لینک کوتاه: freena.ir/detail/66020
ساعت 08:17
سه شنبه 1 فروردين 1402
مدیر غذا، دارو و سلامت منطقه آزاد چابهار گفت: برخورد عروس دریایی با بدن انسان خطرناک نیست و صرفا در حد ایجاد حساسیت و کهیر است.
به گزارش فرینا، سعیدعلی بزرگزاده با اشاره به حضور طبیعی عروسهای دریایی در سواحل دریا گفت: حضور آبزیان گوناگون یکی از جاذبههای دریای جنوب است که از آن به عنوان گردشگری دریایی یاد میشود.
بزرگ زاده، وجود عروسهای دریایی را در زمستان در این منطقه را امری عادی دانست و افزود: عروسهای دریایی به عنوان یک گونه بومی محسوب میشود که اصابت آن با بدن افراد شناگر پدیدهای طبیعی است که خطر عمدهای در پی ندارد و آثار آن صرفا به صورت یک حساسیت همراه با کهیر و خارش است.
به گفته وي، عروس دریایی یک موجود گیاه_جانور است که ریسههای خاردار میکروسکوپی دارد که حاوی کیستامین است که وارد شدن آن به بدن انسان در اثر تماس، خارش به همراه دارد.
مدیر غذا، دارو و سلامت سازمان منطقه آزاد چابهار ادامه داد: یکی از اشتباهات رایج پس از برخورد با عروس دریایی، کشیدن یا با فشار جدا کردن آن است، در حالی که اگر آرام از بدن جدا شود، حساسیت کمتری ایجاد میکند.
بزرگ زاده افزود: بهتر است افراد در صورت برخورد با عروس دریایی از تحریک محل اصابت پرهیز کنند زیرا تحریک بیشتر موجب فرو رفتن بیشتر خارها و تحریک بیشتر میشود.
وی تاکید کرد: شست و شوی موضع گزش با آب شیرین و صابون و در صورت امکان شیو موضع با تیغ برای کمک به خروج خارها بهترین روش درمان است.
مدیر غذا، دارو و سلامت سازمان منطقه آزاد چابهار، تنها راه برای پیشگیری از اصابت با عروسهای دریایی را پوشش مناسب دانست و توصیه کرد: لباس غواصی بهترین پوشش است اما پوشیدن لباسهای نازک هم میتواند مصونیت ایجاد کند.
بزرگزاده در پایان یادآور شد: افراد میتوانند در صورت بروز حساسیت و خارش بیشتر از پمادهای ضد حساسیت و قرصهای ضد خارش مانند آنتی هیستامین استفاده کنند.