برای تقویت گردشگری در منطقه آزاد ماکو انجام شد؛

آماده سازی هشت بسته سرمایه‌گذاری در منطقه آزاد ماکو

لینک کوتاه: freena.ir/detail/65698
ساعت 12:51 يکشنبه 23 بهمن 1401
معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد ماکو با بیان اینکه 9 پروژه با میانگین 50 درصد پیشرفت و حجمی بالغ بر 1600 میلیاردتومان سرمایه‌گذاری در دست اجراست، از آماده‌سازی 8 بسته سرمایه‌گذاری برای سرمایه‌گذاران جهت تقویت در جذب گردشگران این منطقه خبر داد.

به گزارش فرینا، بهنام امیریان در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار شما و اقتصاد، گفت: سازمان منطقه آزاد ماکو علاوه بر منطقه تجاری و اقتصادی با 147 اثر تاریخی و گردشگری یک منطقه تاریخی و گردشگری هم به شمار می‌آید. یک اثر ثبت جهانی و 130 اثر ثبت ملی در این منطقه واقع شده است که سالانه 2 میلیون مسافر به واسطه مرز مشترک با کشورهای همسایه به این منطقه تردد می‌کنند.

امیریان دلیل حضور این منطقه آزاد را در نمایشگاه گردشگری و میراث فرهنگی را معرفی ظرفیت‌های تاریخی و گردشگری منطقه آزاد ماکو عنوان کرد و افزود: در کنار عرضه و تعریف آثار و ظرفیت‌های تاریخی و گردشگری این منطقه قصد داریم به سمت اخذ قراردادها و بسته‌های سرمایه‌گذاری گردشگری حرکت کنیم. 8 بسته کامل سرمایه‌گذاری برای پیشنهاد به سرمایه‌گذاران حوزه گردشگری آماده‌ کرده‌ایم.

وی با اشاره به اقدامات انجام‌شده در حوزه میراث فرهنگی برای ارائه در نمایشگاه گردشگری و میراث فرهنگی، اضافه کرد: یک بسته سرمایه‌گذاری جامع و کاملی مربوط به قلعه تاریخی قوام شهر ماکو که در در دل بزرگترین کلاهک سنگی دنیا واقع شده برای سرمایه‌گذار یا پروژه مشارکتی آماده ارائه است. 5 اثر مهم تاریخی در منطقه وجود دارد که به شکل مشارکتی به بخش خصوصی واگذار شده است. بناهای معروف پردیسان این پنج اثر تاریخی است که ضمن معرفی این اثرهای مهم تاریخی قرار است به کمک بخش خصوصی فرایندهای سرمایه‌گذاری تسهیل شود.

معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد ماکو در خصوص میزان جذب گردشگر این منطقه، تصریح کرد: در دوره جدید تصدی ما و دوره دولت سیزدهم به فهم مطلب و درک مسئله مهمی رسیده‌ایم و آن این است که علیرغم داشتن 147 اثر به عنوان جاذبه سفر اینها هیچ‌وقت مقصد سفر قرار نگرفته‌اند. سرانه گردشگرپذیری با وجود تمام ظرفیت‌ها به شدت در منطقه ماکو پایین است. تمام تلاش و توان ظرفیتی گردشگری منطقه ماکو را بر این گذاشته‌ایم تا سهم گردشگری این منطقه را از سرانه کشور برای رسیدن به سهم واقعی برسانیم.

امیریان با بیان اینکه وضعیت جذب اکنون مطلوب نیست ولی رویکردها و سیاست‌گذاری‌ها به سمت تقویت این وضعیت است، گفت: جذب گردشگران در حوزه تورهای ترکیبی، گردشگری ترکیبی با مناطق آزاد دیگر و کشورهای همسایه با هدف افزایش سرانه سفر و سرانه شب اقامت از جمله برنامه‌های این بخش از منطقه آزاد ماکو است. در حال حاضر 8 بسته سرمایه‌گذاری برای جذب سرمایه‌گذار در راستای تقویت بخش گردشگری تدوین و آماده ارائه است. در کنار این 8 بسته، 9 پروژه با ارزش سرمایه‌گذاری بالغ بر 1600 میلیارد تومان هم‌اکنون با میانگین 50 درصدی پیشرفت در دست اجرا می‌باشد. سرمایه‌گذاری این پروژه‌ها توسط بخش خصوصی با همکاری مناطق آزاد انجام شده است.

وی، در تکمیل صحبتهای خود درباره سرمایه‌گذاری 1600 میلیاردی 9 پروژه مذکور، بیان داشت: دو هتل چهارستاره از جمله این پروژه‌ها می‌باشد که با افزایش تخت‌ها و امکانات رفاهی نقشی اساسی را در جذب مسافر برعهده خواهد داشت. یک مجموعه تفریحی و پیست تله‌کابین از دیگر پروژه‌هایی است که انتظار داریم طبق پیشرفت‌هایی که داریم تا حداکثر یک‌سال آینده به بهره‌برداری برسند.

معاون گردشگری سازمان منطقه آزاد ماکو در پایان اظهار داشت: تمام سعی خود را برای پیشرفت در حوزه‌های گردشگری به شکل جذاب و همچنین ترویج و تبیین میراث فرهنگی به کار گرفته‌ایم. علاوه بر این، موضوع راه‌اندازی بازار را برای ایجاد جاذبه و مطرح شدن منطقه آزاد ماکو برای مسافران در تمامی فصول سال و مناسبت‌ها درنظر داریم.

گفتنی است؛ سازمان منطقه آزاد ماکو در شمال استان آذربایجان غربی و مرز کشورهای ترکیه و آذربایجان (جمهوری خودمختار نخجوان) است.

آخرین اخبار

گزارش صادرات و واردات 9 ماهه سازمان منطقه آزاد کیش
از تبدیل شدن منطقه آزاد کیش به جزیره نوآورانه حمایت می‌کنیم
سه بانک مطرح کشور خواستار همکاری های گسترده با سازمان منطقه آزاد کیش شدند
گزارش عملکرد صادرات و واردات منطقه آزاد انزلی در 9 ماهه سال 1403
گزارش صادرات و واردات در 9 ماهه سال 1403 سازمان منطقه آزاد اروند

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران
لزوم كارآمدي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در جذب سرمايه‌گذاري