معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم؛

کارگاه آموزشی ممنوعیت استفاده از کوسه (کولی) در غذاهای محلی برگزار شد

لینک کوتاه: freena.ir/detail/62058
ساعت 12:06 دوشنبه 18 مرداد 1400
معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم از برگزاری کارگاه آموزشی ممنوعیت استفاده از کوسه (کولی) در غذاهای محلی بومگردی‌ها و رستوران‌های محلی توسط مدیریت محیط زیست و با همکاری مدیریت‌های میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و ژئوپارک خبر داد.

به گزارش فرینا به نقل از ایرنا، مهدی زارعی با اعلام این خبر، افزود: این کارگاه و برنامه آموزشی با حضور نمایندگان بیش از 20 اقامتگاه بومگردي و رستوران محلی روستاها و شهرهای پیرامون ذخیره‌گاه زیست‌کره حرا (شامل طبل، سهیلی، گورزین، دهخدا و هفت‌رنگو) برگزار شد.
زارعی ادامه داد: در این برنامه نکات مهمی پیرامون حفاظت از طبیعت، محیط زیست دریایی و انواع کوسه ماهیان در منطقه به حاضران آموزش داده شد و نکاتی جهت مشاركت در برنامه های حفاظتی ارائه گردید.
وی افزود: اقامتگاه ها، بومگردي ها و رستوران های محلی از ظرفیت های بی نظیر گردشگری در منطقه هستند و با طبخ و ارائه غذاهای محلی برای مسافران و گردشگران می توانند نقش کلیدی در راستای تعیین رفتار مسئولانه گردشگران و گردشگری پایدار در جزیره زیبای قشم داشته باشند.
زارعی با اشاره به زحمات بیژن فرهنگ دره شوری طی سال های گذشته در جزیره قشم، بیان کرد: در نتیجه این فعالیت ها، سطح آگاهی و درك مردم نسبت به گنجينه ارزشمند دانش بومي و ارزش‌های محیط زیست و حیات وحش جزیره بالا رفته و امروز سطح بالايی از همكاري و مشاركت جامعه محلي جزیره در برنامه‌های محیط زیستی را شاهد هستیم.
وی خاطرنشان کرد: برای رسیدن به توسعه پایدار و متوازن در تمام نقاط جزیره قشم نیازمند همراهی جامعه محلی در عرصه ها و زمینه های مختلف هستیم و خوشبختانه اشتياق بسيار زيادي جهت مشاركت در برنامه های حفاظتی وجود دارد که نشان دهنده ظرفیت های بی نظیری در این منطقه است.

*ثبت 30 گونه کوسه ماهیان در منطقه جزیره قشم

براساس این گزارش، مدیر محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم نیز با اشاره سرفصل های آموزشی این کارگاه، اظهار کرد: در این برنامه آموزشی حساسیت‌های موجود درخصوص کوسه‌ها، استراتژي توليد مثل، صید بی‌رویه، گونه‌های در معرض انقراض کوسه‌ماهیان، تهدیدها و راهكارهاي حفاظتي کوسه‌ماهیان، فعالیت‌ها، اقدامات و مطالعات صورت‌گرفته طی سالیان گذشته توسط مدیریت محیط زیست و موسسه کولی‌کر خلیج فارس در راستای حفاظت از کوسه‌ماهیان در استان هرمزگان و جزیره قشم ارائه گردید.
سید محمد هاشم داخته افزود: در این کارگاه همچنین قوانین حفاظتی با هدف جلوگیری از صید بی‌رویه و شکار جانوران ارزشمند طبیعی بالاخص ممنوعیت صید، فروش و ارائه غذاهای محلی کوسه‌ماهیان همچون پودونی با عنایت به قوانین مصوب کشوری، قانون شکار و صید و اصلاحیه‌های بعدی آن و مصوبه شورای عالی محیط زیست درخصوص جرائم نقدی صید و شکار جانوران وحشی به ویژه ممنوعیت صید انواع کوسه‌ماهیان لازم الاجرا می باشد.
وی ادامه داد: جمعيت كوسه‌ماهيان و سپرماهيان در جهان به شدت رو به كاهش بوده و براساس آمار رسمی IUCN و كنوانسيون بين‌المللي تجارت گونه‌های در معرض انقراض گیاهی و جانوري (CITES) بيش از نيمي از همه اين گونه‌ها در معرض خطر يا در معرض خطر انقراض هستند.
مدیر محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم افزود: طي بررسي‌هاي بعمل آمده توسط تیم اجرایی و عملیاتی مدیریت محیط زیست و موسسه کولی‌کر خلیج فارس که با مشارکت و حمایت برنامه کمک‌های کوچک تسهیلات محیط زیست جهانی در آب‌های اطراف جزیره قشم دنبال می‌شود، تاکنون 30 گونه از كوسه‌ماهيان و سپرماهيان در معرض خطر انقراض و آسیب‌پذیر در منطقه جزيره قشم و شمال تنگه هرمز ثبت گردیده است.
داخته در پایان افزود: مشارکت و همکاری خوب جامعه صیادی فعال در جزیره قشم یکی از مهمترین نقاط قوت برگزاری این کارگاه و برنامه آموزشی است که بدون همکاری و مشارکت صیادان عملی کردن این برنامه محتمل نخواهد بود.

آخرین اخبار

از تبدیل وضعیت ایثارگران تا رشد 300 درصدی پروژه‌های زیرساختی «اروند»
راه‌اندازی اینترنت رایگان نسل 6 در کیش
وزیر اقتصاد: نهایی شدن كریدر شمال جنوب مورد تاكید ایران است
گردهمایی بهترین های فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور در نمایشگاه کیتکس 2024
ندای تفرقه، صدای دشمن است

یادداشت

اهمیت راهبردی بندر چابهار در توسعه‌ منطقه‌ای
مناطق آزاد و ویژه اقتصادی؛ هویت بخش شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»
«جهش تولید» نیاز به «مشارکت مردمی» دارد
اهداف اقتصادی در حکومت مردم‌سالار باید توسط توده مردم تعیین شود
ماکو، سرزمین چهارسو