌گذاری 67 همتی در «انزلی»
تبدیل وضعیت مشمولان قانون ایثارگری شاغل در سازمان منطقه آزاد اروند

یادداشت

اهمیت راهبردی بندر چابهار در توسعه‌ منطقه‌ای
مناطق آزاد و ویژه اقتصادی؛ هویت بخش شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»
«جهش تولید» نیاز به «مشارکت مردمی» دارد
اهداف اقتصادی در حکومت مردم‌سالار باید توسط توده مردم تعیین شود
ماکو، سرزمین چهارسو