مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی:

صادرات کالا از منطقه آزاد انزلی به 280 میلیون دلار رسید

لینک کوتاه: freena.ir/detail/64055
ساعت 17:09 چهارشنبه 31 فروردين 1401
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی در گفتگو با خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران(ایرنا)اعلام کرد: مجموع صادرات و صادرات مجدد واحدهای تولیدی و تجاری این منطقه در سال 1400از مرز 280 میلیون دلار گذشت.

به گزارش فرینا، علی‌اوسط اکبری‌مقدم روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در راستای تحقق شاخص های اقتصاد مقاومتی در بخش صادرات و ارزآوری برای اقتصاد کشور، مجموع صادرات و صادرات مجدد بیش از 160 واحد تولیدی-صنعتی منطقه به همراه شرکت های تجاری صادراتی و همچنین صادرات خدمات فنی منطقه در سال گذشته از مرز 280 میلیون دلار گذشت.

اکبری مقدم تصریح کرد: طی این مدت صادرات کالاهای تولیدی توسط شرکت ها و کارخانجات فعال در منطقه آزاد انزلی به 20 میلیون و 300 هزار دلار رسید.

وی گفت: کارخانه های مستقر در منطقه آزاد انزلی مجموعه ای از کالاهای دیوارپوش، انواع چوب، مواد سوختی شامل انواع هیدروکربن های سبک و سنگین، میخ و مفتول های فلزی ، پرینترهای صنعتی، دیاگ خودرو، مکمل خوراک دام،کمپاند و گرانول پلیمری و چارچوب برش خورده منفصله چوبی را به مقاصد صادراتی نظیر کشورهای گرجستان،ترکمنستان،هنگ کنگ، افغانستان،امارات متحده عربی، کره جنوبی، عراق و تاجیکستان صادر کرده اند.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی به اهمیت صادرات مجدد به عنوان یکی از مهمترین شاخص های عملکرد مناطق آزاد برای جذب سرمایه گذار اشاره کرد و افزود: در سال 1400، مجموع صادرات مجدد صورت گرفته از سوی تجار و شرکت های صادراتی این منطقه 259 میلیون و 800 هزار دلار بود که شامل انواع کالاها شامل خودرو، تخته نراد، سنگ های ساختمانی،کک نفتی، لوازم یدکی و تجهیزات صنعتی بود که به کشورهای حوزه دریای خزر،اوراسیا و غرب آسیا صادر شده است.

اکبری مقدم با بیان اینکه به دلیل شرایط سخت تحریم ،تأمین کالاها و محصولات مورد نیاز بازار داخلی توسط واحدهای تولید کننده فعال در سطح منطقه آزاد انزلی یکی از رویکردهای اصلی تشویقی-حمایتی این سازمان است، خاطر نشان کرد: در سال 1400 واحدهای تولیدی-صنعتی منطقه آزاد انزلی موفق به صدور بیش از 243 میلیون دلار کالاهای صنعتی، صنایع غذایی، سلولوزی،محصولات آرایشی-بهداشتی، انواع پوشاک و محصولات شیمیایی به بازارهای داخلی جهت تأمین کالاهای مصرفی شدند.

وی موقعیت منحصر به فرد منطقه آزاد انزلی را در ارتباط با تولیدات صادرات محور و وجود دو مجتمع بندری کاسپین و انزلی که در محدوده این منطقه واقع شده اند را فرصت بی نظیری جهت کاهش هزینه های تمام شده تولید و صدور سریع تر و ارزانتر کالاها و محصولات تولیدی به بازارهای منطقه ای و فرامنطقه ای ارزیابی کرد.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی اظهار داشت: قرار گرفتن در کریدورهای بین المللی شمال-جنوب و چین ـ قزاقستان ـ ایران؛ نزدیکی به پایتخت و قطب های صنعتی و مراکز جمعیتی کشور، بهره مندی از نیروی انسانی با کیفیت در کنار جایگاه محوری در زمینه توسعه مناسبات کشورمان با اعضای اتحادیه اقتصادی اوراسیا، منطقه آزاد انزلی را به یکی از فرصت های بی نظیری را برای تولیدات صادرات محور در سطح کشور تبدیل کرده است.

اکبری مقدم با اشاره به مزیت های فوق، این منطقه با کمبود اراضی جهت ارائه به سرمایه گذاران مواجه شده است، خاطر نشان کرد: طرح ایجاد سومین شهرک صنعتی در پسکرانه مجتمع بندری کاسپین و طرح توسعه محدوده در راستای تأمین نیازهای رو به گسترش در دستور کار قرار دارد و بی تردید با اتصال مجتمع بندری کاسپین به خط ریل سراسری که پیش بینی می شود با تامین اعتبارات لازم در نیمه دوم سالجاری محقق شود ، منطقه آزاد انزلی به کانون تولید،صادرات و ترانزیت کالا تبدیل می شود.

شناسه خبری: 64055

آخرین اخبار

گزارش صادرات و واردات 9 ماهه سازمان منطقه آزاد کیش
از تبدیل شدن منطقه آزاد کیش به جزیره نوآورانه حمایت می‌کنیم
سه بانک مطرح کشور خواستار همکاری های گسترده با سازمان منطقه آزاد کیش شدند
گزارش عملکرد صادرات و واردات منطقه آزاد انزلی در 9 ماهه سال 1403
گزارش صادرات و واردات در 9 ماهه سال 1403 سازمان منطقه آزاد اروند

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران
لزوم كارآمدي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در جذب سرمايه‌گذاري