برگزاری اولین نشست علمی تخصصی کارگروه موادشیمیایی در منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان

لینک کوتاه: freena.ir/detail/67115
ساعت 18:09 چهارشنبه 21 تير 1402
اولین نشست علمی تخصصی کارگروه موادشیمیایی در منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان برگزار شد.

به گزارش فرینا، این نشست علمی تخصصی که با حضور مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان، مشاور مدیرعامل در حوزه مواد شیمیایی، مجری پروژه احداث کارخانجات مواد شیمیایی، رئیس پروژه احداث کارخانجات مواد شیمیایی، کارشناس ارشد تخصصی پروژه احداث کارخانجات مواد شیمیایی، مدیر طرح (MC) پروژه احداث کارخانجات مواد شیمیایی و مشاوران پروژه احداث کارخانجات مواد شیمیایی برگزار شد، درخصوص برنامه‌های کاربردی CS2 (کربن‌ دی سولفید) در صنایع شیمیایی بحث و تبادل نظر شد.

کربن دی سولفید یکی از مواد اولیه مورد نیاز جهت تولید سدیم اتیل زانتات و سدیم ایزو پروپیلن زانتات به عنوان کلکتورهای مورد استفاده در فرآیند فلوتاسیون تغلیظ مس سرچشمه رفسنجان است.

به طور کلی برای تولید این محصول دو ماده اولیه گوگرد و کربن مورد نیاز است. گوگرد عنصری با خلوص بالا و به صورت پودر مایع قابل استفاده بوده و تامین آن از منابع داخلی (شرکت های پتروشیمی) امکان‌پذیر خواهد بود. برای تامین کربن مورد نیاز فرآیند می‌توان از زغال چوب با کیفیت و خلوص بالا و یا گاز طبیعی (متان) استفاده کرد.

استفاده از فن‌آوری تولید کربن دی سولفید از گاز طبیعی با فشار بالا و گوگرد، بسیاری از مشکلات روش تولید به کمک زغال چوب را ندارد و تامین آن در کشور ما آسان و کم هزینه بوده و از لحاظ بهره‌وری و هزینه‌های جاری، تولید به صرفه‌تر است.

تولید شتاب‌دهنده‌ها و آنتی اکسیدان صنعت لاستیک، آمونیوم تیوسیانات و سدیم هیدوسولفید از دیگر موارد مورد بحث در این نشست بود.

کربن دی سولفید یک ماده مهم در صنایع شیمیایی است، به عبارت دیگر پیشرفت در صنایع شیمیایی بدون این ماده ناقص است.

کربن دی سولفید مورد استفاده در تولید شتاب‌دهنده‌های صنعت لاستیک است. 
شتاب‌دهنده‌های صنعت لاستیک اکنون از خارج از کشور وارد می‌شوند که تولید این مواد باعث عدم وابستگی کشور به واردات این مواد می‌شود.

کربن دی سولفید یک ترکیب شیمیایی مهم است زیرا از آن برای تهیه سایر مواد شیمیایی استفاده می‌شود. این می‌تواند به عنوان یک ماده واسطه شیمیایی عمل کند.

همچنین از آن به عنوان حلال فرآیندهایی چون حل فسفر، گوگرد، سلنیوم، برم، ید، چربی ها، رزین ها، موم ها و لاک ها استفاده می‌شود.

از کربن دی سولفید در تولید ابریشم مصنوعی و سلفون، تترا کلرید کربن، واسطه در تولید سموم دفع آفات (به‌خصوص قارچ‌کش‌ها و حشره‌کش‌ها)، تولید کاتالیزورها در صنعت نفت و تولید کاغذ استفاده می‌شود.

ده هزار تن تولید سالانه کربن دی اکسید در منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان خواهد بود که از این مقدار 3500 تا 5000 تن برای تولید موادشیمایی مورد استفاده فلوتاسیون استفاده خواهد شد و مابقی مازاد است که می‌توان برای مصارف یاد شده استفاده کرد. 

آخرین اخبار

گزارش صادرات و واردات 9 ماهه سازمان منطقه آزاد کیش
از تبدیل شدن منطقه آزاد کیش به جزیره نوآورانه حمایت می‌کنیم
سه بانک مطرح کشور خواستار همکاری های گسترده با سازمان منطقه آزاد کیش شدند
گزارش عملکرد صادرات و واردات منطقه آزاد انزلی در 9 ماهه سال 1403
گزارش صادرات و واردات در 9 ماهه سال 1403 سازمان منطقه آزاد اروند

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران
لزوم كارآمدي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در جذب سرمايه‌گذاري