دبیر شورای عالی امنیت ملی:

بندر چابهار نماد همکاری‌های ایران و هند است

لینک کوتاه: freena.ir/detail/67244
ساعت 09:42 چهارشنبه 4 مرداد 1402
دبیر شورای عالی امنیت ملی، سطح روابط همه جانبه با هند در ابعاد دو و چند جانبه به ویژه همکاری برای فعال سازی ظرفیتهای جنبش عدم تعهد را اولویت‌های سیاست خارجی کشورمان برشمرد.

به گزارش فرینا به نقل از بازار، آجیت دوال مشاور امنیت ملی هند با علی اکبر احمدیان دبیر شورای عالی امنیت ملی در حاشیه نشست دبیران و مشاوران امنیت ملی کشورهای عضو و دوستدار بریکس در ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی دیدار و گفتگو کرد.

در این دیدار احمدیان با اشاره به روابط تاریخی و مشترکات متعدد فرهنگی و تمدنی که پیوند دهنده ملت‌های دو کشور بوده و موجب شده مناسبات تهران ـ دهلی همواره در سطح بسیار خوبی قرار داشته باشد گفت: جمهوری اسلامی ایران از بالندگی هند به عنوان یک قدرت نوظهور و یک اقتصاد بزرگ در عرصه جهانی مبتنی بر چندجانبه گرایی استقبال می کند.

دبیر شورای عالی امنیت ملی، سطح روابط همه جانبه با هند در ابعاد دو و چند جانبه به ویژه همکاری برای فعال سازی ظرفیتهای جنبش عدم تعهد را اولویت‌های سیاست خارجی کشورمان برشمرد و تصریح کرد: ظرفیت های گسترده و متنوع همکاری در حوزه‌های مختلف ایجاب می کند سطح فعلی رایزنی‌ها و روابط دو کشور در مسیر رشد مستمر باشد.

احمدیان از بندر چابهار به عنوان نماد همکاریهای دو کشور یاد کرد و بر تسریع در اجرای توافقات میان دو کشور در حوزه حمل و نقل، انرژی و همکاری های بانکی تاکید کرد.

دبیر شورای عالی امنیت ملی با توجه به اراده‌رهبران دو کشور به توسعه روابط دو جانبه در همه حوزه‌ها، گفت: رفع موانع موجود در این مسیر باید با اولویت در دستور قرار گرفته و به سرعت بر طرف شود.

احمدیان، با توجه به مواضع و دغدغه‌های مشترک تهران ـ دهلی نو در مبارزه با تروریسم و تولید و قاچاق مواد مخدر آمادگی کشورمان را برای توسعه همکاری‌ها در این زمینه اعلام کرد.

در این دیدار مشاور امنیت ملی هند نیز با استقبال از تلاش دو کشور برای ارتقاء همکاری‌های دوجانبه اظهار داشت: پروژه چابهار به عنوان مهمترین بستر مناسبات اقتصادی ایران و هند باید با رفع موانع موجود به مسیر پیشرفت مورد انتظار دو کشور باز گردد.

آجیت دوآل، با اشاره به نقش جمهوری اسلامی ایران و هندوستان در جنبش عدم تعهد آمادگی دهلی برای همکاری نزدیکتر با تهران برای نقش آفرینی در این نهاد بین المللی را اعلام کرد.

وی ضمن تاکید بر اهمیت عضویت رسمی ایران در بریکس و تاثیری آن در ارتقای ظرفیت‌های اقتصادی و سیاسی گروه بریکس گفت: هند از همه ظرفیت‌های خود برای فراهم کردن بسترهای عضویت ایران در بریکس استفاده خواهد کرد.

آخرین اخبار

پروانه بهره‌برداری شش منطقه ویژه اقتصادی صادر شد + تصاویر
میزبانی از 36 هزار زائر افغانستانی توسط منطقه آزاد دوغارون
سرمایه‌گذاری 6000 میلیاردی انزلی در چهارماهه امسال/ رشد 350درصدی نسبت بمدت مشابه 1402
بهره‌برداری و آغاز عملیات اجرایی 11 پروژه با سرمایه‌گذاری 67 همتی در «انزلی»
تبدیل وضعیت مشمولان قانون ایثارگری شاغل در سازمان منطقه آزاد اروند

یادداشت

اهمیت راهبردی بندر چابهار در توسعه‌ منطقه‌ای
مناطق آزاد و ویژه اقتصادی؛ هویت بخش شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»
«جهش تولید» نیاز به «مشارکت مردمی» دارد
اهداف اقتصادی در حکومت مردم‌سالار باید توسط توده مردم تعیین شود
ماکو، سرزمین چهارسو