مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی بوشهر از آزادسازی 124 هکتار اراضی منطقه ویژه اقتصادی بوشهر خبر داد و گفت: این اراضی برای واگذاری به بخش تولید و اشتغال مولد آماده میشود.
به گزارش فرینا، منطقه ویژه اقتصادی بوشهر یکی از مهمترین زیرساختها برای توسعه صنعتی و تولیدی استان بوشهر محسوب میشود که با داشتن اراضی مستعد و زیرساختهای مناسب میتواند محل مناسبی برای سرمایه گذاری بخش خصوصی در حوزههای مختلف تولیدی، صنعتی و خدماتی باشد.
یکی از موضوعات مهمی که در این منطقه طی سالهای گذشته مطرح بوده است، موضوع واگذاری حدود 124 هکتار از بهترین اراضی این منطقه برای ساخت یک شهرک توریستی بود که تاکنون بینتیجه مانده بود.
حسین نامور، مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی بوشهر پاسخگوی سوالات در مورد آخرین وضعیت این منطقه و زمینهای مد نظر برای ساخت شهرک توریستی است.
**تعداد شرکتها و میزان اشتغال منطقه ویژه اقتصادی بوشهر به چه میزان است؟
در منطقه ویژه اقتصادی بوشهر تاکنون بیش از 580 هکتار زمین به سرمایهگذاران واگذار شده است که در حال حاضر 80 شرکت شامل 42 شرکت صنعتی و تولید و 38 شرکت خدماتی در حال فعالیت هستند و ماهانه بین سه تا چهار هزار تُن محصولات تولیدی به سرزمین اصلی صادر می گردد و مواد اولیه متنوعی نیز از سایر نقاط کشور وارد میشود.
در حال حاضر 15 شرکت با دریافت مجوز سرمایهگذاری و اخذ زمین در حال ساخت و راهاندازی هستند.
حضور پنج شرکت نفتی، استقرار پست بانک، استقرار دفاتر بیمه، وجود دفتر کار و اشتغال، فعالیت هشت آزمایشگاه همکار استاندارد، وجود 530 هزار متر مربع انبارهای تجاری کانتینری و مسقف، فعالیت هفت شرکت در حوزه صادرات و . . . از دیگر شاخصههای این منطقه است.
هماکنون در سازمان منطقه ویژه اقتصادی بوشهر 75 نفر و در شرکتهای مستقر در این منطقه حدود 1700 نفر مشغول به کار هستند.
**مهمترین اولویتهای سرمایهگذاری در منطقه ویژه اقتصادی بوشهر چیست؟
از مهمترین اولویتهای سرمایهگذاری دراین منطقه میتوان به ایجاد و احداث صنایع پائیندست پتروشیمی، نفت و گاز و تولید تجهیزات مورد نیاز صنایع نفت و گاز، تولید و مونتاژ موتور و تجهیزات انواع شناور و صنایع دریایی و همچنین تولید و مونتاژ خودرو، تجهیزات و لوازم جانبی و تولید و مونتاژ وسایل و لوازم خانگی و آشپزخانهای اشاره کرد.
تولید و مونتاژ وسایل الکتریکی و الکترونیکی، تولید و فرآوری و بستهبندی فرآوردههای کشاورزی و مواد غذایی، صنایع بستهبندی و فرآوری انواع آبزیان، ایجاد سیستمهای تصفیه پسماند آب صنایع و کارخانجات و آبشیرینکن، سرمایهگذاری در حوزه فناوریهای زیستمحیطی و فناوری نانو، صنایع هایتک و دانشبنیان از دیگر اولویتهای سرمایهگذاری در منطقه ویژه اقتصادی بوشهر است.
ظرفیتها و فرصتهای بسیار خوبی برای سرمایه گذاری و تولید در منطقه ویژه اقتصادی بوشهر فراهم شده و از حضور سرمایهگذاران در این منطقه استقبال میکنیم.
**آخرین وضعیت زمینهای مربوط به شهرک توریستی به چه صورت است؟
پس از سالها تلاش و جدیت همکاران حقوقی منطقه ویژه اقتصادی بوشهر و وکیل توانمند شرکت عمران و توسعه، قرارداد زمین موسوم به شهرک توریستی که 11 سال پیش واگذار و در سال 1398 فسخ و ابطال شده بود و با درخواست اعاده دادرسی طرف دعوی و همچنین اعترض شخص ثالت اجرای آن به تاخیر افتاده بود، با رای دادگاه صالحه و رد دعاوی ایشان قطعیت پیدا کرد.
با درخواست شرکت عمران و توسعه به عنوان سازمان مسئول منطقه ویژه وارد مرحله اجرا خواهد شد و حدود 124 هکتار از اراضی منطقه ویژه اقتصادی بوشهر برای واگذاری به بخش تولید و اشتغال مولد آماده میشود.
این اراضی میتواند در صنایع هایتک و غیر آلاینده مورد استفاده قرار گیرد و در آینده میتواند ظرفیت ارزشمندی برای سرمایه گذاری در بخشهای مختلف اقتصادی ایجاد نماید تا از ماحصل آن تولید ناخالص داخلی افزایش یافته و در ایجاد اشتغال موثر واقع گردد.
**برخورد منطقه ویژه اقتصادی بوشهر با افرادی که زمین دریافت کردهاند ولی طرحی اجرا نمیکنند چیست؟
منطقه ویژه اقتصادی بوشهر به منظور توسعه سرمایهگذاری، افزایش تولید و اشتغال و رونق صادرات، زمین را با قیمت مناسب در اختیار متقاضیان قرار میدهد تا سرمایهگذاری لازم در این زمینه صورت گیرد.
برخورد ما طبق قانون خواهد بود و بر این اساس سازمان منطقه ویژه اقتصادی بوشهر در راستای بهره برداری از اراضی واگذاری و به فعلیت رساندن سرمایه گذاری ، برای همه قطعات اراضی واگذاری که اقدامی برای اجرای طرح نکرده باشند مسیر فسخ و ابطال اسناد را پیگیری خواهد کرد.
بدیهی است اولویت ما فعالیت سرمایه گذاران در این منطقه است و در ابتدا تذکرهای لازم به افرادی که زمین را خریداری کردهاند ولی طرحی اجرا نمیکنند، داده میشود و سپس با دعوت از آنها، نسبت به رفع موانع و تشویق آنها برای ادامه کار و سرمایهگذاری تلاش خود را انجام میدهیم.
در صورتی که نیاز باشد در دیگر دستگاه نسبت به رفع موانع سرمایهگذاری اقدام شود، همکاریها و پیگیریهای لازم را در این زمینه را نیز خواهیم داشت ولی در صورتی که ببینیم افرادی که این اراضی را دریافت کردهاند تمایل، رغبت و یا توان سرمایهگذاری و انجام کار را نداشته باشند، مسیر فسخ را دنبال خواهیم کرد.
**سخن پایانی.
از مجموعه دستگاههای محترم امنیتی و نظارتی که در این راه با دقت و جدیت تمام فرآیند بازپسگیری اراضی این منطقه را دنبال کرده و زمینه را برای جذب سرمایه گذاران جدید فراهم کردند تقدیر و تشکر کرده و از بازرسان محترم سازمان بازرسی که در مراحل مختلف پیگیری ها حضور داشتند و بر رعایت الزامات قانونی در مراجع و ادارات مرتبط تاکید میکردند سپاسگزاری مینماییم.
امروزه بیکاری یکی از مهمترین مشکلات کشور ما است و تلاش داریم با جذب سرمایهگذاران، زمینه را برای رونق تولید و اشتغال بیشتر فراهم سازیم.