مسئول اداره سازمان منطقه آزاد چابهار با بیان اینکه چابهار سرزمین سرمایهگذاری و تولید و تجارت به شمار میرود گفت: توسعه زیرساخت در حوزه دریا اولویت اصلی در كنار ساير زيرساخت هاي منطقه آزاد چابهار است.
به گزارش فرینا به نقل از ایرنا، نصرالله ابراهیمی در دیدار رییس هیات مدیره بندر بمبئی هندوستان با وی اظهار داشت: رویکرد منطقه آزاد چابهار بر محوریت تولید، صادرات و خدمت در همه زمینهها برای فعالان اقتصادی و سرمایهگذران داخلی و خارجی است.
ابراهیمی ادامه داد: اصلیترین برنامههای ما تکمیل زیر ساختهای ارتباطی و با اهمیت ترین آن تجهيز و احداث زيرساخت هاي مورد نياز در حوزه دریا است.
وی افزود: حوزه دریا، بنادر و کشتیرانی به واسطه ارتباط با آبهای آزاد با دو کشور بزرگ چین و هند و كشور هاي همسايه از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
مسئول اداره سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: از شرکتهای هندی در تکمیل زیرساخت حوزه کشتیرانی و دریا استقبال میکنیم برای اینکه بتوانیم ظرفیت تبادل و ارتباط در صادرات و ترانزیت را افزایش دهیم.
ابراهیمی تصریح کرد: هرگونه تفاهمنامه و یاداشت تفاهمی که بین بخش خصوصی منطقه چابهار در چارچوب سياست هاي جمهوری اسلامی از طریق ایپیجیال برقرار شود ما آمادگی کامل داریم که حمایت کنیم تا به نتیجه برسد.و متقابلا انتظار انجام تعهدات از سوي طرف خارجي را داريم.
وی تاکید کرد: ما مشوق های خوبی برای استقرار سرمایه گذاران خارجی در منطقه آزاد چابهار داریم که ازجمله آنها 20 سال معافیت در حوزه مالیات و امور گمرکی و تسهیل گری در حوزه روابط تجاری اشاره کرد
مسئول سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: پیگیر خواهیم بود تا بخش خصوصی دو کشور برنامههای خوب و سرمایهگذاریهای مناسبی را در حوزه تجارت و بازاریابی عملیاتی کنند.
همکاری پایدار با منطقه آزاد چابهار مد نظر است تمامي برنامه ريزي ها بايد با نقشه راه و چشم انداز دو سويه انجام شود.
**هندوستان نسبت به تعهد خود در قبال بندر چابهار پایبند است
رئیس هیأت مدیره بندر بمبئی و مدیرعامل شرکت IPGL هندوستان نیز گفت: همکاری طولانیمدت و پایدار با منطقه آزاد چابهار مد نظر است و میتوانیم با تعامل بیشتر برای تحقق اقتصاد پویا تلاش کنیم.
راجیو جلوتا اظهار داشت: بخاطر شرایط پیش آمده در بحث تولید، مدیریت ای پی جی ال بنادر نتوانستند توجه زیادی به فعالیت چابهار داشته باشند.
وی گفت: اما دولت مرکزی هند نگاهی که به چابهار دارد به عنوان یکی از بنادر عمده ترازینت و کارگاه در کشور های هند، ایران، سی ای اس و کشور های قفقاز است.
مدیرعامل شرکت آی پی جی ال هندوستان افزود: با تغییرات مدیرتی که در حوزه ای پی جی ال صورت گرفته است و با این هدف دولت مرکزی هند ما را به چابهار اعزام کرد تا گزارشی از وضعیت موجود و از واقعیتهای امروز این منطقه ارائه کنیم.
وی تصریح: بنابراین من میتوانم بگویم، جلسات خوبی در تهران داشتیم و امیدواریم این جلسه نهایی، تاثیراتی طی یک ماه آینده داشته باشد.
راجیو از سازمان منطقه آزاد چابهار بابت الحاق بندر شهید بهشتی به منطقه آزاد قدردانی کرد و گفت: معتقدم که چنین جلساتی به تجارت و اقتصاد هر دو کشور در سالهای آتی کمک میکند.
وی تاکید کرد: برنامه داریم به طور مشترک دست به دست هم بدهیم و بتوانیم باهم کار کنیم و اقتصاد پویایی داشته داشیم تا در زمینه بازاریابی در سالهای آینده کارهای درستی انجام دهیم..
مدیرعامل شرکت آی پی جی ال هندوستان گفت: اگر پیشنهاداتی از طرف منطقه آزاد ارائه شود استقبال خواهیم کرد.
راجیو ادامه داد: درواقع من میخواهم این پیام را برسانم که نسبت به تعهدی که در قبال بندر چابهار دادیم پایبندیم و این تعند را ادامه خواهیم داد.
وی گفت: بنابراین با توجه به صحبت هایی که امروز داشتیم، مسایل پیگیری خواهد شد و تایدیه دولت ها گرفته میشود، برنامه داریم که گروههای سرمایهگذاری و گروههای کاری مشترکی را باهم تشکیل دهیم، که هم در زمینه تجهیز بندر، بازاریابی و بهبود شرایط کاری و ترانزیت کالا از طریق این بندر، تیمهای مشترک بیایند و مشکلات و چالشها را حل کنند تا قدمهای مثبتی انجام شود.
راجیو افزود: ازآنجا که منطقه آزاد چابهار جایگاه ویژهای دارد و تیم کاری این مجموعه در زمینه فعالیتهای اجرایی و زیر ساختها فعال هستند، هرگونه ایده و پشتیبانی از طرف منطقه آزاد چابهار بسیار کارگشا خواهد بود و در بازاریابی این بندر مفید و موثر خواهد شد.