رییس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، در جریان امضای تفاهم نامه ای با دبیرخانه شورایعالی، مطرح کرد:

مناطق آزاد را یک فرصت برای نظام می دانیم، نه یک تهدید

لینک کوتاه: freena.ir/detail/64002
ساعت 15:59 چهارشنبه 24 فروردين 1401
در راستای فرمان رهبری معظم انقلاب اسلامی و نیز عملیاتی کردن سیاست های ابلاغی ریاست محترم جمهوری، ظهر امروز با حضور دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی و رییس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، تفاهم نامه ای در قالب یک برنامه جامع برای پیشگیری از قاچاق کالا و ارز به امضای دو طرف رسید.

به گزارش فرینا، سعید محمد، مشاور رئیس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی در مراسم امضای این تفاهم نامه، گفت: با برخوردهای غیرمنطقی و احساسی، مشوقات قانونی مناطق آزاد دچار خدشه شده است و سرمایه گذاران کمتر برای سرمایه گذاری در این مناطق رغبت نشان می دهند که در تلاشیم بتوانیم مسیر مناطق آزاد را به ریل گذاری قوانین مترقی موجود برگردانیم.
سعید محمد همچنین اظهار داشت: اطمینان خاطر می دهم که دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و همه مناطق آن، با رویکرد حرفه ای ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز هماهنگ و همراه است.

رییس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز در این مراسم با اشاره به این موضوع که در مقطعی از گذشته، برای مناطق آزاد یک بدنامی ایجاد شده بود که مناطق آزاد، مبادی اصلی ورود قاچاق به کشور هستند اما هر کسی که اطلاعات دقیق و کاملی داشته باشد، می داند که قاچاق از مناطق آزاد بسیار اندک و جرئی است.
علی مؤیدی خرم آبادی، ادامه داد: با مطالعات دقیقی که انجام دادیم، به قطعیت می گویم که قاچاق در مناطق آزاد، به هیچ عنوان موضوعیت خاصی ندارد و ما مناطق آزاد را نه تنها تهدید نمی دانیم، بلکه آن را یک فرصت برای نظام قلمداد می کنیم.
مؤیدی خرم آبادی گفت: واقعیت این است که در بحث قاچاق مشکلی با مناطق آزاد وجود ندارد و طرح مسئله قاچاق در مناطق آزاد، یک شائبه و سیاه نمایی است که باید در جهت رفع این شائبه همت کنیم و ما معتقدیم که مناطق آزاد، باید همانند بسیاری از کشورهای جهان، نقش مثبت و به سزایی در اقتصاد کشور ما نیز داشته باشد.

گفتنی است؛ این تفاهم نامه با عنوان «برنامه جامع پیشگیری از قاچاق کالا و ارز از مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی در دولت سیزدهم» در چهارچوب اسناد بالادستی و شامل راهبردها، اقدامات اساسی و برنامه های اجرایی مانند: کاهش بسترها و گلوگاه های شکل گیری تخلفات و قاچاق کالا و ارز، ارتقای زیر ساخت های مدیریتی و حقوقی پیشگیری از قاچاق کالا و ارز، شفاف سازی و بهبود فرآیندهای گمرکی و تجاری مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، رصدپذیر نمودن و شفاف سازی گردش کالا در مناطق آزاد تجاری-صنعتی و غیره به همراه ساز و کار پایش و نظارت به امضای طرفین رسید.
 

آخرین اخبار

گزارش صادرات و واردات 9 ماهه سازمان منطقه آزاد کیش
از تبدیل شدن منطقه آزاد کیش به جزیره نوآورانه حمایت می‌کنیم
سه بانک مطرح کشور خواستار همکاری های گسترده با سازمان منطقه آزاد کیش شدند
گزارش عملکرد صادرات و واردات منطقه آزاد انزلی در 9 ماهه سال 1403
گزارش صادرات و واردات در 9 ماهه سال 1403 سازمان منطقه آزاد اروند

یادداشت

اینچه‌برون؛ دروازه ایران به راه ابریشم و اوراسیا
سیاست‌های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مناطق آزاد در دولت چهاردهم
اقتصاد دریا محور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ويژه اقتصادي: نه خيلي دور و نه خيلي نزديك
رونق اقتصاد دیجیتال با پیاده‌سازی مدل سیلیکون ولی در مناطق آزاد ایران
لزوم كارآمدي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در جذب سرمايه‌گذاري